вторник, 10 януари 2012 г.

Картофки Денито



    Скъпи читатели, днес  искам да ви представя един чудесен български продукт  на фирма  >Денито.  Имах удоволствието да опитам някои от асортимените им, по-точно няколко вида картофки. Приготвих ги како гарнитура, безмесно ястие и ястие с месо. С други думи - картофки за всичко! Чудесни и много симпатични. Най-хубавите им качества са, че са много добре овкусени, както със сол и мазнина, така и различни подправки. Не се нуждаят  от абсолютно никакви добавки. Второто по важност за мен е, че картофките напълно запазват формата и целостта си след приготвянето им. Знаете, че напоследък по пазарите ни трудно се намират хубави картофи. Или миришат на пръст, или се разваряват и са годни само за пюре, или пък нямат никакъв вкус. Незнам какъв сорт са картофите на Денито, но са много вкусни, плътни и с приятен жълт цвят. Приготвянето им е изключително бързо и това е третото нещо, което ми харесва в тях. Казвам го на последно място, тъй като човек, който цени кулинарията предпочита вкусовите качества на продукта да са основното нещо, а не за колко време се приготвя. Но и това е много важно в забързаният ни живот. Да не го подценяваме! Тези картофки са напълно готови. Искат само за няколко минутки да се пъхнат във фурната за да се зачервят или пък задушат. Могат да се изпържат или да се затоплят и в микровълнова фурна. Наистина е удобно. Бързо и практично.

    За парти хапчици избрах >бейби картофки с целина. Увих около тях по едно тънко резенче шунка и закрепих с клечка за зъби. На върха на картофчето нанизах малко парченце вурст и кубче кашкавал. Запекох докато приятно се разля кашкавала. Получиха се големи симпатяги. Направо на човечета заприличаха.






А ето и цялата армия .....





Опитах и още един вид бейби картофки. >Пикантни и с приятен червен цвят. В този случай исках да видя каква е целостта на продукта след по-продължително готвене. Затова изпържих в тиган крехко свинско месо заедно с тях. Не добавих допълнително мазнина. Тази от картофките беше напълно достатъчна. Също така не съм добавяла никакви допълнителни подправки. Картофчетата са много добре овкусени. Готвих  докато месото се изпържи и всичко стана приятно зачервено. Картофките останаха напълно цели с хубава хрупкава коричка. Това е доказателство, че са чудесни и за основно ястие.








Като още един вариант ви предлагам да опитате и картофките, които са нарязани на >филийки и овкусени с копър и чесън. Реших да ги приготвя като безмесно ястие. На дъното на тавичка сложих ред  от тях. Тук там наредих малко синьо сирене и квасена сметана.




Покрих отново с пласт картофи. Отгоре настъргах кашкавал, отново малко сметана и запекох всичко до приятен и апетитен цвят.






 Картофките са много подходящи за гратен. Много са ароматни и също не се разпадат при печене.

 
И последно направих едни шишчета от бейби картофки само със сол. Помежду им сложих по парченце мариновани сушени домати и кубче кашкавал. Леко запекох на тиган грил докато се зачервиха и кашкавала омекна и се разля по тях. Много интересен вариант за безмесни шишчета.




Много приятно съм  изненадана от качеството на картофки Денито. Радвам  се от сърце, че на пазара има такъв добър български продукт. Сега съм решила да опитам  и другите им асортименти. Направете го и вие. Сигурна съм, че ще ви хареса. Да ви е сладко с картофки Денито!

22 коментара:

  1. Йоли, страхотни сладурчета са :)
    Радвам се че ги сподели!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни предложения Йоли. Най много си харесах онези първите човечета :)). Хапвам си от тях.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни идеи, особено за работните седмици:) Благодаря миличка.

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасно изглеждат. За съжаление статията мирише от далеч на платен ПР.

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви.Радвам с,че харесахте картофките.

