Представям ви едни изключително вкусни сладки. Меки и сочни вътре, а същевременно хрупкави отвън. Черешите ги правят свежи, а вкусът на чийзкейк просто се разлива по небцето. Оригиналната рецепта може да видите тук. Опитайте ги, много са хубави!
Продукти
200 г натурално крем сирене
150 г захар
100 г меко масло
1 яйце
ванилия
настъргана лимонова кора
200 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 пакет чаени бисквити
пресни череши
Приготвяне
* С бъркалка разбъркайте сиренето, маслото, захарта, яйцето, ванилията и лимоновата кора. Пресейте брашното с бакпулвера и го сипете при сиренето. Разбъркайте. Трябва да получите меко и лепкаво тесто, което по-скоро прилича на кексово. Приберете тестото в хладилник или фризер за да се охлади добре преди да продължите по-нататък.
* Натрошете бисквитите или ги смелете в блендер. Преценете сами дали да са на фини трохи или на по-едри. Лично аз обичам да са по-едри за да хрупкат след изпичането. Препоръчвам ви някакви чаени бисквити с мед, много е ароматно с тях. Разбира се, може да им добавите ядки или да ги замените с какаови.
* С лъжичка оформете топче от тестото и го сложете в бисквитените трохи. Оваляйте го в тях. По същият начин оформете цялото тесто.
* Поставете топчетата в тава, покрита с хартия за печене. Аз ги сложих върху оризови подложки, които са специално за бисквити и са ядливи. Почистете черешите от костилките и във всяка сладка сложете по едно плодче като натиснете леко навътре. Предпочетох да използвам сурови плодове, а да не ги обработвам термично, както е в оригиналната рецепта.
* Изпечете бисквитите в предварително загрята на 180* за около 15-20
минути или докато добият приятен загар. Може да овкусите тестото с други
аромати. Да ви е сладко!
.
Йоли, прекрасни бисквитки!!!
ОтговорИзтриванеПредставям си какъв ще е вкусът им, щом и на чийзкейк докарват. Много лесни изглеждат, благодаря ти Йоли!
ОтговорИзтриванеНепременно ще се почерпя! :-)
ОтговорИзтриванеУспешна седмица,Йоли!
Йоли,много вкусно изглеждат и вече усещам вкуса им.Още довечера ще ги приготвя.Поздравления за доброто представяне,както винаги всъщност!
ОтговорИзтриванеБети
Много,много вкусно,хрупкаво,свежо предложение!Представям си,ако ги направя,как ще ходя час по час за бисквитка!Страхотни!
ОтговорИзтриванеПоздрави,Йолинка!
Боже Йоли, така си ги описала....как човек да не грабне тавата! Ще ги пробвам, ама в по-късно лято!
ОтговорИзтриванеЦелувки
Мария
Безумно вкусни :)))
ОтговорИзтриванестрахотни :))
ОтговорИзтриванеСтрахотни са! Направо веднага ми се иска да опитам една:)
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря.Наистина са хубави и всъщност на вкус са си баш чийзкейк.Пробвайте ги.Ще чакам отзиви после.
ОтговорИзтриванедали ще стане с обикновени бисквити вместо чаени?
ОтговорИзтриванеКатегорично не.Чийзкейковете се правят с ронливи,маслени бисквити.Обикновените са сухи и твърди.Специално за тази рецепта не са подходящи.
ОтговорИзтриванеБоже каква прелест! Страхатни снимки, човек не може да не се изкуши да ги опита.Задължително ще се правят. Дано ги докарам като твоите, мила Йоли! Много целувки и слънчеви дни! Руми
ОтговорИзтриванемерси за отговора, Йоли. станаха страхооотнии :) поредното прекрасно предложение от теб, което правя и е супер вкусотийка
ОтговорИзтриванеТака се радвам,че си ги направила и са ти харесали. Да ви е сладко и мерси много.
ОтговорИзтриванеРуми,че как няма да ги докараш? Кога не си? Мерси миличка!
Както винаги, страхотно предложение и поднесено по невероятен начин ! За съжаление ще ги пробвам по натам...сега сваляме килца ...
ОтговорИзтриванеЙоли,направих ги станаха страхотни!
