Продукти за тестото
220 г брашно
120 г студено масло
1/4 ч.л. сол
4-5 с.л. студена вода
Продукти за пълнежа
250 г пушена сьомга
200 г сирене Бри
1 ч.ч. броколи
Продукти за заливката
3 яйца
125 г крема сирене
130 мл прясно мляко
300 г квасена сметана
100 г настърган кашкавал
сол на вкус
1/2 връзка копър
Приготвяне
* В купа сипете брашното и го разбъркайте със солта. Нарежете маслото на кубчета и ги претрийте с пръсти в брашното докато получите маслени трохи. Добавете водата и бързо омесете тесто. Покрийте го с найлоново фолио и го оставете в хладилника за 20 минути.
* Разточете тестото върху набрашнена повърхност и с помощта на точилката го пренесете във форма за пай като го увиете по нея. Тестото трябва да е с около 2-3 см по-голямо от формата за да може да оформите и борд по стените и. Надупчете с вилица. Ако нямате форма за пай може да ползвате тортена форма. Постелете я с хартия за печене за да ви е по-лесно след това да извадите киша.
* Нарежете рибата на парчерца, сиренето на кубчета, а броколите накъсайте на малки розички. Разпределете всичко върху маслената кора.
* За заливката леко разбийте яйцата и добавете към тях крема сренето. Разбъркайте. Сипете сметаната и млякото, посолете и разбъркайте отново всичко до гладкост. Накрая сипете кашкавала и копъра. Залейте киша и изпечете в загрята на 180* фурна за осоло 30-40 минути.
* Сервирайте киша леко топъл, но не горещ с чаша студено бяло вино. Наздраве и да ви е сладко!
.
Неуморното Йоли с неизчерпаемата вкусна фантазия! :)
ОтговорИзтриванеИ това искам! :)
Може ли да махнем тези броколи?
ОтговорИзтриванеВсичко друго е по мой вкус :))
И изглежда чудесно!
Не може Пеп! Крайно време е да проядеш броколи!И магданоз де!
ОтговорИзтриванеДраго,благодаря ти много!
Много премерена и в същото време богата плънка!Прекрасен Киш,Йоли!Браво:))
ОтговорИзтриванеБляк (липсва ми емотикона) не.
ОтговорИзтриванеВиж сега, рибаката, като по-питателна може да увеличим двойно за сметка на тях, нали :)
Виж, дори на меко сирене съм съгласна! каква жертва.
О да ти се похваля. Оня лимонов босилек, дето ми даде мин. година. Като расна, расна, та порасна, му събрах семето. Сега засях в една саксия. Май се унесох, ама пък то взе, че всяко семенце покълна. Сега ще си има много линовом босилееееекккк!
Целувки!
Йоли,поредната вкусотия ни предлагаш-ще я пробвам.Грабна ме от раз...
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни-прегръдки!
Изглежда много апетитно!
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглежда. Красиви снимки, Йоли! Много съблазнително и сигурна съм, че е изключително вкусно. Весел уикенд! :)
ОтговорИзтриванеЕеее, бива ли да видя такава вкусотия в 12 часа в полунощ, как ще заспя сега.:)
ОтговорИзтриванеИзглежда убийствено вкусно, Йоли, само с любими продукти е и гарантирано ще ми хареса.
Браво, страхотна рецепта и брилянтно изпълнение.
Хубави почивни дни.:)
Готова съм да изям едно голямо парче! Чудесно съчетание от любими вкусове! Много апетитна презентация!Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотно е това предложение. А и с тези снимки само се облизвам.Благодаря за споделената рецепта!
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Изглежда много, много вкусно, но ... очаквам, вече Великденските ти предложения :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви много приятели.Хубав празник ви желая!
ОтговорИзтриванеЗнаех си, че не само изглежда великолепно, Йоли!
ОтговорИзтриванеПрекрасна рецепта, с много вкус и аромат от любими продукти.
