Продукти за тестото
3 яйца
100 мл олио
100 прясно мляко
100 г настърган пармезан
100 г настърган кашкавал
50 г нарязана рукола
сол, черен пипер
180 г брашно
1 ч.л.бакпулвер
Продукти за крема
200 г рикота
2 с.л. заквасена сметана
сол на вкус
шепа прясна мента
Приготвяне
* Смесете пресятото брашно с двата вида сирене, руколата, бакпулвера и черния пипер.
* Разбийте яйцата и добавете млякото и мазнината. Смесете яйчната смес със сухата. Посолете на вкус.
* Постелете дъното на правоъгълна тава с хартия за печене. Сипете тестото и изпечете блата в предварително загрята на 180*фурна. След като изстине го нарежете на хапки.
* С пасатор разбийте рикотата с ментата и солта. Прибавете сметаната и разбъркайте. Шприцовайте хапките с крема и сервирайте като предястие. Гарнирайте с кълнове по избор. Да ви е сладко!
.
Йоли,
ОтговорИзтриванеелегантно и сигурно вкусно.
Обичам мента.
Поздравления, Диана
Благодаря,мила.Знам,че обичаш мента.И рукола и затова се радвам,че ти харесва.
ОтговорИзтриванеПривет!
ОтговорИзтриванеИмам награди за теб!
Поздрави,Краси
Тези хапки са чудесни, ароматни и красиви!Поздравления, Йоли!
ОтговорИзтриванеКеми :)
Благодаря,мила Кеми.Твоята оценка е много важна за мен.
ОтговорИзтриванеПоредната оригинална и интересна идея с чудесна реализация! Много ти се радвам, Йоли!
ОтговорИзтриванеПоздрав най-сърдечен и :-), мила приятелко!
Благодаря,Дими.Много си мила.Радвам се,че ти харесва.
ОтговорИзтриванеЙоли, отново съм тук с голяма прегръдка за теб!:)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
http://kemikemikemi.blogspot.com/
Здравейте! Скоро ни предстои тържество в къщи и се спрях на тази рецепта, като допълнение към менюто. За да преценя обаче каква доза да направя ми е необходима да зная рецептата за колко броя хапки и в какъв размер тава. Благодаря предварително за отговора!
ОтговорИзтриванеЗдравей. Надявам се да останеш доволна от хапките. Аз много ги харесвам и често ги правя. Пека един голям тънък блат в тавата от фурната. Колкота е голяма фурната, толкова и тавата, която е към нея. Минимум 40-50 хапки ще излязат. Не трябва да са големи, може и повече да излязат. Благодаря ти за доверието!
ИзтриванеАз не разбирам как да разбърквам на всеки 2-3 часа след като е замразено вече😐
ОтговорИзтриванеИзвини ме, не те разбрах. Може би имаш предвид някоя рецепта за сладолед?
ИзтриванеЗдравейте. Тестото за хапките дали може да се изпече от предния ден?
ОтговорИзтриванеИзвини ме за закъснелия отговор, Гале, но десетина дена отсъствах и нямах възможност да погледна кой ми е писал в блога. Да, разбира се, че може! Даже е чудесно и замразено. Имам предвид, че може да се замрази блата, а като ти потрябва го размразяваш и нарязваш. Често прибягвам до това като нямам време. Надявам се, че ще ти хареса. Благодаря ти.
Изтриване