Продукти за 12- 14 трюфела
1
обелена и почистена кисела ябълка
1/2 главичка кромид лук
2
с.л. масло
1
с.л. бренди
1/2 ч.л. суха мащерка, сол и черен пипер на вкус
2-3
с.л. квасена сметана и 3 с.л. прясно мляко
Счукан
суров шам фъстък за овалване
Лют
пипер за овалване
Приготвяне
* Нарежете
лука и ябълката на кубчета и ги задушете в маслото. Прибавете дробчетата и
мащерката и гответе 5-6 минути. Сипете
брендито и фламбирайте.
* Прехвърлете всичко в тесен и висок съд
и пасирайте като постепенно добавяте по малко сметана и мляко. Овкусете
със сол и пипер.Трябва да получите крем с гъстотата на кексово тесто.
* Оставете
сместа да се охлади добре. Оформете малки топчета и ги оваляйте в шам фъстъка,
примесен с малко лют пипер. Сервирайте с препечени филйки и зелена салата.
* Може да оваляте трюфелите и в леко запечени филирани бадеми, както и в други ядки по ваш избор. Да ви е сладко!
.
Прекрасни!
ОтговорИзтриванеВЗемам си поне 2 от тези с бадеми :) нали може?
О-хо. чудесни са.
ОтговорИзтриванеКакто ми трябва нова идея за едно гости, точно ще ми дойде тази рецепта.
Ти сигурна ли си, че нямаш някъде лична, тайна плантация за шам-фъстък. Подозирам те.
Красиво, вкусно и оригинално предложение! Чудесна си, Йоли!
ОтговорИзтриванеза мен и от двата вида :)
ОтговорИзтриванеСтрахотни са, Йоли!
Йоли, от всичко, което правиш искам по много!!!!!!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и благодаря за чудесната идея!!!!
Забравих да пиша, че хляба, който се вижда е страхотен!
ОтговорИзтриванеПухкав, със страхотни шупли!
Йоли,може ли да заместим дробчетата с птичи пастет? Мисля, че ще се получи.
ОтговорИзтриванеСтрахотна публикация. Продължавай в този дух.
ОтговорИзтриванеУникална си, Йоли! Невероятно предложение!
ОтговорИзтриванеИмах прекрасна съботна почивка на диванчето в твоята компания по ТВ, а сега отново зяпнах от изненада.
ОтговорИзтриванеГолям сладур си ,Йоли, и голям майстор!!!
Йоли - неизчерпаем извор на божествени идеи :)
ОтговорИзтриванеЙоли, още като прочетох анонса, предполагах какво изкушение предлагаш, но сега със снимките -
ОтговорИзтриванеВълшебство!
Фантастична идея,
комплименти и от мен, Диана
ОООоооооо ,ето това турсех ще опитвам докато не стане ,страхотно е !!!
ОтговорИзтриванеАко има награда за супер бързи,супер ефектни и супер вкусни идеи обезателно ще е за теб,скъпа!Поредна страхотна хрумка,изпълнена и снимана по най-перфектен начин!
ОтговорИзтриванеМного прегръдки от мен!
И аз два дни си отнесох по 2 часа и не можех да се отделя от екрана-страхотна си ,Йоли!
ОтговорИзтриванеВсяка рецепта при теб е истинско приключение! :)
ОтговорИзтриванеОбичам тази твоя вкусна фантазия!
Благодаря ти отново мое скъпо другарче! :)
Благодаря ви приятели.Наистина си е пастетче,ама като го оформиш различно и се получава някаква друга глезотийка.Иначе не е нищо особено.
ОтговорИзтриванеТанче,разбира се,че ще стане.И с пастет от черен дреб също ще е добре.Всъщност,въпрос е какво обичате вие най-много.Аз само подхвърлям идеята,а вие сте тези,които променяте храната според предпочитанията и вкуса си!
Благодаря още веднъж и да ви е сладко!
Здравей Йоли ,
ОтговорИзтриванеПреди време гледах едни трюфели оваляни в магданоз и копър в твоето предаване по Utilisima сега исках да изпробвам рецептата ,но никъде не мога да ги намеря..Искам да те помоля ако можеш да качиш рецептата за тях изглеждаха много съблазнителни и очаквам гости и бих искала да ги впечатля с тях :)
Поздравления за всичко ,което правиш :)
Стефка.
Благодаря ти Стефи.Пращам ти сега адреса,на който отново можеш да видиш тези трюфели.
ОтговорИзтриванеhttp://utilisima.bg/video/24kitchen/kashkavaleni-tryufeli
и за всеки случай и съставките им -
Продукти:
100 г меко масло
200 г кашкавал
3 филии хляб за тост
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
1 скилидка чесън
2 щипки индийско орехче
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Отстранете кората на хляба и го натрошете на ситно.
2. Настържете кашкавала на ситно ренде. Прибавете маслото към кашкавала.
3. Към маслената смес прибавете хляба, смления чесън, индийското орехче и черния пипер. Разбъркайте и оставете сместа в хладилник за 15 минути.
4. Нарежете на ситно магданоза и копъра.
5. Направете топчета от сместа и оваляйте половината от тях в магданоз, а останалите в копър.
6. Сервирайте добре охладените трюфели с бяло вино.
Благодаря ти много за вниманието.
Здравей, Йоли! Направих сместа за трюфелите, в момента е в хладилника, стана доста рядка. Дали ще ми се сгъсти?
ОтговорИзтриванеЗори,би трябвало да се сгъсти.Ако не, веднага сложи малко галета да абсорбира влагата и готово.Хич не му мисдли,давай смело.Благодаря ти и да ви е сладко!
ОтговорИзтриване