четвъртък, 24 март 2011 г.

Миди под шапка




  Искам да ви предложа едно много фино, вкусно и лесно предястие с миди. Бихте могли да го направите и с други морски дарове. Мидите са затворени под вкусна хрупкава шапка от бутер тесто, което ги запазва сочни и меки. Просто си отчупете от вкусното тестено калпаче и топнете в сосчето. За мидичките пък да не говорим .... хайде, наливайте леденото бяло вино!


Продукти за 4 порции

200г мидени ядки
2 с.л. крема сирене Филаделфия с билки
200г квасена сметана
няколко стръка нарязан див лук
сол и черен пипер на вкус
4 кръга бутер тесто







Приготвяне

* Разточете парче бутер тесто. Така няма да се разлисти много и ще запази добра форма по време на печенето. Изрежете кръгове, с около 1 или 2 см по-големи от формичките, в които ще печете.

* В купа разбъркайте сиренето със сметаната. Подправете със сол и пипер и нарежете лука. Прибавете мидите, разръркайте и  разпределете в купички за крем карамел или брюле. 

* Отгоре сложете тестените капачета и ги завържете с конец. В средата направете дупчица за да може да излиза свободно парата при печенето. 






* Изпечете предястието до порозовяване на тестото в предварително загрята фурна на 200*. Преди сервиране отстранете конците. За по-добра визия може на тяхно място да завържете цветно лико, канап или някаква панделка. Сервирайте предястието топло с добре охладена напитка! Да ви е сладко! 




16 коментара:

  1. Чудесно предястие, Йоли!
    Хайде сега дай идея с какво може да заменим мидите :) Хич не вярвам на тия замразените тук.

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси Пеп. Знаех си,че точно та теб ще ти хареса.Ако искаш можеш въобще да не го правиш с морска храна. С гъби ще стане чудно,с пилешки дробчета също,с охлюви ... абе импровизирай. Ти поне това отлично го можеш!

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, страхотна е тази шапка с миди...всъщност има ли миди,с шапка или без, обожавам, а ти си им майсторка!
    Слънчево настроение ти желая!

    ОтговорИзтриване
  4. Ауу, каква чудесия!

    Йоли, напълно в твой стил: елегантно, екзотично, ефектно!

    Поздрави за теб, приятелко :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Охлювите са страхотна идея! Пък им идва и сезона :)
    Благодаря, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  6. Йоли,не само мидите са под чапка,ами и на мен ми скри шапката-страхотно въображение имаш,признавам го за пореден път,невероятно изобретателна и находчива си откъм кулинарни идеи!
    Комплименти и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Йоли, уникална си! Честита пролет! Бъди здрава и все така креативна!
    Таня Балабанова

    ОтговорИзтриване
  8. Йоли, невероятно предложение. Много ми допадат подобни предястия, още повече, че може да се експериментира доста с плънката.
    Сърдечни поздрави,
    Руми

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви момичета.Просто си умирам за морска храна и се чудя какво да си измисля с нея.Радвам се,че ви хареса.

    ОтговорИзтриване
  10. Хармония от вкус, цвят и аромат си сътворила, Йоли! Много красота и настроение! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Най-вкусното с най-неочакваните луди идеи!
    Йоли такова! :))
    Какво щяхме да сме без тебе! :))

    ОтговорИзтриване
  12. Ей Йоли,
    винаги ме удивляваш със страхотните и невероятни рецепти, които предлагаш. Много идейно е това с шапката!
    мммм, вкусно и уникално предложение Йоли. Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  13. Стефи,Еви,Дани,Драго,благодаря приятели.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  14. Както винаги креативно, красиво и вкусно.
    Поздравление Йоли!
    Ти си ненадмината!
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване