Продукти
5 яйца
5 с.л.захар
4 с.л.какао
1 ванилия
За крема
150 мл течна подсладена сметана
2 ябълки
4 с.л.захар
кора от 1 лимон
1 ванилия
Приготвяне
* Разбийте на пухкав крем яйцата ,захарта и ванилията. С внимателно бъркане прибавете пресятото какао. Покрийте голяма правоъгълна тава с хартия за печене и изсипете тестото. Изпечете блата в предварително загрята на 170*фурна. Завийте блата на руло докато е още топъл заедно с хартията. Отстранете я след като блатът е напълно изстинал.
* Нарежете ябълките на парченца заедно с корите и семките. Задушете ги до омекване с малко вода,захарта и цялата лимонова кора. След като се охладят извадете кората и ги претрийте през цедка за да получите гладко пюре.
* Разбийте сметаната на сняг заедно с ванилията. Прибавете ябълковото пюре и разбъркайте. Напълнете рулото с крема,намажете отстрани и отгоре и гарнирайте с пресни плодове.Ако желаете сложете в рулото пресни малини. Да ви е сладко!
.
Йоли, имали брашно в блата?
ОтговорИзтриванеНяма миличка.Пробвай го,страхотно е.Само не забравяй много хубаво да си разбиеш яйцата на пухкав крем.
ОтговорИзтриванеЙоли, привет!(((
ОтговорИзтриванеВ момента "майсторя" това руло, остава само да го украся. То ще е част от коледната ни трапеза.(( Опитах от блата, страхотно вкусно е. (((
В ябълките сложих кора от портокал и навсякъде прибавих вместо ванилия ромова есенция. Ухае страхотно!(((
Благодаря за рецептата!
Криси,ми ти си си майсторица и без това.Благодаря ти миличка,да ви е сладко.Ще кажеш после как е било.Всели празници!
ОтговорИзтриванеХахаа, Йоли, чак пък майсторица!(((
ОтговорИзтриванеВинаги успяваш да ме накараш да се усмихна, когато то чета.(((
Весели празници!
Йоли, ето го и нашето коледно руло.((
ОтговорИзтриванеЩе има и снимка в разрез, но на Коледа.
http://storage4.album.bg/e40/picture_427_1ab70_26236261.jpg
Йоли, Честито Рождество Христово!
ОтговорИзтриванеЧерпя виртуално за именния се ден!
Рулото стана страхотно!
http://storage4.album.bg/8ea/picture_447_3e3a7_26257426.jpg
http://storage4.album.bg/74a/picture_480_09193_26263688.jpg
Да си ми жива и здрава,мила Криси!Прекрасно изглежда рулото.Благодаря ти и да е сладко на трапезата ви!
ОтговорИзтриванеСтрахотно руло и аз го пробвах...и обожавам да гледам предаването ти....Страхотна си Йоли,правиш уникални вкусотийки...
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Стеле,много си мила.Искрено се надявам,че новото предаване ще ти хареса много повече от старото.Да ти е сладко,много си мила.
ОтговорИзтриванеЙоли това руло ми е познато от моята майка.Правеше го винаги за Коледа, но нейния вариант е с квасена сметана.Страхотно е!Благодаря за прекрасните рецепти. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Зори!
ОтговорИзтриванеЧесто ползвам този блат, защото го харесвам с всякакви пълнежи.
Правила съм го и със заквасена сметана. Чудесно става.
Весели и уютни празници!
Здравей, Йоли, искам да попитам тавата колко голяма трябва да бъде и колко време се пече блата? Благодаря!
ОтговорИзтриванеПривет и от мен. Аз го пека в тавата от фурната и така става съвсем тъничък. Ако искаш да е по-плътен и дебел го изпечи в по-малък размер, но аз определено предпочитам тънък блат. Ще се радвам да опиташ рулото. Благодаря ти!
Изтриване