неделя, 17 юли 2011 г.

Хрупкаво свинско с мариновани череши



Продукти за 4 порции

600 г свински шол
сол и черен пипер на вкус
брашно
яйце
натурален корнфлейкс
бадеми
олио за пържене

1 ч.ч. череши
1 кисела ябълка
2 с.л. масло
2 зърна карамфил
1 каф.ч. червено вино
1 ч.л. кафява захар или мед
балсамов оцет на вкус
1/2 ч.л. нишесте
сол на вкус







Прготвяне

* Нарежете месото на шницели, изтънете го с чукче и овкусете със сол и пипер. В блендер смелете на трохи корнфлейкса и бадемите. Съотношението е 3 части корнфлейкс, 1 част ядки. Панирайте месото първо в брашно, после в разбито яйце и накрая оваляйте в хрупкавата смес. Изпържете шницелите в загрято олио. За панировката няма точни мерки, преценете сами.

* Кипнете виното, оцета, карамфила и захарта за 2-3 мин. колкото да се изпари остротата на алкохола. Сложете маслото. Посолете и опитайте на вкус. Добавете още захар или оцет, ако е нужно. Сипете плодовете и гответе за още 2 мин. Нека останат сурови. Сгъстете с нишестето, размито в малко студена вода. Оставете да се охлади.

* Сервирайте шницелите топли със студени мариновани череши. Да ви е сладко от Германия! 



11 коментара:

  1. Знаех си, че няма да удържиш и ще се покажеш от Германия :)
    Привет!

    ОтговорИзтриване
  2. Звучи вкусно,а за снмките нямам думи.Имам чувството,че сосчето ще потече през екрана!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. На такава рецепта и снимки как да устои човек :)
    Прекрасно е, Йоли!
    Сърдечен поздрав и прекрасни летни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Типично за Германия-комбинация от сладко,кисело и солено!Което и аз харесвам,само със салатата им от краставици със захар не се погодихме :) !
    Йоли,много ефектно и този път!За вкусно няма какво да говорим,то се знае вече по правило!

    Поздрави и незабравими моменти!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ви благодаря,момичета. Опитайте го,много вкусно стана!И да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  6. В момента правя тази вкусотия :)) Само, че взех контрафиле за шницелите и го правя със вишнев сос :) Ще докладвам резултата после ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Разкошотийка е! Препоръчвам на всички!Благодаря ти скъпа за това, че винаги ме вдъхновяваш :) Целувки

    ОтговорИзтриване
  8. Блестящо меню си направила отново,Ани.Страхотно красиво ястие се е получило с вишните.Видях го вече,направо не ми се отлепяха очите от снимката ти.Ами какво да ти кажа?Способното си е способно.талантът ти се развива скорострелно с всяка изминала минута.Нали знаеш колко ти се радвам?Целувам те и благодаря.

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте!
    Може би не тук е мястото да питам, но този сос ми напомни за подобния нему боровинков.
    Бихте ли ми препоръчали рецепта, разполагам със сладко от боровинки.
    А на горната рецепта каква друга гарнитура би подхождала?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Хриси. Напротив, точно тук мо е мястото да попиташ за всичко, което те интересува. Имаш предвид, каква друга гарнитура би вървяла за тези шницели ли? Или за друга рецепта говориш? Ако е за тази, много хубаво става с ето тези салати от моркови. Два варианта са, наистина са леки, хрупкави и вкусни. Ето това е линка къв тях.

      http://yoli-www.blogspot.com/2011/11/blog-post_29.html

      Иначе може да направиш всякакви видове картофки, свежа салата, ориз ... Аз правя и една много лека гарнитура от тиквички. Нарязвам ги на ситни кубчета и само за няколко минути ги задушавам в малко масло, смесено с 1 с.л. олио. Посолявам и накрая им добавям счукан или нарязан чесън и една връзка копър. Много хубави стават, особено като са студени. Но трябва да хрупках. Ако се разкашат стават неприятни. Ако искаш, пробвай.

      Сладко от боровинки. Чудесно нещо! Искаш да го ползваш като гарнитура към нещо солено, предполагам. Най-много върви към студени меса, дивеч и различни видове сирене. Ако обичате бри или камамбер не се колебай да го панираш и след това да сервираш със сладко от боровинки.

      Благодаря ти, дано съм ти била полезна.

      Изтриване