Продукти
1 патладжан
тънки резени шунка
бяло саламурено сирене
босилек
брашно
1 яйце
галета от пресен хляб
50г настърган кашкавал
Приготвяне
* Нарежете патладжана по дължина на тънки филийки без да го белите. За ваше удобство ползвайте ренде за рязане на чипс,ако разполагате с такова. Намажете филийките от двете страни с малко олио и леко ги запечете в тиган - грил или на скара. Не е нужно да изкисвате патладжана в солен разтвор,ако е от холандските сортове. Те са с много ниско съдържание на соланин и не горчат. А в момента на пазара се продава само такъв патладжан.
* Върху всяка филийка патладжан сложете малко шунка,лист пресен босилек (или намажете малко готово песто) и натрошено сирене. Завийте всичко на стегнато рулце и посолете.
* Панирайте рулцата в брашно,разбито яйце и накрая в галетата,смесена с кашкавала. Подредете ги в тава,покрита с хартия за печене и леко ги напръскайте с олио. Изпечете рулцата в предварително загрята на 200*фурна до порозовяване.
* Галетата от пресни хлебни трохи е по-лека и хрупкава,затова я предпочитам при печене. Ще стане още по-вкусно,ако я овкусите с пармезан,вместо с кашкавал,както и ако и добавите различни подправки по ваш вкус.
* Сервирайте патладжанените рулца с доматен сос и студена бира. Наздраве!
.
Чудесно предложение,Йоли.
ОтговорИзтриванеПравила съм с тиквички,ще пробвам и твоя вариант!
Усмихнат ден!
Ммм... и още веднъж ще преглътна! :))
ОтговорИзтриванеПрекрасни, Йоли! И много апетитни с тези трохи.
ОтговорИзтриванеА халбата за бира е невероятна пък, нестандартна, голяма :) много бира пие ;)
Йоли,
ОтговорИзтриванеМного ароматно и апетитно предложение. Аз използвам пресните хлебни трохи понякога за паниране и при пържене - наистина са по-леки и пухкави.
Чудесна рецепта и аранжировка.
Сърдечен поздрав и прегръдки, Диана
Йоли,
ОтговорИзтриванепрекрасни рулца!!
А и със студена бира....
Наздраве, миличка и слънчеви празници!
Изглежда страхотно особено с тази биричка :D
ОтговорИзтриванеБлагодаря на всички. Много се радвам,че ви допадна рецептата.Такива рулца всеки прави,просто пълнежите могат да бъдат всякакви.Направете си ги според вашия вкус.Благодаря още веднъж.
ОтговорИзтриванеOtnovo mnogo vkusna recepta. Oblizahme si prastite s maja mi - mn.blagodarim! :)
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко Софи.Няма по-хубаво нещо от това да чуя,че някой си е облизал пръстите,приготвяйки моя рецепта.Благодаря ти много за доверието и хубавите думи.
ОтговорИзтриване