ОтговорИзтриванеМного вкусни и почти като твоите красиви! Благодарности за рецептата! Целувки! Руми
Знаех си аз! Страхотна си Румче! Благодаря ти много мила!
ОтговорИзтриванеНевероятни са ... свършиха за отрицателно време :)
ОтговорИзтриванеЕееееее,Фънки,така пък да с радвам!Да ви е сладко и благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,доста често пробваме вашите рецепти в къщи и всички са много доволни. Направихме и тези чийз бисквитки, но тъй като нямахме пресни череши, заменихме с конфитюр от кайсии. Станаха меко казано божествени.
ОтговорИзтриванеРецептата е прекрасна.Проблем ли е, ако крема сиренето съдържа малко сол?
ОтговорИзтриванеНа рецептичка няма да и навреди никак, ако на теб ти е вкусно. Ще ни разкажеш после нали? :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Анонимен!
Благодаря и на теб Анонимен!
ОтговорИзтриванеКакто за доверието, така и за тази чудесна идея с конфитюра! Вярвам, че са станали прелестни. И аз ще опитам. :)
Сложих крема сиренето въпреки че в него имаше сол.Въобще не се усещаше.Също така замених черешите с боровинки.Превъзходен вкус!Благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриванеТака е,не се усеща.Много ти благодаря,че опита бисквитките.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеАбе нямаш грешка ти и това е :) Хиляди благодарности за вкусните бисквити, скъпа, Йоли :)Направих ги вчера, но тъй като попремина времето на черешите използвах домашно сладко от ягоди,а също така използвах рикота - резултата беше феноменален :) Целувки :)
ОтговорИзтриванеМного добра идея:-)
ОтговорИзтриванеЩе я използвам за някой случай.
Снимките както винаги са фантастични!
Дали,да ти е сладко. Радвам се,че са ти харесали басквитките и ти благодаря за доверието.
ОтговорИзтриванеМъх,благодаря ти за топлите думи.Радвам се,че харесваш снимките и рецептите ми.
Йоли, тия бисквити са уникални и се радвам, че рецептата я има и тук, защото не успях да си я запиша онзи ден в Студио 5. Цвети ;)
ОтговорИзтриванеМерси Цвети.Радвам се,че ти е било вкусно.Целувки и до следващият път!
ОтговорИзтриванеЙоли, благодаря ти за прекрасната рецепта. Станаха прекрасни.
ОтговорИзтриванеМного се радвам,Дани! Да ви е сладко и благодаря!
ОтговорИзтриванеСкъпа Йоли пробвах и тези бисквитки и станаха страхотни!
ОтговорИзтриванеМоят вариант беше с малинка от компот, че такъв е сезона и малко повечко захар.
Признавам, че в началото като видях лепкавата каша, която се получи нямах големи надежди какво ще се получи, обаче станаха страхотни!!!
Благодаря ти!
Тони
Тони,може да оставиш тестото да престои в хладилника.Ще стане по-гъстично,но да,права си. На лепкава каша си прилича,ама са си вкусни.Благодаря мила.
ОтговорИзтриванестанаха невероятниииииииии :) благодаря ти Йоли само ,че вместо череши сложих парченца смокини (от сладко),много вкусни,чакам реакцията на сина ми като го прибера от градина ,той много обича сладки :)като мен :)
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли , бисквитките са наистина прекрасни ,радвам се че те има да споделяш и приготвяш всякакви вкусотийки , признавам си че не съм добра в готварството и сладкарството , но от както гледам твоето предаване се запалих страшно много и следя с интерес всичко :) усмихнат ден
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета.Така се радвам,че харесахте бисквитките.Да ви е сладко и хубава вечер.
ОтговорИзтриванеЙоли, обожавам това, което правиш! Това е поредната рецепта, с която си облизвам пръстите и ме е яд, че не направих двойна доза :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря Даре.Много се радвам,че ги хареса.Обичам бързичките и лесни неща. Да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеЙоли, искам да попитам чашите захар 3 или 4 ли са или три четвърти
ОтговорИзтриванеБлагодаря
Три четвърти е захарта.Май не е много ясна така,а?Ще взема да го променя на - Една непълна ч.ч.Става ли?
ОтговорИзтриванеIliyana Boncheva
ОтговорИзтриванеAz su6to probvah tezi biskvitki, mnogo mnogo hubava recepta, blagodarq, Yoli ! Napravih gi sus zamrazeni vi6ni i stanaha razko6...
Йоли тези бисквитки ги правя вече 5 ти път ,защото се изяждат страшно бързо просто са невероятни като всички рецепти които предлагаш.Готвя вече редовно по тях и нямам думи да изкажа благодарността си към теб.Любка.
ОтговорИзтриванеАз пък незнам как да ти благодаря,Любче!Много си мила.Да ти е сладко,много ме зарадва!
ОтговорИзтриванеЗдравей,Йоли.Казвам се Силвия и искам да те попитам дали може да се използват плодове от сладко или конфитюр.
ОтговорИзтриванеИскам утре да ги направя но нямам пресни череши.Защо махнаха твоето предаване по утлисима,много ми липсва и на мойте приятелки?
Благодаря ти Силве.Много си мила.Бяха излъчени всичките епизоди на Юлисима.Сега сигурно ще почнат да ги повтарят.Живот и здраве ще снимаме пак на пролет.Дотогава ще се виждаме тук.Разбира се,че можеш да направиш бисквитките със сладко.С каквото искаш.Няма никакви ограничения.Каквото обичаш това сложи.Да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеОтново прекрасно предложение :), но имам въпросче. Какво е количеството крема сирене в грамове, понеже тук няма българско, а не мога да си спомня колко грама беше една опаковка и чаените бисквити могат ли да се заменят с маслени?
ОтговорИзтриванеБлагодаря предварително,
Поздрави
Петя
с две думи ПРОСТО НЕВЕРОЯТНО,уникални са,супер лесни са и невероятно вкусни
ОтговорИзтриванеПетя,общото количество на сиренето е 250 г.Благодаря ти за хубавите думи.
ОтговорИзтриванеАнонимен,извини ме,че така се обръщам,но няма име.Благодаря ти много за вниманието.Да ти е сладко!
Мила Йоли,
ОтговорИзтриванеУникално вкусно предложение! Направих ги вътре с кора от лайм, а отгоре сложих лешник вместо чершка и шоколадови бисквити. Вече са любими на всички у дома!
Винаги намирам нещо вкусно и красиво при теб, а настроението е позитивно и много слънчево. Поздравявам те за всичко, което правиш и за начина, по който го поднасяш и споделяш и ти благодаря от сърце. Ти си любимото ми кулинарно вдъхновение!
Сърдечни поздрави,
Роси
Благодаря ти Роси.И аз залагам на лешника,определено повече ще ми хареса от череша!Да ви е сладко на всички!
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли!
ОтговорИзтриванеОт доста време следя блога и предаванията ти първо по Ютилисима а после и по 24Kitchen. Едва сега събрах смелост да пиша. Искам да ти кажа, че рецептите ти са страхотни, начин на обяснение, снимки и т.н. Доста от тях ги правя вече и мога да кажа, че са супер.
А сега за бисквитките - станаха много вкусни, но аз промених малко рецептата. От захарта 1/3 подмених с кафява захар. За овалване използвах чаени бисквитки с орехи, като добавих и малко канела. В средата сложих парченца тъмен шоколад (82%), а като станаха готови ги наръсих с какао... Просто много ароматно и вкусно.
Желая ти да си все така жизнерадостна и да ни радваш с оригинални рецепти!
Ех, че готино! Супер ми харесва как си ги направила! Не ти, аз на теб ти благодаря. Да ви е сладко на всички у дома! Много ме зарадва!
ОтговорИзтриванеХихихи само лека поправчица - аз съм от мъжки пол :) Направо мн смешно ми стана :P
ОтговорИзтриванеИ за да не е напразен коментар ми се иска да задам един кулинарен въпрос - ако искам да си направя аз основа за чийзкейк от ронливо тесто, трябва ли първо да изпека основата и после да сложа пълнежа или така както е сурова я пълня и слагам да се пече на 1 път?
Е,да,сега виждам прекрасната ти брада.Ама как да знам,че си мъж?Нали ще ми простиш за грешката?В никакъв случай не съм искала да те обидя.
ОтговорИзтриванеЗа чийза - да ти кажа честно,лично аз не виждам никаква разлика.Почти никога не пека предварително тестото,направо си слагам крема и готово.Всичко сурово и заедно.Не си заслужава да се разправяш първо да печеш кората.Давай по по-лесната.Приятно готвене и ме извини още веднъж.
Здравей отново Йоли!
ОтговорИзтриванеБих искал да те попитам относно бискитките и консистенцията им. Аз нали веднъж ги правих вече, но тогава те лекичко се отпуснаха в тавата, а не запазиха точния си размер както като ги сложих... т.е. като твоите. Сега отново ще правя, че колегите от работата мн ги харесаха. Та въпросът ми е защо тъй се получи и дали има възможност да добавя нещо или нз и аз, за да запазя формата... Не че и така няма да ги харесат, даже напротив, но аз за мен си питам. :)
Здрасти приятел.Ти видя ли оригиналната рецепта?Има линк към нея в блога.Погредни я,може повече да ти хареса.Виж,според мен трябва да оставиш сместа в хладилник или направо във фризера за малко да се постегне.Може да сложиш още малко брашно,всъщност то стяга нещата.Чакай да ти кажа как аз процедирам с абсолютно всички подобни бъркани бисквити.Тъй като съм скарана с точните мерки и все на око я карам правя следното - като забъркам тестото сипвам купчинки в една тавичка и ги изпичам.Ако се разливат много и не ми харесат,просто добавям още малко брашно към останалата смес.Но наистина винаги първо правя едно пробно.Направи и ти така,пробвай няколко и ако ти се разливат много добави няколко лъжици брашно.И наистина охлади преди това сместа.И още нещо - нека маслото ти не е съвсем течно,просто да е на стайна температура.Успех,и да ми кажеш после какво се е получило.
ОтговорИзтриване3дравей chef ;-)
ОтговорИзтриванеНаправих както ми каза с хладилника. Станаха супер. Даже този път ги оформих на топчета, като в средата сложих шоколад на едните,и накиснати в ром стафиди в другите... Направо всички в офиса пощуряха и ометоха всичко!Благодаря ти за страхотните рецепти и полезните техники!
А така!Май уцелихме този път.Знаеш ли какво ще направя сега?Ще корегирам рецептата и ще напиша да се охлажда тестото преди печене.Благодаря ти много,Илияне и да ви е сладко на всички.И не само в офиса!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли!Искам да ти се извиня, че съм била винаги голям егоист с теб ....всеки път, когато трябваше да се представя някъде със домашен сладкиш,хуквах да търся Йоли в компютъра...сладкишът ставаше превъзходен, обирах овациите, но не се връщах да ти благодаря за чудесните рецепти, идеи и снимки.И сега го правя със закъснение, но от сърце..Благодаря! Благодаря! Петя Атанасова
ОтговорИзтриванеСладурка!Благодаря ти от сърце!Много се радвам,че харесваш рецептите ми и че се получават вкусни и красиви.Да ви е сладко на всички!Благодаря ти отново.
ОтговорИзтриванеНищо ново няма да напиша, но се изкушавам да се включа: това са любимите на дъщеря ми и семейството й бисквити. Винаги ги правя, когато им ходя на гости. Открила съм в Метро едни черешки в малки пластмасови кутийки, не в буркани, много са ярки и свежи и никак не са скъпи. С тях слагам "черешката на тортата" на всяка по-невзрачна" декорация. И както вече много писаха, "обирам овациите" все с твои неща, Йоли! Никога не си ме подвеждала като описание, технология, мерки. Но винаги съм честна и разказвам
ОтговорИзтриванеза теб и твоя блог. Да си жива и здрава и все така креативна!
Много ти благодаря.Знам ги тези черешки,добре,че писа за тях.Нека хората знаят,чудесни са наистина за декорация.Много,много си мила.Да им е сладко на всички с нещата,които приготвяш.
ОтговорИзтриванеТрябваше ми време, за да разбера, че просто трябва по-наедро да начупя бисквитите с ръка, а не да ги стривам. Колкото по-рошави, толкова по-красиви! Този път, за втората тава, използвах зелени коктейлни череши, купувани кой знае по какъв повод. Ами те също грейнаха! Имам бисквитки и в червено, и в зелено! Красота!!!
ОтговорИзтриванеТочно като мен мислиш и ти - колкото по-рошави,толкова по-хубави.Благодаря ти от сърце.Много се радвам,че направи бисквитките и че са ви харесали.Със сигурност са станали много свежи и контрастни със зелено и червено.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеВчера ги пробвах за пръв път и станаха много вкусни, но не са хрупкави отвън и сочни отвътре, а са целите мекички(все пак са ужасно вкусни). Някаква идея къде съм объркала рецептата?
ОтговорИзтриванеСкъпа, Йоли,
ОтговорИзтриванечийз-бисквитките изглеждат превъзходно, както всичко останало тук сътворено от теб. Напомнят ми на твоите кексчета с крема сирене и карамел, които страшно много ни харесаха в къщи. Искам да те попитам колко милилитра отговаря 1 ч.ч. в тази рецепта, както и какво е това BG крема сирене без сол. Аз знам, че има само едно българско крема сирене, на което пише, че има 2% сол.
Желая Ти само хубави неща, защото освен, че рецептите са ти прекрасни и винаги много точни изглежда си и прекрасен човек :-)
Благодаря ти Цвети,че ги опита.Радвам се,че ги харесваш на вкус.Мисля,че причините може да са няколко - или самите бисквити да са били по-маслени и меки,да са били натрожени по-фино и да е трябвало да се поизпекат повече до хрупкавост.Аз ги оставям доста едрички бисквитките.Благодаря ти още веднъж и да ви е сладко.
ОтговорИзтриванеСкъпа, Йоли,
ОтговорИзтриванечийз-бисквитките изглеждат превъзходно, както всичко останало тук сътворено от теб. Напомнят ми на твоите кексчета с крема сирене и карамел, които страшно много ни харесаха в къщи. Искам да те попитам колко милилитра отговаря 1 ч.ч. в тази рецепта, както и какво е това BG крема сирене без сол. Аз знам, че има само едно българско крема сирене, на което пише, че има 2% сол.
Желая Ти само хубави неща, защото освен, че рецептите са ти прекрасни и винаги много точни изглежда си и прекрасен човек :-)
Благодаря ти мила,толкова хубави думи!Дано ги заслужавам.
ОтговорИзтриване1 ч.ч. принципно е около 200 - 250г.Казвам принципно,защото всеки си има в къщи различни чаени чаши.Но това изобщо да не те притеснява.Слушай сега какво ще ти кажа,то е принцип за всички рецепти,в които няма точни мерки в грамове,а са в чаши.Много е просто,взимаш една чаша,каквато ти си избереш и тя ти е основната мярка.И после с нея си мериш и останалите продукти,ако и те са в чаши.А дали чашата е по-малка или малко по-голяма,изобщо не е от фатално значение.Ако беше така,мерките щяха да са прецизирани в грамове и милилитри.Така че,давай смело.Имаш ли рецепта с "чаши",хващай някоя и давай с нея.Още веднъж ти благодаря.
А,за сиренето - у нас има много видове крема сирене.И вносни,и наши.права си,че нашето е с 2%сол и ако ме питаш,именно с него бисквитките са чудни.Иначе можеш да купиш натурална Филаделфия например.Има и много други видове.Препоръчвам нашето,защото е по-достъпно до джоба ни ,а е чудесно.
Йоли, скъпа, включвам се за пореден път в публикацията за "черешките". Популярността им расте в геометрична прогресия, да знаеш, даже напускат и пределите на страната. Последния път направих за подарък 4 дози. Мога да ги правя и със затворени очи. А попаднах и на коктейли черешки с дръжчица - красота! Не зная дали е редно да споменаваме марки и производители, но за крема-сиренето: използвам едно, произведено в с. Кичево, то е сравнително безсолно. Откакто приготвям твоите неща, винаги, когато имам възможност, вместо дежурните шоколадови бонбони, поднасям някой твой сладкиш, когато ходя на гости. Удоволствие е за мен да споделям твоите неща с хората, които обичам и уважавам! А приготвянето въобще не ми тежи, защото зная, че резултатът е гарантиран. За пореден път - благодаря! Ана
ОтговорИзтриванеАничко,благодаря ти мила.Знаеш ти как да ме зарадваш!Разбира се,че можеш да ни кажеш каква марка е сиренето.Това е блог,не е сайт и тук няма никакви платени реклами.Просто споделяме в разговори не само рецепти,ами и съвети откъде можем да си набавим качествени продукти.В днешно време това си е направо жизнено важно.Ще съм ти благодрна,ако ни препоръчаш това крема сирене.
ОтговорИзтриванеЙоли влизам тук с благодарност за бисквитките. Правих ги със сирене рикота и декорирах със сладко от гордки ягоди. Прекрасни! Съжалявам, че толкова дълго ги отлагах. Благодаря мила за рецептата :)
ОтговорИзтриванеСлънчева неделя1
О,рикота и горски ягоди - просто започвам да си фантазирам!Великолепно!Благодаря ти Диди за милите думи.Страхонто си го измислила с тази рикота,фен съм и!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Поли,много си мила.От продуктите ще излязат със сигурност около 40 сладки.Прецени сама колко ще ти трябват.приятно готвене и да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЧудесни бисквити! Много са мързеливи, а стават ммммного вкусни.
ОтговорИзтриванеОформих топчетата, докато тестото беше все още твърдно, иначе се лепи по ръцете. Чак след това овалях всичките в бисквити, омекнали е по-лесно и ефективно.
Това е от мен, благодаря за рецептата!
Ураааааа!!!Много се радвам, че са ти харесали.Да ви е сладко и благодаря.
ОтговорИзтриванеЗдравейте Йоли, току-що изпекох бисквитките и едва се удържам да не ги омета още от тавата. Много лесни, бързи и ефектни. Аз използвах сладко от череши и още едно, не разбрах от какво, ама е вкусно...Благодаря за страхотната рецепта и хубави/вкусни празници! :-)Мира
ОтговорИзтриванеЕй,че ме зарадва,Мира!Благодаря ти от сърце,страшно съм щастлива,че са ти харесали бисквитите.Весели Великденски празници и да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеМила Йоли,включвам се тук,защото от много време насам това са любимите бисквити на нашето семейство и всички приятели.Искам да ви пожелая на този хубав празник да сте все така усмихната и да продължавате да творите.Гледам ви редовно и следя ваште рецепти,защото са наистина прекрасни като вас.Любка
ОтговорИзтриванеО,Любче,видях ги днес твоите великолепни бисквитки!Отмъкнах си едничка даже.Благодаря ти от сърце, мила.
ОтговорИзтриванеИ аз ги направих, много са вкусни. Благодаря ти :)
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко,Деси.Много се радвам,че ги опита.Благодаря ти.
ОтговорИзтриванеЙолинкааа, направих ги! И утре ще зарадвам моето момче с тях. :)
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря, отново върховна идея! Как ми подсладиха небцето само... Опитах си едничка де. ;)
Аз ги направих с малинки. Към бисквитките добавих и шепа орехчета. Мислех, че ше са малко като количество, но не. Сигурно получих поне около 50 бройки сладки. И ако някой изпадне в моята ситуация (късно да открие, че има хартия за печене) - намаслено и набрашнено алуминиево фолио също върши работа. Нищо не ми залепна.
До снимки едва ли ще стигна този път, ама пак ще ги направя и тогава дано имам време. Благодаря ти отново, че си ми такъв извор на идеи и такова сладко вдъхновение. Много те прегръщам, Йоли! :)
Страхотно момиче си ми ти, нали знаеш? Благодаря ти сладурке! Какво да ти залепне на теб, какво да не ти се получи! Няма такъв вариант с тези златни ръце. Благодаря ти миличка!
ИзтриванеЙолинка, причината да се получи си ти, ти си съкровище! :)
ИзтриванеНо.... имам въпрос към теб. Правих сладките късно вечерта и бяха прекрасни - хрупкави отвън и топящи се и мекички отвътре. Обаче на следващата сутрин бисквитките бяха овлажнени, вече нямаше хрупкавост. Та искам да попитам как трябва да ги съхранявам, защото искам пак да ги направя - плътно затворени или не? Или е неизбежно след няколко часа да се увлажнят?
Прегръщам те и още веднъж ти благодаря за всичко, което правиш с толкова желание! :)
Нищо не можеш да направиш по този въпрос, Гери. Освен едно. Да ги излапате бързо бързо. Овлажняват, да. Няма как да не е така, продуктите в тях са такива. Аз ги държа задължително открити, не ги слагам в кутия. Дори и в шкафа не ги държа. Така остават все пак леко хрупкави, но не и като след самото изпичане. И може малко да си ги попрепичаш, добре стават като са по-зачервенки. Благодаря ти още веднъж, сладка.
ИзтриванеБлагодаря, Йолинка! ;)
ИзтриванеЗдравей Йоли,
ОтговорИзтриванеможеш ли да ми кажеш от къде купав тези оризови подложки, тъй като от години се опитвам да ги намеря в БГ ?
Предварителн ти благодаря!
Поздрави,
Катки
Здравей Кате. От Германия си ги купувам за съжаление. У нас не съм ги виждала все още. Наистина са много удобни за бисквитки, които са от лепкаво тесто. Ще трябва без тях да я караш. Ще се радвам, ако опиташ бисквитите. БЛагодаря ти!
ИзтриванеЗдравейте Йо ! Страхотна рецепта.... правила съм я броени пъти и много се радвах у дома. Предстой рожден ден на сина ми и ще правя вкусотийки за почерпка,а това ще е и една от тях,бих се радвала и на друго твое предложение с което да зарадвам празнуващите,та въпросът ми е - може ли да се използват замразени череши,имам в фризера и ми се иска да ги използвам ,но пък да не разваля работата и да се изложа точно за празника, а очакванията от мамите за вкусни сладки са голями хахахха. Благодаря за хубавите рецепти
ОтговорИзтриванеПоздрави Рени
Благодаря, Рени! Много си мила! Радвам се, че ти харесват рецептите ми.
ИзтриванеНе прави бисквитите със замразени плодове. Те и без това омекват на следващия ден, а ако черешите са замразени ще отпуснат много вода и ще ги направят още по-меки. Просто ги смени с друг плод. В момента резенче праскова отгоре ще е чудесен вариант. И знаеш ли какво се сетих... децата много се радват на цветните бонбонки. Сещаш се нали, онези дребни шоколадови в най-различна цветна глазура. Като ММ, но по-дребнички. Те са всъщност шоколадови капки, които не се разтичат по време на печене. Като наръсиш по 3-4 бонбончета вместо череша ще е много весело и вкусно за децата. Ако искаш, така направи. Дано не ти отговарям късно и празника да е минал. Местя се в момента в ново жилище и нямах нет няколко дена. Извини ме за неудобството.
Направих тези сладки за рожден ден, като вместо череши сложих боровинки, защото в момента няма пресни череши. На външен вид и като консистенция се получиха горе-долу добре, но някакси станаха много безвкусни - нито сладки, нито солени, просто блудкави. Може би трябва повече захар.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, че опита.Какво да ти кажа... най-вече зависи от марката крем-сирене. Има видове, които са по-солени отколкото трябва и не са много подходящи за сладкиши. Колкото е по-неутрално сиренето, толкова по-добре. Аз затова не съм посочила конкретна марка. Всеки сам трябва да избере според предпочитанията си. Винаги може да се сложи повече захар, това е изцяло въпрос на вкус. Съжалявам, че не са ви харесали, но за мен захарта е достатъчна като количество. Ако решиш пак да опиташ препоръчвам едно крем-сирене от Лидл. На марка Пилос, натурално. Или Филаделфия. Благодаря отново, въпреки несполуката.
ИзтриванеОтново уникална рецепта скъпа Йоли! Така като се замисля, незнам някога дали ще използвам други думи за твоите рецепти:) Вече и съпругът ми Ви гледа по 24 kitchen и наши приятели:) Благодаря
ОтговорИзтриванеНики, толкова си мила, че и аз не знам как да ти благодаря! Наистина, благодаря ти от сърце!
Изтриване