Продукти
100г сушени домати
200 мл зехтин
1 с.л. балсамов оцет
2 с.л.кедрови ядки
2 с.л. настъргано сирене Пармезан
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
* Накиснете доматите в гореща вода за половин час или докато омекнат. Изстискайте ги добре с ръце от водата и ги сложете в тесен и дълбок съд. Прибавете всички останали съставки и пасирайте с пасатор до желана от вас гладкост. Специално това песто аз го харесвам повече, когато се усещат парченца домати и ядки. По принцип може да сложите и босилек, въпрос на вкус е. Аз го предпочитам точно такова за да може да изпъкне основно аромата на доматите.
Намазах си на филийка :)
ОтговорИзтриванеБожествено е, Йоли!
Прегръдки!
Еее, не знаех че има песто от сушени домати?! Добре че си ти Йоли да ме светнеш! Супер изглежда! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМного, много вкусно изглежда, Йоли! :-)
ОтговорИзтриванеМного апетитно,Йоли!
ОтговорИзтриванеА гостуването ти при Ути беше много интересно и забавно...
Благодаря ви много момичета. Обичам сушените домати в най-различни вариации.С това песто подправям какво ли не ...
ОтговорИзтриванеСтрахотия :))
ОтговорИзтриванеА аз имам едно питане:)
Аз купувам само сушени домати в слънчогледово олио и се опасявам дали няма да стане прекалено солено като прибавя и пармезан и балсамов оцет. Защото доматките са доста солени.
Ани,няма да стане миличка. Пармезана така или иначе е малко,той е само за вкус.
ОтговорИзтриванеОпитай с български сушени домати.В пъти са по-евтини от маринованите. Така винаги ще си имаш под ръка за различни неща. Сама ще си ги мариноваш и то всеки път с различни аромати. А ти имаш такова въображение,че ще измислиш още 1000 неща с тях.
Благодаря ти, непременно ще си взема сушени и ще пробвам :)
ОтговорИзтриванецелувки