сряда, 7 октомври 2009 г.

Салата с пълнено авокадо





Продукти за 2 салати

1 авокадо
60 г меко козе сирене "Президент"
40 г смлени бадеми
1-2 с.л.зехтин

салата айсберг
рукола
радикио

дресинг

1 с.л.счукан сух кориандър
1-2 с.л.мед
6 с.л.зехтин
1-2 с.л.лимонов сок
1 ч.л.едро смлян лют червен пипер
1/2 ч.л.мащерка
сол на вкус






Приготвяне

* Смесете всички съставки за дресинга в бурканче и добре ги разбъркайте. Затворете буркана и го поставете в съд с гореща вода за 10 мин. Така ще изпъкне по-добре аромата на подправките.

* Обелете авокадото и го срежете на две половини. Отстранете костилката и запълнете вдлъбнатината от нея със сирене. Всяка половинка срежете на два резена. Оваляйте едната страна на всеки резен в счуканите бадеми и запържете парчетата за кратко в зехтина само от страната на бадемите.

* Накъсайте зеленчуците, смесете ги и ги разпределете в салатни чинии. Залейте ги с дресинга. Сложете върху салатата по две резенчета авокадо във всяка чиния. Сервирайте салатата поръсена с останалите бадеми и парченца козе сирене.


Изумително вкусна салата. Толкова ми хареса,че влиза като трайно блюдо в моята кухня. Авокадото можете да приготвите и като самостоятелно предястие. Специално благодаря на Драго, че ми преведе рецептата от немски. А нея самата можете да видите ето тук.






11 коментара:

  1. Невероятно си Йоли!

    Докато каза и го омагьоса на бързо! :)

    Браво!

    Получило се невероятно свежо, а че е вкусно, вярвам ти. Както и във всичко друго! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Интересна идея. Не съм подлагала на термична обработка авокадо и ще опитам.Само да не вземе да ми стане навик,че отиде...Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, това ще да е супер вкусна салата- с тези продукти, дето до един са ми любими....благодаря ти !

    ОтговорИзтриване
  4. Това трябва да се опита! Тъкмо си купих авокадо! Досега не съм го запържвала, ще го пробвам! :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Йоли,
    впечатляваща рецепта и
    твое изпълнение.
    Поздравления, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. Слатата е превъзходна. Една от най-вкусните, която съм опитвала. Позволих си да добавя към зелената салата е един домат нарязан на кубчета и една топка моцарела, също нарязана на кубчета.
    А към маринатата накъсах и няколко листа босилек и няколко пера-зелен лук.
    Отново:ПРЕВЪЗХОДНА РЕЦЕПТА!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Оооооооо,така се радвам,че опита тази салата.И на мен ми е любима.Уникална е тази комбинация с авокадо и меко козе сирене.Допълненията ти са чудесни,благодаря,че ги сподели с всички.Да ви е сладко на всички в къщи!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна салата!!! Направих я и съм очарована!!! Поздравявам Ви Йоли - невероятна вълшебница сте! А сега продължавам с някоя друга рецептичка...

    ОтговорИзтриване
  9. Ах,любимата ми салата!Мога всеки ден да си я хапвам без да ми омръзне.Много се радвам,че и на теб ти допадна.Благодаря ти много и весели празници.

    ОтговорИзтриване
  10. Мила, Йоли, снощи направихме салатата, защото мисля да я приготвям за Нова Година и просто исках да я опитам предварително, а и да се упражня :) резултатът е шокиращо вкусен, това определено е новият ми фаворит :)

    ОтговорИзтриване
  11. Дам,аз не напразно казвам,че това ми е любимата салата.Уникална е комбинацията авокадо-козе сирене-ядки.Радвам се,че и вие имате като моя вкус.Благодаря ти мила.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване