понеделник, 17 ноември 2008 г.

Свинско филе с Моцарела сос







Продукти за 4 порции

500 г свинско контра филе
2 с.л.брашно
сол и черен пипер на вкус
20 г масло
3 с.л.олио



За соса

20 г масло
200 г гъби
1 ч.л.нишесте
1 ч.ч.бяло вино
1/2 ч.л.сух розмарин
20 г настърган пармезан
100 г настъргано сирене моцарела
сол и черен пипер на вкус



Приготвяне

* Нарежете месото на тънки шницели, изтънете го с домакинско чукче и го подправете със сол и черен пипер. Оваляйте го в брашното и го изпържете за кратко в олиото и маслото. Извадете от мазнината и дръжте на топло.

* Задушете гъбите в маслото,сипете нишестето и разбъркайте. Налейте виното и оставете соса да поври няколко минути на тих огън. Подправете с розмарин, сол и черен пипер. Преди да го свалите от котлона прибавете пармезана и моцарелата. Бъркайте с дървена лопатка докато сирената се стопят и соса стане хомогенен. Все пак имайте предвид, че моцарелата е доста разтегливо сирене като се затопли, става на конци. Ако това не ви допада може да я замените с друг вид сирене по ваш вкус.

* Подредете месото в чиния, залейте го с горещият сос и сервирайте с гарнитура от печени картофи. Да ви е сладко!





4 коментара:

  1. Скъпа Йоли,това е невероятно вкусно наистина,то всъщност кое ли в блогът ти не е ?страхотия,благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Не,ти просто си страхотно момиче!Това е!Аз ти благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, Йоли, снощи доста се измъчих с този сос. Сиренето стана на дъвка, която се опитвах около 30 мин да разбия, но така и не успях. Къде греша?




    ОтговорИзтриване
  4. Никъде не грешиш миличка.Соса си се опъва като латекс,както казва мъжа ми.Няма как да не е така,моцарелата е точно такова сирене.Не на всеки ще му хареса,май трябва да подобря малко рецептата,нали?Благодаря ти,че опита.

    ОтговорИзтриване