четвъртък, 17 септември 2009 г.

Пиле магданозлия






Продукти

1 пиле
1 каф.ч.олио
2 с.л.масло
1 глава лук
1 ч.ч.бяло вино
1/2 лимон
2-3 с.л.брашно
1 ч.ч.вода
сол и черен пипер на вкус
5-6 големи връзки магданоз
3 скилидки чесън
1 домат
2 жълтъка
1 ч.ч.кисело мляко



Приготвяне

* Нарежете пилето на порции, измийте го и подсушете с домакинска салфетка. Запържете го от всички страни в олиото и маслото.

* Нарежете лука и го прибавете към месото. След като се задуши налейте виното и сока от лимона, а кората сложете цяла. Ще я отстраните в края на готвенето. Подправете със сол и черен пипер.

* Разтворете брашното във водата и го добавете към месото. Похлупете и оставете да се готви на тих огън докато пилето омекне. Ако соса ви се стори гъст, разредете с още малко вода.

* Когато пилето е почти готово нарежете на ситно магданоза и чесъна.Прибавете ги към ястието и гответе до пълна готовност. Накрая сложете и домата,нарязан на малки кубчета. Той трябва да остане почти суров, целта е да се усеща киселината и целостта му.

* Отстранете гозбата от котлона и застройте с жълтъците и млякото. Ако желаете, сервирайте с картофено пюре. Да ви е сладко!


 източник : Време за готвене



9 коментара:

  1. Харесва ми както винаги ,хубавице.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ауу..как ще се хареса това пиле на половинката..! Вкусотия!

    Поздрав, Йоли, отново чудесно предложение :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Аха, вкусна маджичка е сготвило вкусното Йоли.

    И аз я обичам. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви,мили приятели.И на мен ми хареса тази манджичка.Опитайте я и вие.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей Йоли,
    прекрасна рецепта, която може да мине и за италианска ;) Абе дотук лоша твоя рецепта няма !!!
    Сега ще пробвам и кестеновият ти сладкиш, макар и за първи път да приготвям такъв продукт, вярвам че ще стане...
    Благодаря ти,
    Теодора

    ОтговорИзтриване
  6. Мерси Тединка.И аз го обичам това пиле.Пък рецептата ... знам ли я каква е? Видях я по телевизията и ми хареса.Благодаря ти пак, и пак, и пак ....

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей Йоли,

    Вдъхновх се от твоята рецепта и направих моя - пилешка каша с магданоз. Стана много вкусна. Благодаря ти за вдъхновенето! Спорно готвене!

    ОтговорИзтриване
  8. Здравей Йоли!

    Вдъхнови ме с тази рецепта и аз сготвих моя - пилешка каша с магданоз. Благодаря за вдъхновението и спорно готвене!

    ОтговорИзтриване
  9. Да ти е сладко!Чудесно решение е каша с магданоз.Благодаря,че се довери на тази рецепта.Много ме зарадваха думите ти!

    ОтговорИзтриване