сряда, 16 февруари 2011 г.

Пълнени круши с рикота и пармезан



Продукти за 4 порции

4 малки круши
50г счукани печени бадеми

1 с.л.меко масло
40г рикота
40г пармезан
1 жълтък
1 белтък
сол и черен пипер на вкус
щипка индийско орехче

зелена салата
дресинг по избор

Приготвяне

* С миксер добре разбийте рикотата, маслото и жълтъка. Прибавете ситно настъргания пармезан и овкусете със сол, пипер и индийско орехче. Накрая разбийте белтъка на сняг и внимателно го прибавете към сместа.

* Измийте крушите и отрежете върха им като капаче заедно с дръжчиците. Издълбайте ги с малка лъжичка. Запазете сърцевината и при поднасяне гарнирайте салатата с нея. Сипете в издълбаните круши по равно бадемите и ги разнесете навсякъде по вътрешността. Разпределете и сместа с рикотата като ги напълните 2/3 от обема им.




*  Изпечете крушите в предварително загрята на 180*фурна за около 25мин. Към края на печенето сложете във фурната и капачетата за да се запекат леко.

* Сервирайте крушите леко топли със зелена салата . Да ви е сладко!


10 коментара:

  1. Уаууу,страхотно изглежда!
    А какви фотографии-красота!

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошни са! Любима комбинация и страхотно изпълнение:)

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам вече и пълнени круши със слънце! :)
    Така пък е вкусно това Йоли! :))

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна вкусова комбинация!
    Много ми допада рецептата, а и така красиво изглежда!
    Йоли, наистина си неизчерпаем източник на великолепни идеи!
    Сърдечен поздрав и ведър ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Hola: hoy he descubierto tu blog.
    Es fantástico. He pasado una hora mirando las fotografias y todavia no he cerrado la boca.
    Seguiré mañana porque me ha fascinado.
    Lo encontré buscando recetas de peras y ya me tienes de seguidora..
    Un abrazo

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви от сърце, приятели. Радвам се, че харесахте рецептата. Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване