неделя, 5 февруари 2012 г.

Кашкавалки II

.



Продължавам с кашкавалките. Но този път може би като соленки или чудесно мезе за вино. Искаше ми се да дообогатя вкуса им и затова реших да ти изпека върху подложки от мариновани сушени домати. Доматите си ги мариновам сама. Купувам  си сухи български домати и ги накисвам в топла вода. Като омекнат ги отцеждам, слагам малко чесън, сол, различни подправки и заливам със зехтин. Определено стават по-хубави от тези, които продават по магазините, а да не говорим, че са доста по-евтини. Опитайте. Така винаги ще имате мариновани домати под ръка. А за кашкавалките .... ето ги и тях!







Продукти за 20 - 25 броя

200 г ситно настърган кашкавал
1 яйце
40 г брашно
средиземноморски подправки по желание
20 -25 половинки мариновани сушени домати







 Приготвяне

* Настържете кашкавала на ситно ренде. Прибавете яйцето, подправки и брашното. Разбъркайте добре и това е всичко. Сместа за кашкавалките е напълно готова. 

* В тава, покрита с хартия за печене наредете доматите.От кашкавалената смес с ръце оформете овални форми, които лесно да могат да се поставят в доматите. Сместа е гъста, не лепне и е удобна за работа.







* Изпечете соленките в загрята на 180* фурна за 15-20 минути или докато станат  апетитно златисти. 

* Ако не обичате сушени домати спокойно може да ги пропуснете. Просто изпечете тестото без подложки.







* По-лесно мезе от това? Май няма. Ако желаете ги направете с различни видове сирене, толкова по-добре! Единственото е сиренето да е от типа на кашкавала, тоест, добре да се разтапя. Да ви е сладко!










.

22 коментара:

  1. Аз така ще си имам и сушени домати за многократна употреба, щото не ги долябвам :)) Нали може :)
    Чудни кашкавалки! Парче луканка между две?
    :*

    ОтговорИзтриване
  2. Идеята ти е страхотна! Обожавам сушени домати и следващия път ще пробвам да си направя по твоя начин! Всичко при теб е ужасно вкусно! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, отново ни представяш чудесна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  4. Йоли, чудесни са както винаги!
    Би ли споделила в бурканче ли ги купуваш сушените домати?
    Аз си направих лятото и съжалявам че бяха толкова малко!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотни са, уханието им се носи надалеч! Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  6. Защеметяващо изглеждат, Йоли, жалко че нямам сушени домати.
    Пепчо ако не иска, да ми прати нейните, или поне да ми напомни това лято да си изсуша...
    Страхотна е и тази рецепта!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Не съм смятала, че в кашкавалките могат да се сложат сушени доматки. Ама защо пък не, разнообразила си скучните на пръв поглед кашкавалки. Супер изглеждат

    ОтговорИзтриване
  8. Пеп,знаем го положението с луканките!Нямам съмнение за теб.Давай така,канибалка такава!

    Дани,купувам си доматите насипно.Някъде около 16 лв за килограм,ако не се лъжа.А това е огромно количество като обем.Знаеш ги колко са леки като са изсушени.

    Даниелче,и аз не знаех,че може с домати.Просто таки ми дойде отвътре в момента.

    Благодаря ви момичета!Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  9. Йоли,при теб,слънце,човек може само с очи и цвят да се нахрани!
    Прекрасни снимки и невероятно вкусни кашкавалки!
    И колко пухкави без никакъв набухвател,нали?
    Съвсем скоро ще метна една тава и аз,благодаря ти!

    Сърдечни прегръдки,мило другарче!

    ОтговорИзтриване
  10. Мерси Роси.Метни две тави,че много бързо ще ги излапате .Прегръдки и от мен.

    ОтговорИзтриване
  11. НА ВСИЧКО ТОВА БИ ЗАВИДЯЛ И ВЕЛИКИЯТ РОСИНИ /ДЖОАКИНО/, КАКТО ЗНАЕМ СЪЩО МУЗИКАНТ. ЯВНО НА МУЗИКАНТИТЕ ПОВЕЧЕ ИМ СЕ ОТДАВА КУЛИНАРНОТО ИЗКУСТВО.
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА РЕЦЕПТИТЕ И ТЯХНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Много мили думи!Благодаря от сърце!Дано и занапред не ви разочаровам и продължите да харесвате рецептите ми!

    ОтговорИзтриване
  13. Много интересни кашкавалки, страхотно предложение, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  14. Рецептата звучи интересно и ще я пробвам в най-скоро време.
    При мен обаче снимките не се показват - има на тяхно място черен правоъгълник с черта по средата, някой знае ли защо?

    ОтговорИзтриване
  15. Хм,пак нещо съм объркала.Не се показват,защото съм ги изтрила.Веднага ще ги оправя.Благодаря ти,че ми обърна внимание.Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  16. Здравей, мила Йоли!

    Днес направих кашкавалките и станаха ЧУДЕСНИ! Още, докато се печаха цялата къща се изпълни с прекрасен аромат. Аз не сложих сушени домати, защото нямам, но и така станаха превъзходни. Изядохме ги за отрицателно време. Следващия път ще направя 2-3 дози, защото са много вкусни и наистина са чудесно мезе за вино.

    Поздрави, лека вечер :-)

    ОтговорИзтриване
  17. Супер!Така се радвам като нещо се е получило добре!Много благодаря и наздраве!

    ОтговорИзтриване
  18. Сладка Йоли, тези кашкавалки са поредната твоя рецепта, която приготвям и отново много апетитна! Наистина много ароматни стават и привлякох домочадието в кухнята :)
    За идните празници съм си наумила да направя две много изкушаващи твои рецепти! Целувки сладка Йоли!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Много,много,много се радвам,Виви.Страхотно е това!така ми е приятно да го чуя.Благодаря ти от сърце и весели празници!

    ОтговорИзтриване
  20. Йоли, на мен ще ми трябват за повод. Дали ако ги направя 2 дни по рано
    ще стават за ядене?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей. Честно да ти кажа, не знам. Може би ще са по-твърди. Трябва да опиташ преди това. Но виж, те са много лесни и бързи. Приготвят се наистина много бързо. Направи си сместа от предния ден и я дръж в хладилника, а ги изпече в деня, в който ще ти трябват. Може би така ще е по-добре, макар, че не знам и сместа дали е добре да престоява сурова в хладилника дълго време.

      Ако искаш да следиш нови рецепти заповядайт в yoli.bg, тъй като тук повече няма да публикувам.Благодаря ти.

      Изтриване