Продукти за 4 порции
500 г свинско контра филе
2 с.л.брашно
сол и черен пипер на вкус
20 г масло
3 с.л.олио
За соса
20 г масло
200 г гъби
1 ч.л.нишесте
1 ч.ч.бяло вино
1/2 ч.л.сух розмарин
20 г настърган пармезан
100 г настъргано сирене моцарела
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
* Нарежете месото на тънки шницели, изтънете го с домакинско чукче и го подправете със сол и черен пипер. Оваляйте го в брашното и го изпържете за кратко в олиото и маслото. Извадете от мазнината и дръжте на топло.
* Задушете гъбите в маслото,сипете нишестето и разбъркайте. Налейте виното и оставете соса да поври няколко минути на тих огън. Подправете с розмарин, сол и черен пипер. Преди да го свалите от котлона прибавете пармезана и моцарелата. Бъркайте с дървена лопатка докато сирената се стопят и соса стане хомогенен. Все пак имайте предвид, че моцарелата е доста разтегливо сирене като се затопли, става на конци. Ако това не ви допада може да я замените с друг вид сирене по ваш вкус.
* Подредете месото в чиния, залейте го с горещият сос и сервирайте с гарнитура от печени картофи. Да ви е сладко!
Скъпа Йоли,това е невероятно вкусно наистина,то всъщност кое ли в блогът ти не е ?страхотия,благодаря ти!
ОтговорИзтриванеНе,ти просто си страхотно момиче!Това е!Аз ти благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Йоли, снощи доста се измъчих с този сос. Сиренето стана на дъвка, която се опитвах около 30 мин да разбия, но така и не успях. Къде греша?
ОтговорИзтриванеНикъде не грешиш миличка.Соса си се опъва като латекс,както казва мъжа ми.Няма как да не е така,моцарелата е точно такова сирене.Не на всеки ще му хареса,май трябва да подобря малко рецептата,нали?Благодаря ти,че опита.
ОтговорИзтриванеАз незнам дали мога да коментирам Рецептите ти Йоли с нещо по-различно от уникално вкусно! Благодаря за поредната вкусотия:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти от сърце! Толкова е стара тази рецепта, даже съм я забравила. Много, много се радвам, че ти хареса!
Изтриване