понеделник, 31 януари 2011 г.

Топъл камамбер с ябълки и ядки






Продукти за 4 порции



8 листа кори за баница
4 с.л.стопено масло

2 кисели ябълки
1 с.л.мед
2-3 с.л.червено вино
2 с.л.балсамов оцет
1 гвоздейче карамфил
2 щипки канела
1 с.л.масло
100 г запечени ядки по избор
2 с.л.стафиди

4 малки бучки камамбер или друго подходящо меко сирене










Приготвяне

* Нарежете ябълките на кубчета и ги задушете на слаб огън с виното и подправките. След като леко омекнат засилете котлона за да се изпари алкохола напълно. Сипете маслото, меда и оцета и бъркайте докато леко се карамелизират. Отстранете от огъня и добавете начупените ядки и стафидите. Оставете ябълките да се охладят.

* За всяка порция сложете по две кори за баница една върху друга като намажете помежду им с малко масло. Върху корите сложете сиренето и разпределете отгоре ябълковата смес на купчинки.









* Завийте всичко добре с корите на топка като се стараете краищата да са подгънати под сиренето. Намажете с масло и запечете ястието до зачервяване. Поднесете топло, но не горещо с хубаво червено вино. Да ви е сладко!












.

26 коментара:

  1. Уаааууу как се е разтекло само!
    Йоли, това днес ще ми се привижда цял ден!

    ОтговорИзтриване
  2. delicios foarte frumos arat si gred ca si gutul e foarte bun

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно, изискано и вкусно! Йоли ти си невероятна!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно се е получило, както всичко, публикувано от теб!

    ОтговорИзтриване
  5. Ле-леееее, възхитително е!!! Греховно вкусно :) и изкусително!!

    ОтговорИзтриване
  6. Ихааааа!
    Това е точно по мой вкус!
    Много харесвам камамбера запечен или паниран, залят с боровинков сос или с мед. Но такъв вариант като твоя не съм опитвала.
    Невероятно апетитен е!
    Отново благодаря за прекрасната рецепта! Да си жива и здрава, Йоли и все така да радваш с прекрасните си идеи и умения!
    Поздрав и пожелания за хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  7. Лелеееее...взимам топло хлебче и започвам да не изтече навън!
    Страхотно е!!!!!
    Прегръдки!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Невероятно съчетание на вкус, цвят и аромат, както само ти умееш, Йоли! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря на всички.Ценители сте вие на хубавата храна и знаех,че точно това ще го оцените порядъчно.Да ви е сладко и наздраве с чаша хубаво червено вино!

    ОтговорИзтриване
  10. Йоли, отбивам се пак да погледам вкусното сиренце :) и да те поканя да си вземеш една неангажираща блог награда: http://angellovescooking.blogspot.com/2011/02/i-blog-awards-sharing-part-i-pomegrante.html

    Весела и успешна седмица,
    Мина

    ОтговорИзтриване
  11. ...изглежда много вкусно, ...тази неделя ще го пробваме, ..благодаря

    ОтговорИзтриване
  12. Първо поздравления за тази рецепта Йоли! Изглежда страхотно и звучи супер апетитно, а и лесно за изпълнение! Само да питам като новак в готвенето- дали тази вкуснотийка вместо с кори може да се реализира например с пилешки филенца и ще остане ли според теб същия страхотен вкусн или съчетанието не е подходящо за пилешко месо ? Хубава и слънчева седмица :)

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря ти,Мина,много си мила.Ще се отбия при теб с голямо удоволствие.

    Миро,ще се радвам,ако го опитате.А още повече,ако ви хареса.Да ви е сладко и наздраве!

    Анонимен,извинявай,че така се обръщам към теб,но няма име.Много се радвам,че ти харесва сиренцето.Ако правилно те разбирам искаш да го завиеш в пилешки филенца вместо в кори,така ли?На вкус ще е хубаво,да.Но няма да можеш да постигнеш добро завиване така,че да не изтече навън сиренето.Можеш единствено да направиш джоб в цяло парче пилешки гърди и да го напълниш с малко парче сирене и плодове.Добре да го затвориш и да го панираш,изпържиш или запечеш.Освен това,хубаво е в този случай да ползваш сирене,което не се разтича чак толкова много като камамбера.Иначе ще стане чудесно.Идеята ти е прекрасна.Винаги съм с две ръце да това,да се променят рецептите като се добавя лично творчество и много се радвам, когато читателите ми го правят.Хубав ден и на теб и ще чакам да споделиш резултата,ако решиш да опиташ.

    ОтговорИзтриване
  14. Йолии, пак вкусотия си показала!(((
    Ще се пробва около Денят на влюбените.(((
    Благодаря за красивата и вкусна идея!
    И- поздрави!(((

    ОтговорИзтриване
  15. Обожавам камембер. В комбинация с плодове си е класика в жанра, а сервиран по този възхитителен начин е направо неустоим! Поздравления Йоли!

    ОтговорИзтриване
  16. Фантазия :) Красиво, вкусно, изискано!!

    ОтговорИзтриване
  17. Ооооо,това някакси съм го пропуснала,било е преди да създам или в зората на моя блог,но е....невероятно!
    Ще го опитаме непременно,че тези сирена са ни слабост,но понеже забих нос в снимките,сякаш ми се струва,че освен маслото,корите или са намазани и с малко жълтък,или има някакво кашкавалче-леко поръсено и запечено?Не знам,но не ми изглежда така да са се запекли до златисто корите само от маслото.
    Пожелавам ти хубав уикенд и нали знаеш тогава кой няма да те пропусне да те гледа-моя милост :)).
    Прегръщам те,сладурка!

    ОтговорИзтриване
  18. Благодаря ти Роси.Май съм ги намазала с яйце,ама помня ли?Направи го както на теб ти харесва.Прегръщам те.

    ОтговорИзтриване
  19. Добро утро, Йоли! Пропуснала си да споменеш нещо много основно за тази рецепта - много вино пие! А и когато я последва хрупкавото свинско (без соса) - нещата стават направо страшни! Едва ли някога ще ми стигнат думите да ти изкажа моята благодарност към теб. Поредната страхотна вечер с меню от твоите рецепти! БЛАГОДАРЯ ТИ!

    ОтговорИзтриване
  20. И аз ти благодаря Петенце!Много си ми мила!Наздраве ти казвам с чаша хубаво,плътно българско червено вино!

    ОтговорИзтриване
  21. Йоли мила,най накрая стигнах и до това изкушение.....ммммммммм божествено,хапнах си го със сладко от кайсии в допълнение,че обичам по сладичко,даже следващият път ще намажа обилно сиренето и тогава ще сложа плънката.Яд ме е само,че заради ревящото ми бебе забравих да си налея чашка червено винце,за да ми е пълно удоволствието:))Страхотна рецепта,благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  22. Да го щипнеш утре по дупето това сладко бебче.Благодаря ти мила и да ви е сладко.И наздраве утре с чаша вино.Не е късно,нищо,че си го пропуснала днес!целувки.

    ОтговорИзтриване