петък, 28 ноември 2008 г.

Флан от бутер тесто с гъби и праз







Продукти

1 пакет бутер тесто

300 г гъби
2 стръка праз
20 г масло
1 ч.л.мащерка
сол и черен пипер на вкус

1 ч.ч. заквасена сметана
2 с.л. фина извара
2 яйца
200 г настъргано пушено сирене

Приготвяне

* Нарежете на дребно праза заедно с гъбите го задушете в маслото. Овкусете с мащерката, сол и пипер.

* Постелете дъното на тортена форма с хартия за печене. Изрежете тестото на кръг с 2 см.по-голям от диаметъра на формата. Поставете го вътре, оформете борд и добре го надупчете с вилица. Изпечете кората в предварително загрята на 180* фурна до леко порозовяване.

* В купичка разбъркайте сметаната, сиренето, изварата и яйцата.

* Изсипете гъбената смес върху кората и залейте със сметановата. Доизпечете флана докато се стегне сметаната и порозовее. Да ви е сладко!









.


2 коментара:

  1. Йоли, запазвам си я тази рецепта! Аз правя нещо подобно, но тази ще я пробвам задължително, моите много обичат флан. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Да ви е сладко,мила.Много се радвам,че ти харесва този флан.Става много бързо,лесно и вкусно.Благодаря ти за милите думи.

    ОтговорИзтриване