събота, 24 март 2012 г.

Киш със сьомга, бри и броколи




Продукти за тестото

220 г брашно
120 г студено масло
1/4 ч.л. сол
4-5 с.л. студена вода






Продукти за пълнежа

250 г пушена сьомга
200 г сирене Бри
1 ч.ч. броколи

 Продукти за заливката

3 яйца
125 г крема сирене
130 мл прясно мляко
300 г квасена сметана
100 г настърган  кашкавал
сол на вкус
1/2 връзка копър






Приготвяне

* В купа сипете брашното и го разбъркайте със солта. Нарежете маслото на кубчета и ги претрийте с пръсти в брашното докато получите маслени трохи. Добавете водата и бързо омесете тесто. Покрийте го с найлоново фолио и го оставете в  хладилника за 20 минути.

* Разточете тестото върху набрашнена повърхност и с помощта на точилката го пренесете във форма за пай като го увиете по нея. Тестото трябва да е с  около 2-3 см по-голямо от формата за да може да оформите и борд по стените и. Надупчете с вилица. Ако нямате форма за пай може да ползвате тортена форма. Постелете я с хартия за печене за да ви е по-лесно след  това да извадите киша.

* Нарежете рибата на парчерца, сиренето на кубчета, а броколите накъсайте на малки розички. Разпределете всичко върху маслената кора.






* За заливката леко разбийте яйцата и добавете към тях крема сренето. Разбъркайте. Сипете сметаната и млякото, посолете и разбъркайте отново всичко до гладкост. Накрая сипете кашкавала и копъра. Залейте киша и изпечете в  загрята на 180* фурна за осоло 30-40 минути.

* Сервирайте киша леко топъл, но не горещ с чаша студено бяло вино. Наздраве и да ви е сладко!









.

34 коментара:

  1. Неуморното Йоли с неизчерпаемата вкусна фантазия! :)

    И това искам! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Може ли да махнем тези броколи?
    Всичко друго е по мой вкус :))
    И изглежда чудесно!

    ОтговорИзтриване
  3. Не може Пеп! Крайно време е да проядеш броколи!И магданоз де!

    Драго,благодаря ти много!

    ОтговорИзтриване
  4. Много премерена и в същото време богата плънка!Прекрасен Киш,Йоли!Браво:))

    ОтговорИзтриване
  5. Бляк (липсва ми емотикона) не.
    Виж сега, рибаката, като по-питателна може да увеличим двойно за сметка на тях, нали :)
    Виж, дори на меко сирене съм съгласна! каква жертва.
    О да ти се похваля. Оня лимонов босилек, дето ми даде мин. година. Като расна, расна, та порасна, му събрах семето. Сега засях в една саксия. Май се унесох, ама пък то взе, че всяко семенце покълна. Сега ще си има много линовом босилееееекккк!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  6. Йоли,поредната вкусотия ни предлагаш-ще я пробвам.Грабна ме от раз...
    Хубави почивни дни-прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Изглежда много апетитно!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотно изглежда. Красиви снимки, Йоли! Много съблазнително и сигурна съм, че е изключително вкусно. Весел уикенд! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Ееее, бива ли да видя такава вкусотия в 12 часа в полунощ, как ще заспя сега.:)
    Изглежда убийствено вкусно, Йоли, само с любими продукти е и гарантирано ще ми хареса.
    Браво, страхотна рецепта и брилянтно изпълнение.
    Хубави почивни дни.:)

    ОтговорИзтриване
  10. Готова съм да изям едно голямо парче! Чудесно съчетание от любими вкусове! Много апетитна презентация!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотно е това предложение. А и с тези снимки само се облизвам.Благодаря за споделената рецепта!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  12. Изглежда много, много вкусно, но ... очаквам, вече Великденските ти предложения :)

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря ви много приятели.Хубав празник ви желая!

    ОтговорИзтриване
  14. Знаех си, че не само изглежда великолепно, Йоли!
    Прекрасна рецепта, с много вкус и аромат от любими продукти.
    Сърдечни поздрави, хубава нова седмица,
    много усмивки и пролетно вдъхновение, Диана

    ОтговорИзтриване
  15. Ех прекраснице :) пак ме спечели :) Тази вкусотия непременно ще се пробва :)целувам тее

    ОтговорИзтриване
  16. hola , magnífico blog de cocina , fantásticas recetas y maravillosas fotos .. un saludo desde España ,I baleares

    ОтговорИзтриване
  17. Ех, Йоли, вкусна и лесна рецепта!

    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  18. Благодаря ви много.Всичко с риба ми е любимо!

    ОтговорИзтриване
  19. Отново едно изкушение, което чака да бъде направено :). Но не съм любителка на сирене Бри, с какво ли може да се замени, Йоли?
    Поздрави
    Петя

    ОтговорИзтриване
  20. Йоли страхотна рецапта си дала отново,за съжаление напоследък нямам време за да изпробвам рецептите ти.
    Скоро имах повод и правих соленки и чийзкейк бисквитките и всички приятели поискаха рецептата.Да си жива и здрава Йоли.Любка

    ОтговорИзтриване
  21. Щом Пепи иска двойно сьомга с охота и преотстъпвам моята и вземам нейните броколи!Дружно пак ще сме сити и доволни,Йоли,пък и както винаги ни нахрани и с очите,прекрасно!

    ОтговорИзтриване
  22. Петя,разбира се.Изобщо може и да не слагаш сирене.А и само с кашкавалче е чудно.
    Благодаря ви момичета. Много сте мили.

    ОтговорИзтриване
  23. mmmmm!!!!!! complimenti per il tuo blog,bellissimo!!!

    ОтговорИзтриване
  24. Еееее не обожавам Киш , но само аз в къщи :-) Но по случай случая ще взема да си направя , пък дори и само за мен :):):)

    ОтговорИзтриване
  25. Благодаря ти Хриси.Ще се радвам да го направиш.И знаеш, че винаги може да смениш пълнежа с такъв, какъвто обичате всички, нали? Само тестото и заливката може да са същите, а плънката ... каква ли не.

    ОтговорИзтриване
  26. То вече да се чуди човек, кое по-напред да опита :) Мила ми, Йоли, разкошотия както винаги :) Аз пропуснах рибата, защото нямах в момента и пак стана чудесен киш:)

    ОтговорИзтриване
  27. Благодаря ти Далия.Много си права, кишът става чуден и с най-различни други продукти.Така се радвам,че го опита.Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  28. Страхотен стана! Много ми допаднаха вкусовете! Моята вариация е тук, ако искаш да я погледнеш :) Отново благодаря за рецептата! Каквото твое съм направила - винаги ми е харесвало.
    http://hisito.blogspot.com/2012/03/blog-post_31.html

    ОтговорИзтриване
  29. Страхотно сладки тарталетки!Прелестно изглеждат.Както и хапките.Благодаря ти много мила.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  30. Йоли , уау..страхотно изкушение ,отдавна го гледам и съм решила най-после да го направя, прекрасен е ..Знам ,че могат да се използват различни сирена, но бих искала да сменя -бри с топено пушено нашенско ,но нямам опит с него. Страхувам се ,да го заменя ,защото имам провали с нашенските кашкавали и те моля за съвет ,дали да рискувам .
    Благодаря ти предварително Геви

    ОтговорИзтриване
  31. Ще рискуваш и то задължително,Геви!Няма нищо па-хубаво от експериментите.Изобщо не се притеснявай.Много добре си подбрала топено пушено нашенско сирене.Ще се върже идеално с рибата.И с кашкавал става много,много хубаво.Давай село и сама ще се учудиш от добрия резултат.Благодаря ти много и да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  32. Йоли ,много ти благодаря !!!Толкова си отзивчива ,и как успяваш .Възхищавам ти се ,и то много искрено .Сега вече спокойно ще рискувам ,днес всичко си купих..Радвам се ,когато те посещавам и няма как ,при теб е не само вкусно ,но и много изкусително:)))
    Весели празници!!
    Геви

    ОтговорИзтриване