Искам да ви предложа една закачка от малки калмарчета Лолиго, пълнени с ароматна плънка от рулца от раци, печени на скара и оваляни в ароматно песто от различни пресни подправки. Докато четете това просто пъхнете бутилката с бяло вино във фризера за да се изстуди по-бързо ....
Продукти
500 г бейби калмарчета Лолиго
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
250 г рулца от раци
50 г настърган кашкавал
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
Песто
по няколко стръка магданоз, копър и босилек
1 скилидка чесън
1 каф.ч.зехтин
сол на вкус
Приготвяне
* Нарежете ситно лука, чесъна и рулцата. Смесете ги с кашкавала и яйцето. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте всичко добре.
* Напълнете калмарчетата със сместа и забодете отворите им с по 1/2 клечка за зъби. Изпечете ги на силно загрята скара, барбекю или тиган-грил за 2-3 мин. като ги обръщате периодично.
* В тесен дълбок съд сложете зелените подправки, чесъна и зехтина. Пасирайте всичко и подправете със сол.
* Оваляйте горещите калмарчета в пестото и сервирайте веднага с леденото бяло вино. Мммм ... вашето охлади ли се достатъчно? Да ви е сладко!
.
Оооооооо не, направо съм в туш от това предложение и то при пложение, че съм хапнала отлично на вечеря.
ОтговорИзтриванеАз съм голям почитател на морските дарове и на мен също не ми омръзват :)
Благодаря за срахотната рецепта!
Сърдечни поздрави и усмихната неделя :)
:) You are so beautiful to me! :)
ОтговорИзтриванеВиното се изстуди,
ОтговорИзтриванено къде забрави за преглъщането,
докато чета !!!
Естествено сме любители на дъха...
Прегръдки!
Йоли,
ОтговорИзтриванемного нежни калмарчета -
изкушаваща идея с изкушаващо описана и предложена рецепта.
Поздрав сърдечен, Диана
Йоли, страхотно предложение!!!
ОтговорИзтриванеКаламари правим по всевъзможни начини, но аз лично никога не съм правила пълнени, така че си записвам рецептата ти!
Усмихнат и слънчев месец!
Много ви благодаря приятели.Радвам се,че харесахте калмарчетата. Ама те са като бонбончета .... мънички,ароматни и крехки.Толкова ги обичам ...ммммм. Опитайте ги и вие.
ОтговорИзтриване