сряда, 14 април 2010 г.

Пиле с бадеми и гъбен сос




Продукти за 4 порции

600 г бяло пилешко месо
100 г бадеми
сол на вкус
4 -5 с.л.олио
8 пресни гъби печурки
1/2 ч.ч.бяло вино
1/2 ч.ч.вода
1/2 ч.л.суха мащерка
1 с.л.нишесте
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

* Нарежете месото на шницели и го начукайте леко с домакинско чукче. Посолете. Натрошете бадемите и оваляйте в тях месото. Изпържете го в загрятата мазнина за не повече от 30-40 сек.от всяка страна. Извадете пилето в чиния.

* Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в мазнината, в която сте пържили пилето. След това ги посипете с нишестето и добре разбъркайте. Налейте виното и водата и бъркайте докато получите хомогенен сос. Подправете с мащерката и пипера и посолете на вкус. Оставете соса да поври на тих огън няколко минутки. Ако ви се стори гъст го разредете с малко вода и обратното - ако е рядък добавете още малко нишесте, разтворено в малко вода.

* Сервирайте изпърженото пиле върху канапе от гъбен сос.

Много вкусно, бързо и лесно се получи. Отне ми не повече от 10 минути приготвянето на този аламинут. Опитайте го и вие. Да ви е сладко!


.

17 коментара:

  1. Прекрасно е, Йоли, с тези бадемки,
    а и гъбките, и виното...
    Така добре ми ухае...
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. А-ха, ето какъв бил отговора на загадката :)
    Чудно, много вкусно изглежда, Йоли!

    Хубава вечер :)

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли,
    чудесна рецепта - пиле с бадеми и гъби.
    Вкусът си заслужава, дори да изисква и повече време.
    Съдечен поздрав, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Йоли, здравей!

    Пак ухае на вкуснотия в твойта кухня! :)

    Имаш награда при мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Изглежда лесно за приготвяне и вкусно за хапване!

    Ела да си вземеш наградата,Йоли!

    Слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Опитах го вече и мога само да кажа, че който не направил, сам ще си е виновен! :))

    Благодаря!

    Три пъти УРА за вкусното Йоли!!! :))

    ОтговорИзтриване
  7. Заповядай при мен, имаш награда. :)
    http://receptite.blogspot.com/2010/04/blog-post.html

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря на всички за милите думи.Много ме радвате с коментарите си.Пиленцето наистина е много лесно,бързо и вкусно.Повярвайте на Драго,наистина става за не повече от 10 мин.Благодаря ви още веднъж.

    ОтговорИзтриване
  9. Много вкусно стана, дори забравих за мащерката. Препоръчвам Ви като гарнитура тънко нарязани пържени картофки, просто си облизвате пръстите.

    ОтговорИзтриване
  10. О,много,много се радвам,че ви се е харесало това ястие.Благодаря от сърце.И наистина тънките пържени картофки са великолепна гарнитура.

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря за рецептата.За първи път да съм доволна от резултата като готвя за гости, а получих и много комлименти ;).

    ОтговорИзтриване
  12. Аз пък благодаря за хубавите думи и за доверието.Най-много може да ме зарадва това,че се е получило вкусно ястие.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  13. Снощи опитах тази рецепта. Ястието стана превъзходно. Благодаря Ви:)

    ОтговорИзтриване
  14. Йоли, кухнята ти много ми допада! Точно по мой вкус е. Благодаря ти, че споделяш всички тези рецепти!

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря ти Креми.Да ти е сладко и наздраве!

    ОтговорИзтриване
  16. Реших да избера тази рецепта за гости в събота. Но се чудех ... бадемите сурови ли трябва да бъдат? Защото печените преобладават в магазините. Благодаря предварително за отговора.

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря ти много за вниманието и доверието.Чудесен избор!Пилето е много вкусно и става бързо.Честно да ти кажа,с всякакви бадеми съм го правила.И печени,и сурови,че дори и с филирани.С други думи с каквито намеря.Така че,давай и ти така.Както ще ти е по-лесно и удобно.Весело гости и наздраве на всички.

    ОтговорИзтриване