Нямам представа всъщност как трябва да се нарече това изделие .... не е кексче, не е поничка, бухтичка, хлебче. Чудесно е за закуска, за разядка, за гости. Просто е фантастично вкусно и невероятно лесно. Нарекох ги Кашкавалки. Опитайте ги!
Продукти за 8 броя
2 яйца
250 мл прясно мляко или 1 ч.ч.
2 с.л. стопено масло
220 г брашно или 1 ч.ч.
1/2 ч.л. сол
100 г едро настърган кашкавал или 1/ 2 ч.ч.
2 с.л. нарязан пресен лук
1 с.л. нарязани пресни подправки по избор или 1 ч.л. сухи- мащерка, босилек, розмарин, салвия ...
Приготвяне
* В купа разбийте с миксер или с бъркалка яйцата, маслото и млякото. Добавете солта и брашното и разбъркайте до гладкост. Накрая сипете кашкавала, подправките и лука. Оставете сместа за 30 мин. в хладилника.
* Загрейте фурната на 180*. Пригответе тавичка за мъфини и я сложете в горещата фурна за да се затопли добре. Не я мажете с никаква мазнина. Налейте студената смес в горещата тавичка. Напълнете формичките до горе. Изпечете кашкавалките до приятен златист цвят и докато бухнат апетитно.
* Ако имате ароматно сирене - тип Грюер или Чедър не се колебайте да сложите от него. Ще стане фантастично. Да ви е сладко!
.
Това е много интересно предложение!
ОтговорИзтриванеЩе го изпробвам тези дни:)
Поздрави!
Йоли, както и да го наречеш е нещо великолепно-и като визия,и като вкус.
ОтговорИзтриванеЧудесна рецепта, с прекрасна комбинация от съставки и аромати.
За неустоимото изкушение на снимките - знаеш:) Красота!
Благодаря за споделената идея,
сърдечни поздрави и хубав зимен ден, Диана
Великолепни са, както и да ги наречеш, все ще са красиви и много вкусни, Йоли! Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеЙоли, щом е с кашкавал, ще го пробвам. Няма значение как се казва, просто е неустоимо!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Изглежда превъзходно, непременно ще ги приготвя за закуска на децата!
ОтговорИзтриванеЙоли, благодаря за страхотното предложение!
хубава вечер ти желая!
Йоли, името няма значение, само вкусът! Не се и съмнявам, че са превъзходни и неустоими! При първа възможност ще ги пробвам :)
ОтговорИзтриванеПоздрави! Топла и уютна вечер!
Много пухкави изглеждат!
ОтговорИзтриванеГрабвам една, дано има още!
Толкова са неустоими,,,,,
ОтговорИзтриванепрекрасни!!!
Току що ги изпекох... още не съм ги опитала но миришат райски :)))
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря на всички. Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеОоо... нека си вкуся и аз малко!
ОтговорИзтриванеНай-слънчевата измишльотинка, която съм виждал! :)
Вкусно такова! Ще си ги поръчам, да знаеш!
Йоли,каква хубава коричка си имат отвън,и колко апетитни и мекички са отвътре!И с това кашкавалче,мммм!
ОтговорИзтриванеОтдавна се колебаех дали да не детронирам силиконовите си форми и да си взема като твоите,че правят по-хрупкава коричката,но вече разбираемо е решено!
Снимките отново са...уаааау!
Прегръдки,мила!
рецептата изглежда много съблазнително с този студ bsssMARIMI
ОтговорИзтриванеЙоли,чуднички са-много ми харесват.За вкуса не се и съмнявам.
ОтговорИзтриванеВ неделя съм при теб-сняг,студ-там съм...
Приятна вечер!
Огладнях :) Обожавам всякакви запечени сирена :)
ОтговорИзтриванеИзглежда толкова апетитно, чак ще ми потегът лигичките, хихи. Ако и наистина е толкова вкусно, колкото добри са снимките, направо не знам. Определено се реших да се пробвам. Благодаря много за материала.
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли,изглеждат страхотно като всичко което приготвяш аз имам само един въпрос,тъй като моите форми са силиконови и няма да мога да ги загрея предварително дали ще ми се получат ако само леко подмажа формите?Благодаря ти
ОтговорИзтриванеЙоли, фантастично изглеждат!
ОтговорИзтриванеЗнам две малки тайфунчета, които доволно ще си похапнат, затова ще ги направя още тези дни (ама със сухи подправки, че на зеленкото се мръщят).