    Анонимен,извинете,че се обръщам така,но не сте оставили име.За съжаление или не,не съм получила и стотинка за това.Денито бяха много любезни и мили.Предоставиха ми 4 опаковки с картофки.По една от вид.И то единствено при условие,че аз проявявам интерес.Мислите ли,че 4 пакетчета с картофи са голяма печалба за мен? В случая може да се каже,че печелят Денито, а не аз.Направих им реклама по този начин, но не и Платена Реклама - ПР.В интерес на истината,картофките са изключително качествени.На вкус и на вид.Няма нито дума в поста ми,която да не отразява искреното ми мнение.Исках да ги пробвам и затова с радост приех да приготвя нещо с техните продукти.Непрекъснато получавам подобни предложения,които отхвърлям. Но точно тези картофки ме заинтригуваха и със сигурност мога да заявя,че ще си ги купувам занапред.Особено когато нямам време,а ми се хапва нещо топло и вкусно.А Вие,купете си!Няма да съжалявате,послушайте ме!Благодаря Ви за коментара и да Ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  6. Йоли,опитвала съм споменатите картофи,когато е било крайно наложително откъм фактор време-не са лоши.
    Не мога обаче да не изразя впечатлението си от начина,по който си ги превъплатила,а и снимките са разкош!Толкова много колорит,браво!

    ОтговорИзтриване
  7. А аз ги виждам в магазина, но ги подминавам, че до сега имахме домашни. Но тази година рано свършиха.
    Интереееесно, все бейбитата съм виждала тук :))
    Един въпрос: Кои картофки би препоръчала за един фазан :)))
    Целувки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Que recetas mas fantasticas ..los aperitivos buenisimos ...besos MARIMI

    ОтговорИзтриване
  9. Изглеждат страхотно!
    Непременно ще опитам :)

    ОтговорИзтриване
  10. Йоли ,страхотни са картофките! Тъй като си имам домашни отгледани с много любов, мисля да се възползвам от чудесната ти идея и да им придам този изкусителен вид.:)
    Благодаря за цвета и вкуса,който ни носиш с твоите предложения!
    Важно е желанието,време се намира за всичко!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотни предложения! "Човечетата" са много симпатични - чудесна идея за парти. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. И аз като Еликсирчето съм ги опитвала и много ми харесаха твоите предложения!:)

    ОтговорИзтриване
  13. Истински вкусни човечета си направила-красота с вкусотия.Поздравления ,Йоли за идеите!Това е едно улеснение-първо за марката картофи и рецептите с тях,които виждам бързо се приготвят.Ти предлагаш,а ние си решаваме...
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  14. Йоли,от къде мога да си закупя картофките?Предложенията са мноооого изкусителни.Целувки К.раданова

    ОтговорИзтриване
  15. В кой хипермаркети могат да се намерят.

    ОтговорИзтриване
  16. Много апетитно написано, а снимките са страшно изкушаващи. Да, наистина текстът остава впечатление за реклама (платена или не), но нищо лошо няма в рекламата. Реплика към горния коментар- защо не? Нито е противозаконно, нито е морално недопустимо.Искрено се възхищавам на Йоли, от която съм "откраднала" цял куп вкусни идеи и вдъхновения.darkslayer/Милена

    ОтговорИзтриване
  17. Чудесно си ги представила и се радвам, че сподели! Това са невероятно вкусни и идейни предложения за парти! А ти си им предала от твоето прекрасно очарование! Благодаря ти!!!

    ОтговорИзтриване
  18. Много готини тези картофчета- особено бебенцата;-)

    Благодаря Йоли, пак ще те копирам,ама у дома, да знаеш;)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  19. Радва ме,че одобрихте картофките,но за да повярвате на думите ми ще е добре да ги опитате.Предполагам,че може да ги откриете в големите супермаркети.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  20. Sorry I'm posting this in English! These fries are amazing and I’ve been inspired to feature them in my Friday Food Fetish roundup. And I'll be sharing on Pinterest. Please let me know if you have any objections and KEEP IT COMING!

    ОтговорИзтриване
  21. Welcome! No problem.Thank youfor your attention.

    Картофките може да намерите в Т маркет и Фантастико.

    ОтговорИзтриване