вторник, 9 юни 2009 г.

Солени хапки с рукола и рикота






Продукти за тестото

3 яйца
100 мл олио
100 прясно мляко
100 г настърган пармезан
100 г настърган кашкавал
50 г нарязана рукола
сол, черен пипер
180 г брашно
1 ч.л.бакпулвер


Продукти за крема

200 г рикота
2 с.л. заквасена сметана
сол на вкус
шепа прясна мента








Приготвяне

* Смесете пресятото брашно с двата вида сирене, руколата, бакпулвера и черния пипер.

* Разбийте яйцата и добавете млякото и мазнината. Смесете яйчната смес със сухата. Посолете на вкус.

* Постелете дъното на правоъгълна тава с хартия за печене. Сипете тестото и изпечете блата в предварително загрята на 180*фурна. След като изстине го нарежете на хапки.

* С пасатор разбийте рикотата с ментата и солта. Прибавете сметаната и разбъркайте. Шприцовайте хапките с крема и сервирайте като предястие. Гарнирайте с кълнове по избор. Да ви е сладко!







.

10 коментара:

  1. Йоли,
    елегантно и сигурно вкусно.
    Обичам мента.
    Поздравления, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,мила.Знам,че обичаш мента.И рукола и затова се радвам,че ти харесва.

    ОтговорИзтриване
  3. Привет!
    Имам награди за теб!
    Поздрави,Краси

    ОтговорИзтриване
  4. Тези хапки са чудесни, ароматни и красиви!Поздравления, Йоли!
    Кеми :)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря,мила Кеми.Твоята оценка е много важна за мен.

    ОтговорИзтриване
  6. Поредната оригинална и интересна идея с чудесна реализация! Много ти се радвам, Йоли!

    Поздрав най-сърдечен и :-), мила приятелко!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря,Дими.Много си мила.Радвам се,че ти харесва.

    ОтговорИзтриване
  8. Йоли, отново съм тук с голяма прегръдка за теб!:)
    Поздрави!
    http://kemikemikemi.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте! Скоро ни предстои тържество в къщи и се спрях на тази рецепта, като допълнение към менюто. За да преценя обаче каква доза да направя ми е необходима да зная рецептата за колко броя хапки и в какъв размер тава. Благодаря предварително за отговора!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей. Надявам се да останеш доволна от хапките. Аз много ги харесвам и често ги правя. Пека един голям тънък блат в тавата от фурната. Колкота е голяма фурната, толкова и тавата, която е към нея. Минимум 40-50 хапки ще излязат. Не трябва да са големи, може и повече да излязат. Благодаря ти за доверието!

      Изтриване