Благодаря ти за хубавата рецепта и още благодаря за онази великолепна рецепта за обикновени детски бисквити, много се забавлявахме с децата, когато ги приготвихме заедно - вкусни са.
Прегръдка!
Благодаря ви отново, много сет имили с мен. Да ви е сладко.
ОтговорИзтриванеМила, нищо,че са силиконови.Не им пречи да си ги подгрееш. И няма никакъв смисъл да ги мажеш, уверявам те.Но, ако ще си по-спокойна, намажи ги малко.Няма да пострадат от това я! Само ще замиришат още по-вкусно на масло!
Йоли, днес както писах предния ден имаше кашкавалки за закуска - просто исках да ти кажа, че станаха разкошни!А утре ще пробваме от изкушаващите кхачапури.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Марияна
Йоли , твоите кашкавалки са прекрасни! Рецептичката изглежда много лесничка! Ще опитам непременно!
ОтговорИзтриванеЖелая ти незабравим Уикенд и те прегръщам сърдечно!
Благодаря ти Марианче! Много се радвам,че ви харесаха!Да ви е сладко и днес неделно!
ОтговорИзтриванеБени,ще се радвам да ги пробваш.Наистина си заслужават.Благодаря ти!
Здравей,Йоли! Днес ги направих и станаха страхотни - много вкусни и много лесни. Поредната чудесна рецепта! Благодаря от името на цялото ми семейство!
ОтговорИзтриванеМного са радвам,че ги направи.Лесни и бързи са,нали?Да ви е сладко на всички и благодаря!
ОтговорИзтриванеНепременно ще ги пробвам! Съжалявам, че не успяхме да се видим в неделя:)
ОтговорИзтриванеНямам думи да опиша невероятните качества, с които си дарена, Йоли! Снимките показват едни шедьоври на изкуството! Всичко е прекрасно!Продължавай в същия дух!
ОтговорИзтриванеАни,Зори,благодаря ви момичета!Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли!
ОтговорИзтриванеКашкавалките изглеждат неустоимо вкусни и смятам утре да ги приготвя. Направи ми впечатление, че нямат никакъв набухвател и се чудя дали ще се надигнат достатъчно?
Поздравявам те за чудесния блог и невероятния кулинарен талант :-)
Благодаря ти много за вниманието и милите думи. Нямат набухвател. Яйцата ще се погрижат за това. Давай смело.
ОтговорИзтриванеИ хлебчетата са страхотни, както всичко, което съм пробвала от Йоли! благодаря за подробните описания на рецептите, които са ужасно полезни за начинаещ готвач като мен! Прегръдки, Йоли!
ОтговорИзтриванеАз ти благодаря,че приготвяш рецептите ми.Много,много се радвам.Да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеЗа първи път правя ваша рецепта,но не и за последен ....много вкусни станаха кашкавалките ,другия път двойна доза,че ни беше малко!!Благодаря за рецептата Йоли,скоро ще направя и други вши рецепти:):):)
ОтговорИзтриванеАз благодаря от сърце.Наистина не излизат много.Но се радвам,че са ви харесали.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеПознайте на какво ухае и у нас :) Йоли, страхотни са, намерих ги преди малко и вече са във фурната ... Следващия път тройна доза май ще е :)Благодаря ти от името на всички гладници у нас!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Мира.Да ви е сладко на всички. Наистина ухаят хубаво тези кашкавалки. И аз много ги харесвам.Поздрави и от мен на гладниците!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли!
ОтговорИзтриванеКашкавалките изглеждат изключително апетитни :-) Ще ми се скоро да ги приготвя, но ми направи впечатление, че в рецептата няма никакъв набухвател и се чудя дали ще ми се получат така.
Поздравления за прекрасния блог!
Благодаря ти много за хубавите думи.Радвам се,че ти харесва тук.
ОтговорИзтриванеНе се безпокой,няма нищо за набухване тук,освен самите яйца.Давай смело.Да ти е сладко и благодаря отново.
Здравей, скъпа Йоли!
ОтговорИзтриванеОсвен другите кашкавалки, за които вече ти писах отзиви, днес направих и тези. Те също станаха неустоимо вкусни. Беше права, че наистина няма нужда от набухвател. Направо са супер. За пореден път Ти благодаря за вкусните рецепти и подробните указания към тях.
Приятна съботна вечер :-)
Ей,че се радвам!Благодаря ти мила!Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли, правила съм тези кашкавалки и със сирене и така ги предпочитам. Имам въпрос - ако си приготвя сместа вечерта и сутринта ги изпека - дали ще се получат?
ОтговорИзтриванеДавай Мери, нищо и няма на сместа, направи я предварително. Благодаря ти и да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеПривет, Йоли, попадам на тази рецепта и искам да те питам - според теб сместа може ли да се шрицова на малки топчета и да се опече в мини варианти, тип хапки? Благодаря ти предварително,
ОтговорИзтриванеВики
О,не,Ваклина,не може.Сместа е като палачинково тесто,рядка е.Трябва да я сипеш в нещо,не става иначе.Ще се радвам да опиташ.Благодаря ти.
ОтговорИзтриванеЙоли,чудни са!Дори и почитателите на мръвки в къщи ги уважиха подобаващо!С признателност за идеята:Петя
ОтговорИзтриванеНа мен не ми се получиха. :(
ОтговорИзтриванеЗалепнаха доста за тавата и отвътре останаха сурови, а отгоре загоряха..
Много съжалявам да чуя това.Нещо при печенето предполагам,че се е объркало.Рецептата е много простичка,не изисква специални умения и продукти.Само от печенето ще да е.Нали пак ще опиташ?
ОтговорИзтриванеа дале ще се получи вкусно със сирене ементал?
ОтговорИзтриванеРазбира се. Ще е вкусно с всяко подобно сирене, което добре се топи и разтегля. Колкото по-ароматно, толкова по-добре.
ИзтриванеЗдравей, Йоли! Редовно преглеждам рецептите ти и точа лиги :) Примамена от тези кашкавалки, реших и аз да се пробвам. Реших обаче да спестя пресния лук, тъй като не сме му почитатели. Дали това се е отразило по някакъв начин, защото по време на печенето, коричката отгоре се разпука и сместа започна да излиза? Отвътре останаха като леко недоизпечени, а отвън са си доста порозовели. Спазих всичко, както си описала и не мога да разбера къде може да ми е грешката. Ще съм благодарна, ако успееш да ми помогнеш.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за доверието и милите думи. Много се радвам, че си опитала кашкаварките.
ИзтриванеПроблемът изобщо не е в лука, той няма нищо общо. В печенето е, няма какво друго. Тестото е много влажно, течно е направо. Изисква по-дълго време печене. нормално е да се разпукат, няма лошо и да излезе от пукнатините тесто, както става понякога при кексовете. Просто е трябвало да ги печеш повече време, може би на малко по-слаба фурна. Всяка е различна и съответно пече различно. При мен стават добре в средата на фурната с вентилатор, при други се получава по-добър резутат на долното ниво на фурнана без вентилатор. Но по принцип отвътре трябва да са меки и влажни, а не сухи като кекс. Надявам се, че пак ще опиташ, въпреки неудачите. Благодаря ти отново.
Благодаря ти за отговора! Както знаем повторението е майка на знанието, така че ги направих отново и воала! Подържах сместа малко повече в хладилника и станаха с идеална форма и много по-добре отвътре. Благодаря за рецептата! Поздрави, Деси.
ОтговорИзтриванеДеси, ти си страхотна! Не го казва просто ей така. Ти не се отказа, въпреки разочарованието си от несполуката. Не ме обвини, не ме нагруби. Направи кашкавалките отново и се получиха. Обичам и уважавам хора като теб. Не знам как да ти благодаря!
ИзтриванеЗдравейте :) Харесах тази рецепта, но забелязах че няма никакъв набухвател. Наистина ли няма нужда от такъв или е пропуснат?
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ти харесаха кашкавалките, Велина. Ще останеш доволна, сигурна съм. Нея ,няма набухвател в рецептата. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ.
ИзтриванеЗаповядайв сайта ми yoli.bg, тъй като тук повече няма да публикувам нови рецепти.
Благодаря,Йоли! Беше вълшебно тази сутрин в кухнята! Бързо,лесно,ухаещо,каращо порасналото ми дете да обикаля наоколо с "мхм"! Прекрасен ден и на теб! :D
ОтговорИзтриванеЕха! Голям кеф! Много го обичам това "мхм"! Благодаря ти от сърце, Бени!
ОтговорИзтриване