петък, 25 септември 2009 г.

Апетитни люти чушки






Продукти

300 г люти чушки
3 с.л.зехтин
3-4 с.л.оцет (на вкус)
1 непълна с.л.захар
1 каф.ч.вода
сол на вкус
1 връзка копър
1 главичка счукан чесън

Приготвяне

* Загрейте зехтина и изпържете чушките докато се зачервят. Тъй като много пръскат първо ги измийте,а след това ги подсушете добре.Пържете с капак.

* Извадете изпържените чушки и в останалата мазнина сипете водата,оцета и захарта. Посолете. Кипнете соса,опитайте и ако е необходимо прибавете още оцет или захар според вашия вкус. Накрая сложете копъра и чесъна.кипнете още веднъж и залейте чушките. Оставете ги да престоят един ден за да се овкусят добре.По същият начин можете да приготвите и обикновени пиперки.

11 коментара:

  1. Повече от апетитни са ,а ако са и по-люти....Обичам люти чушки ,макар че много не трябва да ям ,ни има ли се изкушавам много.Толкова добре изглеждат,че ще си взема една!

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли, и аз винаги имам в хладилника по една купа люти опукани чушлета- ама моите не изглеждат така изкушаващо....а и доста по-различно ги приготвям.В къщи ги ядем ка"т семки !

    ОтговорИзтриване
  3. Непременно ще се възползвам!
    обожавам лютичко... :-)
    и пикантно!
    Отивам да звънкам на половинката да мине през пазара,че са ми малко чушчиците в къщи!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  4. Момичета,знаех си аз,че сте по силните усещания.Никога не съм се съмнявала във вас.Опитайте ги,много са хубави.И колкото повече стоят,толкова по-вкусни стават.Да не говорим,че са много трайни.Повече от месец издържат в хладилника.

    ОтговорИзтриване
  5. Тези чушлета са любимите ми, само не съм добавяла чесънче, но другият път ще опитам както ти я правиш Йоли! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Тези чушлета са любимите ми, само не бях добавяла чесънче, но следващия път ще се придържам към рецаптата ти Йоли! БЛАГОДАРИМ :)

    ОтговорИзтриване
  7. Виви,чесъна е голяма работа,нали знаеш?Пробвай наистина,може и да останеш доволна от вкуса.Благодаря ти мила.

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотно.
    Мисля си за тези чушчици вече трете ден
    Задължително скоро ще ги пробвам
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  9. Ако обичаш лютичко изобщо не се колебай.Но да ти кажа ... най-си е хубаво с нашите си летни чушки.Благодаря ти и поздрави и от мен!

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте, Йоли! Харесвам много тези чушленца! Дали бих могла да си ги затворя в буркан за зимата - как би трябвало да ги консервирам?

    Благодаря!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Здрасти и от мен.И аз много ги обичам ... така разяждат!Нямаш проблем - насипваш ги врели в буркани,на всеки слагаш по 1 счукана таблетка аспирин и затваряш.Това е и да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване