1 голям патладжан или 2 по-малки
2 ч.ч. сварени спагети
200 г шунка
200 г кашкавал
100 г пармезан
2 яйца
200 г квасена сметана
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
20 г масло
1 каф.ч. брашно
1 ч.л. сушен розмарин
филирани бадеми за поръсване
Приготвяне
* Нарежете патладжана на дълги и тънки резени. Посолете го и оставете за 20 минути да изтече горчивия сок. След това го изплакнете със студена вода и подсушете с домакинска салфетка. Откъснете голямо парче хартия за печене. Смачкайте го на топка и намокрете с вода. С мократа хартия покрийте дъното и стените на тортена форма като оставите краищата да висят свободно навън. Намажете хартията с малко олио и подредете резените патладжан ветрилообразно по дъното и стените като ги застъпвате леко и също оставите краищата им да излизат свободно навън.
* Стрийте на маслени трохи маслото, брашното и розмарина. Посипете пая, поръсете го с бадеми и запечете за кратко до порозовяване.
* Сервирайте с доматен сос и бяло вино. Да ви е сладко!
.
Както винаги много оригинално предложение.Поздравления и успешна седмица.
ОтговорИзтриванеЙоли,
ОтговорИзтриванеМного хубава идея - харесва ми.
И вкусът сигурно е чудесен,
Поздрав, Диана
very very nice......
ОтговорИзтриванеturkiye blog
Благодаря на всички.Много се радвам,че ви допадна тази измишльотина.Ама нали трябва да се оползотворяват изостанали продукти ... какво да се прави.
ОтговорИзтриванеmila ti si unikalna strahotno e blagodaria
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря от сърце.Да ти е сладко!
ОтговорИзтриване