понеделник, 13 април 2009 г.

Пилешки джоб





Продукти за 4 порции

2 броя пилешки гърди без кост
500 г гъби по избор
мащерка
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. олио
50 г масло
3- 4 с.л. натурално крем сирене

Приготвяне

* Нарежете гъбите на едри парчета и ги запържете в маслото. Подправете с мащерка, сол и черен пипер.

* Направете 4 порции от пилешките гърди.  С остър нож срежете парчетата по средата без да прерязвате месото до долу.




 * С върха на ножа разширете разреза от двете страни.




* Напълнете полученият джоб с гъби.

 


* Затворете с клечки за зъби. Изпържете месото до златисто в олиото и го прехвърлете в тавичка.




* Загрейте фурната на 200* и изпечете пилешките джобове за 20 минути.

* Затоплете останалите гъби и ги разбъркайте с крем сиренето.

* Сервирайте месото горещо с гарнитура от гъби с крем сирене. Да ви е сладко!

* Тази техниката за оформяне на джоб ви дава възможност да сложите в ястието много повече пълнеж от обикновено. Плънката може да е най-различна, импровизирайте.





.

12 коментара:

  1. Здравей Йоли,

    Изглежда наистина вкусно, но пък при теб какво ли не изглежда такова. :)

    Харесвам бяло месо, но ям много рядко защото обикновено ми е малко сухо и трудно преглъщам.

    Случвало ми се е обаче и да ме изненадат приятно с обратното, та от тук и въпроса:

    Познаваш ли проблема и как го избягваш?

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Драго.Радвам се,че ти харесва.Така е наистина,бялото пилешко месо е сухичко.Но има начин това да се избегне - тайната е в много кратката топлинна обработка.Каквото и да го правиш....пържиш ,печеш и т.н.,важното е температурата предварително да е висока. Това месо иска по 1,2 мин.от всяка страна и е готово.Затова е подходящо за много видове ястия.Опитай и ще останеш приятно изненадан.

    ОтговорИзтриване
  3. О, разбира се че ще опитам. Благодаря ти Йоли!

    А новата снимка на блогчето ти е много подходяща. Харесва ми. Поздрави на фотографа! :)

    ОтговорИзтриване
  4. О,благодаря.Освен,че е тематична,снимката е свежа и на мен ми харесва много.Ще поздравя фотографа,той е изключително любим за мен човек.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1 юли 2011 г., 8:39

    Йоли, страхотни са тези джобчета :) Би ли споделила какъв е соса към тях? Че аз ги направих без сос и ми бяха някак незавършени. А съм малко слаба на сосове - та направо дай рецепта.

    Поздрави
    Милена

    ОтговорИзтриване
  6. Миленче,сосчето е със сирена,малко сметана,машерка,масло и малко нишесте.Май беше и с бяло винце и индийско орехче за аромат.А сиренцата ти сама си ги избери по вкус.

    Стопи масло около 1 с.л.,сложи 1 с.л. нишесте и леко го запържи.Прибави 100г квасена сметана,разреди с бяло вино до желана от теб гъстота и кипни за да се изпари алкохола във виното и да остане само вкуса му.Настържи 100г ароматни сирена и ги сипи вътре.Като се стопят подправи с мащерка,сол,черен пипер и индийско орехче.Опитай на вкус и го болонсирая.Ако му трябва някой от продуктите просто го прибави.Май това е.Давай,ти си на ход!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей, Йоли. Както винаги изглежда чудесно и е обяснено много добре. Имам един въпрос за доматите: дали би се получил сходен вкус ако използваме онези твои печени домати, за които неотдавна писа? Тъй като аз направих един буркан от тях, страхотно миришат и се чудех дали може вместо сушени домати да използвам част от печените. Благодаря ти предварително :)

    ОтговорИзтриване
  8. Мила ми Мария,че разбира се! Много добре си предположила, че с печените домати ще стане много по-хубаво. Със сигурност при това! Те са меки, сочни и ароматни.Далеч по-хубави са от сушените според мен.Давай с тях и ти благодаря за доверието!

    ОтговорИзтриване
  9. Красимир Калудов2 юли 2014 г., 23:01

    дори аз успях да направя джобовете, а аз съм ужасно несръчен. овкусих плънката от гъби с мъничко чесънче, с розмарин и леко скандално със салвия, а накрая съвсем загубих контрол и добавих щипка подправка за паста с гъби, която си взех от пазара на подправките от кампо ди фиоре в рим. накрая стана толкова вкусно, че направо си облизах ...хм...краката, защото бях изпоцапал пода на кухнята, докато готвих. много вкусна рецепта, йоли. наистина си моето кулинарно гуру:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Адски сладък коментар, Краси! Така ме усмихна! Благодаря ти, мили приятелю! За доверието и добрите думи. Да ти е сладко!

      Изтриване
  10. Просто превъзходно стават!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, Гале. Да ви е сладко на всички! Благодаря ти за доверието!

      Изтриване