вторник, 5 април 2011 г.

Песто от сушени домати



Продукти

100г сушени домати
200 мл зехтин
1 с.л. балсамов оцет
2 с.л.кедрови ядки
2 с.л. настъргано сирене Пармезан
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

* Накиснете доматите в гореща вода за половин час или докато омекнат. Изстискайте ги добре с ръце от водата и ги сложете в тесен и дълбок съд. Прибавете всички останали съставки и пасирайте с пасатор до желана от вас гладкост. Специално това песто аз го харесвам повече, когато се усещат парченца домати и ядки. По принцип може да сложите и босилек, въпрос на вкус е. Аз го предпочитам точно такова за да може да изпъкне основно аромата на доматите.

8 коментара:

  1. Намазах си на филийка :)
    Божествено е, Йоли!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Еее, не знаех че има песто от сушени домати?! Добре че си ти Йоли да ме светнеш! Супер изглежда! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  3. Много, много вкусно изглежда, Йоли! :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Много апетитно,Йоли!
    А гостуването ти при Ути беше много интересно и забавно...

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви много момичета. Обичам сушените домати в най-различни вариации.С това песто подправям какво ли не ...

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотия :))
    А аз имам едно питане:)
    Аз купувам само сушени домати в слънчогледово олио и се опасявам дали няма да стане прекалено солено като прибавя и пармезан и балсамов оцет. Защото доматките са доста солени.

    ОтговорИзтриване
  7. Ани,няма да стане миличка. Пармезана така или иначе е малко,той е само за вкус.

    Опитай с български сушени домати.В пъти са по-евтини от маринованите. Така винаги ще си имаш под ръка за различни неща. Сама ще си ги мариноваш и то всеки път с различни аромати. А ти имаш такова въображение,че ще измислиш още 1000 неща с тях.

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ти, непременно ще си взема сушени и ще пробвам :)
    целувки

    ОтговорИзтриване