Продукти за 4 порции
4 котлета сьомга
2 средни картофа
мащерка, риган, салвия за поръсване
сол и черен пипер на вкус
2 с.л.зехтин
Сос
400 г заквасена сметана
1 с.л. масло
200 г пресни гъби
мащерка
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
* Поръсете парчетата риба със сол и пипер. Подправете ги с микса от мащерка,риган и салвия само от едната страна.
* Настържете картофите на ренде или ги нарежете на тънички пръчици. Сложете ги в купа с подсолена вода и ги оставете да 15 мин. в нея за да отстраните максимално количеството нишесте в тях. Изплакнете ги, отцедете ги в цедка и добре ги подсушете с кухненска кърпа.
* Разпределете по равно картофите върху рибата от страната, която сте поръсили с подправките. Притиснете добре с ръце за да могат картофите добре да се слепнат помежду си, както и върху самата риба.
* В тефлонов съд загрейте зехтина и с помощта на лопатка сложете парчетата сьомга с картофите надолу. Пържете до златисто на среден огън. Обърнете парчетата риба и от другата страна като си помогнете с две лопатки или чинийка. Гответе не повече от 2-3 мин.
* Запържете гъбите в маслото и сипете сметаната. Овкусете с мащерка, сол и пипер. Варете соса няколко минути докато се сгъсти.
* Сервирайте сьомгата топла, залята със сметановия сос. Да ви е сладко!
.
Страхотна, диетична рецепта, Йоли!
ОтговорИзтриванеБърза и лесна за приготвяне!
Благодаря!
Чудесна рибка, Йоли!
ОтговорИзтриванеМислиш ли,че ще се получи добре, ако вместо да я пържа, запека без мазнина във фурната ? Малко мазничка ми идва сьомгата, пък и пържена, съвсем.....
Ведро настроение ти желая !
Благодаря момичета.Наистина е лесно,бързо и диетично.
ОтговорИзтриванеМария,в никакъв случай не те съветвам да правиш това.Ако забелязваш , цялото количество мазнина за 4 порции е повече от минимално.А и тя отива в картофите,не в рибата.С толкова малко мазнина се получава по-скоро печене,отколкото пържене,повярвай ми.
Чаровнице, как да устои човек на
ОтговорИзтриванетази хрупкава коричка :))
Хубава седмица!
Колкото и да я гледам, не мога да и се нарадвам на тази вкусно хрупкава картофена прическа! :D
ОтговорИзтриванеЙолито е пълно с идеи!
И то все такива, на които не се устоява. :))
Чудесна е, Йоли! Както казва Драго: "...хрупкава картофена прическа!". И аз в първия момент направих такава асоциация :)
ОтговорИзтриванеСърдечна прегръдка с пожелание за слънчев и усмихнат край на седмицата :-)
Дани,Драго,Тони .... много сте ми сладки!!! Прегръщам ви.
ОтговорИзтриванеЙоли, днес гледах, че представяш тази рецепта в Йолисима и се сетих, че съм я правила :) Страхотна е, много изтънчен вкус!
ОтговорИзтриванеhttp://www.facebook.com/photo.php?fbid=2267073167648&set=a.1333875998302.2045044.1573121730&type=3&theater
Благодаря за идеята! Препоръчвам я горещо на всички любители на рибата :)
Ема
Благодаря ти Еми. Много си мила с мен!Да ти е сладко и Весела Коледа!
ОтговорИзтриванеТоку-що дъщеря ми, която е на година и половина изяде почти цял котлет! Става ни любима! :))
ОтговорИзтриванеА така!Виж го ти малкото кулнарче!Да ти е жива и здрава.Знаеш ли как ме зарадва коментарът ти?Прегръщам ви и двечките.
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли! Благодарности за прекрасната рецепта! Получи се много вкусно и полезно! Ето и снимки..
ОтговорИзтриванеhttp://img838.imageshack.us/img838/7959/0476.jpg
http://img822.imageshack.us/img822/3650/02024m.jpg
Поздрави!
семейство Цвяткови
Ей,че сладурка рибка! Ама как си я докарала само. Великолепна е!Прегръдки на цялото семейство Цвяткови е благодаря.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЗдравейте:-)Много впечатляваща рецепта! Като един начеващ и още неопитен готвач бих искала да попитам дали сьомгата би могла да се замени с друга риба?
ОтговорИзтриванеДа,разбира се!Правила съм рецептата дори с филе от шаран и толстолоб.Важно е рибата да е по-дебело парче,сочно и да няма много кости.А изборът и е изцяло въпрос на вкус.Много ще се радвам,ако опиташ.Благодаря ти и да ви е сладко на всички у дома.
ОтговорИзтриванеЩе опитам!:-)Точно за Никулден планирам да слисам домашните с нещо ново и шаранът ще пасне чудесно:-)Благодаря от сърце за съвета и отзивчивостта!
ОтговорИзтриванеМного ще се радвам!Ползвай шаран-котлет и си го овкуси с подправките,които най-много обичате.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеZdraveite,Ioli!Predi 3godini gledah v nqkakvo tv shoy tazi retcepta i q prigotvih i mnogo mi haresa!Vchera slychaino popadnah na neq v tvoq blog i sega q prigotvqm !Ynikalna e blagodarim,che te ima!!!Izvinqvam se che pisha s latinski bykvi ,no nqmam bg klaviqtyra!
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря,Вени.Да ви е сладко и наздраве!Рецептата е наистина лека,приятна и здравословна.Радвам се,че ви харесва и на вас.
ОтговорИзтриване