сряда, 7 януари 2009 г.
Червена салата
Продукти
червено цвекло
бала ряпа
целина - глава
моркови
ябълки
яйца
дресинг
сок от 1 лимон
1 с.л. горчица
1 каф.ч.бульон от цвекло
4 с.л. зехтин
сол
Приготвяне
* Сварете цвеклото в подсолена вода. Охладете го и го нарежете на тънки пръчици.
* Сварете твърди яйца. Обелете ги и ги сложете във водата , в която е вряло цвеклото. Мариновайте ги поне 5 часа. Колкото повече ги държите в цвекловия бульон , толкова по-наситено червен ще стане цветът им.
* Останалите зеленчуци също нарежете на жулиени. Топнете ги за кратко в цвекловият сок за да се оцветят леко в розово. Смесете ги с цвеклото.
* Разбъркайте добре продуктите за дресинга. Поднесете салатата залята с дресинг и гарнирана с яйце.
Пропорциите на продуктите не са уточнени. Количеството им е изцяло по ваше усмотрение.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар