четвъртък, 16 юни 2011 г.

Ябълков millefeuilles




Продукти

ябълки
кори за баница
масло
пудра захар
канела
бита сметана или друг крем по избор






Приготвяне

* За този десерт не са ви необходими точни мерки на продуктите. Просто направете толкова десерта, колкото прецените. Импровизирайте с кремовете. Може да замените ябълките с круши, както и захарта с мед.

* Нарежете ябълките на кръгчета без да ги белите.Сложете ги в тиган с малко масло и ги запържете леко от двете страни. Извадете ги в тава, покрита с хартия за печене. Поръсете ги със захар и ги запечете под грила на фурната докато се карамелизират. Извадете ги и оставете да се охладят.

* Намажете една кора за баница с малко течно масло и я сгънете на две. След това я прегънете още няколко пъти, докато получите квадрат, от който можете да изрежете кръг, малко по-голям от диаметъра на ябълковите резенчета. Така наведнъж ще получите много кръгчета, вместо да се мъчите да ги изрязвате едно по едно. Всъщност ще получите няколко слепени две по две кръгчета. Ето, погледнете снимките, ако не съм обяснила добре.








* Всяка двойка кръгчета намажете с течно масло и поръсете с пудра захар и канела. Слепете две двойки кръгове за да получите напластяване от 4 листа. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Върху тях сложете друг лист хартия. При печенето това ще предпази листата от изкривяване. Изпечете за кратко в гореща фурна като наблюдавате да не изгорят. Нужни са само няколко минути.

* Разбийте сметана с малко пудра захар на вкус, ванилия и канела. Подредете десерта като редувате пластовете по свое желание - кора, ябълка, крем .... Сами преценете и височината.

* Получи се един ароматен и много лек десерт. Опитайте го и вие. Да ви е сладко!



6 коментара:

  1. Сигурно е толкова вкусно колкото и изглежда тази старателно подредена кула.

    Пак ме изненада с нещо което не бих си представила че може да се яде

    Страхотна си признавам те !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Жестоко е! Винаги ме удивлява невероятното ти въображение, да придадеш изключително изискан вид на нещо невероятно лесно за приготвяне! Красота!Страхотна си, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  3. Ти си бездънен извор на кулинарни идеи скъпа!Прекрасна си!

    ОтговорИзтриване
  4. Йоли,десерта ти е едновременно сочен и хрупкав,плодов и кремест!Чудесно!

    ОтговорИзтриване
  5. Бърз, лесен и много вкусен десерт, Йоли! Вариации безброй, благодаря за чудесната идея!

    ОтговорИзтриване
  6. О,момичета,много,много сте мили. Благодаря ви. Ама пък наистина стана чуден десерт.

    ОтговорИзтриване