събота, 14 март 2009 г.

Хапки с пушена риба





Продукти за 14 хапки

7 филийки бял хляб - тип тост
200 г пушена риба
1 кисела краставичка или 1 с.л. каперси
шепа зелени маслини без костилки
2 скилидки пресован чесън
черен пипер на вкус
3 с.л.майонеза
1 връзка копър
3 твърдо сварени яйца


Приготвяне

* С малък ринг или чашка изрежете кръгчета от хляба. Нарежете ситно копъра. Намажете страничния борд на хлебните кръгчета с малко майонеза и ги прокарайте през копъра за да залепне по него.

* Накъсайте на дребно рибата и я овкусете с пипер, чесън и ситно нарязаните маслини и краставичка. Разпределете рибата върху хапките.

* Отделете белтъка от сварените яйца и го нарежете на ситно. Смесете го с останалата майонеза за да се спои. Разпределете го върху рибата.

* Завършете хапките с настърган на ситно ренде жълтък. Направете го в последния момент преди сервиране, тъй като жълтъка бързо изсъхва. Хапките можете да приготвите няколко часа предварително, а жълтъците съхранете на студено, покрити с найлоново фолио.

* Можете да ползвате всякаква пушена риба - пъстърва, херинга, скумрия и др. Ако желаете заменете белия хляб с пълнозърнест или черен. Да ви е сладко!








.

8 коментара:

  1. Здравей,аз съм Ваня Делибозова от Стара Загора.Случайно попаднах на твоя блог и съм възхитена от рецептите ти.Аз също много обичам да готвя,така че смятам да ги пробвам една по една.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей,Ваня.Много се радвам , че ти харесват рецептите ми. Да ви е сладко и поздрави в къщи.

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, хапките с пушена риба са фантастични! Всички ги харесаха в къщи. Използвах студено пушена дива кралска сьомга - тя е изключително вкусна и финна. Цялото семейство вече сме ти големи почитатели (някои са само дегустатори:). Направя ли нещо, което е ново за тях питат дали е от твоя сайт. Често си поръчват напоследък да им правя сандвичи-джобчета. Обикновено ми остава половината тесто (само трима сме) и го слагам в хладилника, а на сутринта правя с него мекици на сина си. Стават страхотни. Издуват се като балончета. Още се облизвам около сладкишите и не знам кой да пробвам. Правих си скоро Захер, но искам да се пробвам нещо друго. Като направя ще ти кажа дали съм се справила.
    Желая ти приятен уикенд и те прегръщам!
    Светулка

    ОтговорИзтриване
  4. А,Светле .... и аз искам от тази сьомга.Направо ми се дояде.Наисдтина с нея хапките ще станат страхотни.Благодаря ти,че си ми такъв верен фен,много ме зарадва,като разбрах колко мои неща си приготвяла. Много,много благодаря.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей Йоли,
    Случайно попаднах в твоя сайт но съм силно впечатлена от разнообразните и квалитетни предложения. Обяснено е удивително точно и просто, онагледено и с прекрасни снимки.
    Любител гастроном съм и със сигурност ще приготвя много от твоите рецепти.
    Благодаря за труда, който си си направила да качиш целия този материал със сигурност ще е полезен на много хора. Поздравления и успех!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря Савана.Толкова е приятно някой да ти каже няколко мили думи.Много ще се радвам,ако опиташ някоя от рецептите ми.Да ти е сладко и още веднъж благодаря от сърце.

    ОтговорИзтриване
  7. Йоли, много са вкусни! Два пъти ги правих за гости и двата пъти всички бяха очаровани! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  8. Видях ги мила.Приказно си ги направила.Май и ти като мен си фен на рибата.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване