събота, 1 май 2010 г.

Пълнени калмарчета в песто





   Искам да ви предложа една закачка от малки калмарчета Лолиго, пълнени с ароматна плънка от рулца от раци, печени на скара и оваляни в ароматно песто от различни пресни подправки. Докато четете това просто пъхнете бутилката с бяло вино във фризера за да се изстуди по-бързо ....

Продукти

500 г бейби калмарчета Лолиго

1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
250 г рулца от раци
50 г настърган кашкавал
1 яйце
сол и черен пипер на вкус

Песто

по няколко стръка магданоз, копър и босилек
1 скилидка чесън
1 каф.ч.зехтин
сол на вкус



Приготвяне

* Нарежете ситно лука, чесъна и рулцата. Смесете ги с кашкавала и яйцето. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте всичко добре.






* Напълнете калмарчетата със сместа и забодете отворите им с по 1/2 клечка за зъби. Изпечете ги на силно загрята скара, барбекю или тиган-грил за 2-3 мин. като ги обръщате периодично.

* В тесен дълбок съд сложете зелените подправки, чесъна и зехтина. Пасирайте всичко и подправете със сол.

* Оваляйте горещите калмарчета в пестото и сервирайте веднага с леденото бяло вино. Мммм ... вашето охлади ли се достатъчно? Да ви е сладко!


.

6 коментара:

  1. Оооооооо не, направо съм в туш от това предложение и то при пложение, че съм хапнала отлично на вечеря.
    Аз съм голям почитател на морските дарове и на мен също не ми омръзват :)
    Благодаря за срахотната рецепта!
    Сърдечни поздрави и усмихната неделя :)

    ОтговорИзтриване
  2. Виното се изстуди,
    но къде забрави за преглъщането,
    докато чета !!!
    Естествено сме любители на дъха...
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли,
    много нежни калмарчета -
    изкушаваща идея с изкушаващо описана и предложена рецепта.
    Поздрав сърдечен, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Йоли, страхотно предложение!!!
    Каламари правим по всевъзможни начини, но аз лично никога не съм правила пълнени, така че си записвам рецептата ти!

    Усмихнат и слънчев месец!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ви благодаря приятели.Радвам се,че харесахте калмарчетата. Ама те са като бонбончета .... мънички,ароматни и крехки.Толкова ги обичам ...ммммм. Опитайте ги и вие.

    ОтговорИзтриване