вторник, 8 февруари 2011 г.
Зеленчукови рулца с крем от сирене
Продукти
1 малък патладжан
1 тиквичка
няколко лъжици песто от различни зелени билки
50 г масло
50 г брашно
200 мл горещо прясно мляко
2 жълтъка
сол и черен пипер на вкус
200 г настъргани твърди сирена
Приготвяне
* Нарежете зеленчуците на тънки филийки по дължина и ги гриловайте леко на скара или в тиган - грил.
* За пестото сложете в дълбок съд различни зелени билки по ваш избор - магданоз , копър, целина, босилек и др. Добавете скилидка чесън и сол. Налейте малко олио или зехтин и пасирайте всичко с пасатор. Гъстотата зависи от това колко олио ще сложите. Ако го предпочитате по-гъсто наливайте олиото по малко за да следите гъстотата.
* За плънката направете светла запръжка от маслото и брашното. Сипете наведнъж горещото мляко и бъркайте енергично. Така бешамела ще стане съвсем гладък. Ако към горещата запръжка налеете студено мляко ще се образуват бучки. Отстранете от огъня и като се охлади леко добавете жълтъците и сиренето. Бъркайте докато получите гладка и гъста смес. Изборът на сирена оставям изцяло на вас. Колкото по-ароматни са сирената, толкова по-вкусно ще стане ястието. Но и само с кашкавал е хубаво.
* Намажете зеленчуците с песто, в основата сипете по 1 с.л. от плънката и завийте на рулца.
* Подредете ги в тавичка, намазана с малко мазнина. Намажете рулцата с олио или зехтин.
* Изпечете ястието в загрята на 180* фурна за половин час. Сервирайте топли, но не горещи. Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Йоли страхотно предложение обезателно ще го приготва. Стилно, красиво и вкусно изцяло в твой стил.:)
ОтговорИзтриванеИзглежда фантастично, Йоли! Невероятна зеленчукова феерия!
ОтговорИзтриванеПоздарви, Милена :–)
Йоли, за пореден път предлагаш страхотно изкушение :) Изглеждат много-много вкусни и тиквичките, и патладжаните!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица!
Йоли, ароматно и вкусно както винаги :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и слънчева седмица!
Любимите ми зеленчуци, браво изглежда много вкусно.Вечерята е измислена остава само винцето.
ОтговорИзтриванеЙоли, отново неустоимо предложение, миличка! Ще го приготвя при първа възможност. Изглежда страхотно и звучи толкова вкусно! Прегръдки!!!!
ОтговорИзтриванеМного вкусно предложение!!! Много леко и приятно ми се струва - и страшно ароматно :)
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко на всички! Благодаря ви от сърце!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли. Отдавна следя бллога ти и съм опитвала много неща. Снощи направих рулцата със сирене бри и кашкавал, а за песто използвах босилек, риган и мащерка. Получи се страхотно. Но най-хубавото беше, че синът ми, който е на 2г. и половина излапа цялата си чинийка :)
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря за рецептата и при първа възможност ще опитам всички останали безмесни :)
Ах,душичка златна ... излапало си то чинийката! Знаеш ли точно това колко ме зарадва? Най-много от всичко друго. Да ви е сладко миличка и благодаря от сърце.Щипни от мен малкия по бузката!
ОтговорИзтриванеУхаа, непременно ще ги пробвам ролцата:) Изглеждат невероятно апетитно. Ти какви сирена сложи?
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Ани,знаех си,че това е по твой вкус.В къщи в момента имах кашкавал,малко Едамер (не Едам) и Грана Падано.Истината е,че колкото са по-ароматни сирената,колкова по-хубаво ще стане!
ОтговорИзтриванеммммм.....невероятни станаха, в момента им се възхищаваме семейно.Аплодисменти, Йоли !!!
ОтговорИзтриванеЕй,Танечка,благодаря ти мила.Много се радвам,че ги направи.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЙоли благодаря ти за поредната страхотна рецепта. Много ни хареса и имаш специални поздрави от мъжът ми. Щом чуе, че съм сготвила нещо по твоя рецепта хич не се колебае да го излапа. :)
ОтговорИзтриванеСладурка!Поздрави го и ти от мен специално. Благодаря ви и на двамата,много сте мили.
ОтговорИзтриванеаз съм каприз, но мога да кажа - отлични!
ОтговорИзтриванеО, така ме зарадва! Благодаря ти от сърце! Хубава съботна вебер!
ОтговорИзтриване