Сърдечни поздрави, хубава нова седмица,
много усмивки и пролетно вдъхновение, Диана
Ех прекраснице :) пак ме спечели :) Тази вкусотия непременно ще се пробва :)целувам тее
ОтговорИзтриванеhola , magnífico blog de cocina , fantásticas recetas y maravillosas fotos .. un saludo desde España ,I baleares
ОтговорИзтриванеЕх, Йоли, вкусна и лесна рецепта!
ОтговорИзтриванеУспешна нова седмица!
Благодаря ви много.Всичко с риба ми е любимо!
ОтговорИзтриванеОтново едно изкушение, което чака да бъде направено :). Но не съм любителка на сирене Бри, с какво ли може да се замени, Йоли?
ОтговорИзтриванеПоздрави
Петя
Йоли страхотна рецапта си дала отново,за съжаление напоследък нямам време за да изпробвам рецептите ти.
ОтговорИзтриванеСкоро имах повод и правих соленки и чийзкейк бисквитките и всички приятели поискаха рецептата.Да си жива и здрава Йоли.Любка
Щом Пепи иска двойно сьомга с охота и преотстъпвам моята и вземам нейните броколи!Дружно пак ще сме сити и доволни,Йоли,пък и както винаги ни нахрани и с очите,прекрасно!
ОтговорИзтриванеПетя,разбира се.Изобщо може и да не слагаш сирене.А и само с кашкавалче е чудно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета. Много сте мили.
complimenti per il tuo blog! da oggi ti seguo! baci :)
ОтговорИзтриванеmmmmm!!!!!! complimenti per il tuo blog,bellissimo!!!
ОтговорИзтриванеMille gracie,seghori.Buono apetitto.
ОтговорИзтриванеЕееее не обожавам Киш , но само аз в къщи :-) Но по случай случая ще взема да си направя , пък дори и само за мен :):):)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Хриси.Ще се радвам да го направиш.И знаеш, че винаги може да смениш пълнежа с такъв, какъвто обичате всички, нали? Само тестото и заливката може да са същите, а плънката ... каква ли не.
ОтговорИзтриванеТо вече да се чуди човек, кое по-напред да опита :) Мила ми, Йоли, разкошотия както винаги :) Аз пропуснах рибата, защото нямах в момента и пак стана чудесен киш:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Далия.Много си права, кишът става чуден и с най-различни други продукти.Така се радвам,че го опита.Да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеСтрахотен стана! Много ми допаднаха вкусовете! Моята вариация е тук, ако искаш да я погледнеш :) Отново благодаря за рецептата! Каквото твое съм направила - винаги ми е харесвало.
ОтговорИзтриванеhttp://hisito.blogspot.com/2012/03/blog-post_31.html
Страхотно сладки тарталетки!Прелестно изглеждат.Както и хапките.Благодаря ти много мила.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЙоли , уау..страхотно изкушение ,отдавна го гледам и съм решила най-после да го направя, прекрасен е ..Знам ,че могат да се използват различни сирена, но бих искала да сменя -бри с топено пушено нашенско ,но нямам опит с него. Страхувам се ,да го заменя ,защото имам провали с нашенските кашкавали и те моля за съвет ,дали да рискувам .
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти предварително Геви
Ще рискуваш и то задължително,Геви!Няма нищо па-хубаво от експериментите.Изобщо не се притеснявай.Много добре си подбрала топено пушено нашенско сирене.Ще се върже идеално с рибата.И с кашкавал става много,много хубаво.Давай село и сама ще се учудиш от добрия резултат.Благодаря ти много и да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЙоли ,много ти благодаря !!!Толкова си отзивчива ,и как успяваш .Възхищавам ти се ,и то много искрено .Сега вече спокойно ще рискувам ,днес всичко си купих..Радвам се ,когато те посещавам и няма как ,при теб е не само вкусно ,но и много изкусително:)))
ОтговорИзтриванеВесели празници!!
Геви