600 г бяло пилешко месо
100 г бадеми
сол на вкус
4 -5 с.л.олио
8 пресни гъби печурки
1/2 ч.ч.бяло вино
1/2 ч.ч.вода
1/2 ч.л.суха мащерка
1 с.л.нишесте
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
* Нарежете месото на шницели и го начукайте леко с домакинско чукче. Посолете. Натрошете бадемите и оваляйте в тях месото. Изпържете го в загрятата мазнина за не повече от 30-40 сек.от всяка страна. Извадете пилето в чиния.
* Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в мазнината, в която сте пържили пилето. След това ги посипете с нишестето и добре разбъркайте. Налейте виното и водата и бъркайте докато получите хомогенен сос. Подправете с мащерката и пипера и посолете на вкус. Оставете соса да поври на тих огън няколко минутки. Ако ви се стори гъст го разредете с малко вода и обратното - ако е рядък добавете още малко нишесте, разтворено в малко вода.
* Сервирайте изпърженото пиле върху канапе от гъбен сос.
Много вкусно, бързо и лесно се получи. Отне ми не повече от 10 минути приготвянето на този аламинут. Опитайте го и вие. Да ви е сладко!
.
Прекрасно е, Йоли, с тези бадемки,
ОтговорИзтриванеа и гъбките, и виното...
Така добре ми ухае...
Хубава вечер!
А-ха, ето какъв бил отговора на загадката :)
ОтговорИзтриванеЧудно, много вкусно изглежда, Йоли!
Хубава вечер :)
Йоли,
ОтговорИзтриванечудесна рецепта - пиле с бадеми и гъби.
Вкусът си заслужава, дори да изисква и повече време.
Съдечен поздрав, Диана
Йоли, здравей!
ОтговорИзтриванеПак ухае на вкуснотия в твойта кухня! :)
Имаш награда при мен!
Изглежда лесно за приготвяне и вкусно за хапване!
ОтговорИзтриванеЕла да си вземеш наградата,Йоли!
Слънчев и усмихнат ден!
Опитах го вече и мога само да кажа, че който не направил, сам ще си е виновен! :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Три пъти УРА за вкусното Йоли!!! :))
Заповядай при мен, имаш награда. :)
ОтговорИзтриванеhttp://receptite.blogspot.com/2010/04/blog-post.html
Благодаря на всички за милите думи.Много ме радвате с коментарите си.Пиленцето наистина е много лесно,бързо и вкусно.Повярвайте на Драго,наистина става за не повече от 10 мин.Благодаря ви още веднъж.
ОтговорИзтриванеМного вкусно стана, дори забравих за мащерката. Препоръчвам Ви като гарнитура тънко нарязани пържени картофки, просто си облизвате пръстите.
ОтговорИзтриванеО,много,много се радвам,че ви се е харесало това ястие.Благодаря от сърце.И наистина тънките пържени картофки са великолепна гарнитура.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата.За първи път да съм доволна от резултата като готвя за гости, а получих и много комлименти ;).
ОтговорИзтриванеАз пък благодаря за хубавите думи и за доверието.Най-много може да ме зарадва това,че се е получило вкусно ястие.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеСнощи опитах тази рецепта. Ястието стана превъзходно. Благодаря Ви:)
ОтговорИзтриванеЙоли, кухнята ти много ми допада! Точно по мой вкус е. Благодаря ти, че споделяш всички тези рецепти!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Креми.Да ти е сладко и наздраве!
ОтговорИзтриванеРеших да избера тази рецепта за гости в събота. Но се чудех ... бадемите сурови ли трябва да бъдат? Защото печените преобладават в магазините. Благодаря предварително за отговора.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти много за вниманието и доверието.Чудесен избор!Пилето е много вкусно и става бързо.Честно да ти кажа,с всякакви бадеми съм го правила.И печени,и сурови,че дори и с филирани.С други думи с каквито намеря.Така че,давай и ти така.Както ще ти е по-лесно и удобно.Весело гости и наздраве на всички.
ОтговорИзтриване