четвъртък, 29 март 2012 г.

Пиле с левурда и рикота





Продукти за 4 порции


600 г бяло пилешко месо
400 г рикота
2 стръка пресен  лук
1/2 връзка магданоз
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин, 1 с.л. масло


За трохите  

2 филии бял хляб, 1 с.л. зехтин, 5-6 листа левурда /мечи лук /







Приготвяне


* Нарежете левурдата, пресния лук и магданоза на ситно. Разбъркайте ги с  яйцето и рикотата. Посолете на вкус.

* Нарежете месото на шницели и го изтънете с домакинско чукче. 

* Намажете тавичка с маслото. В средата на всяко парче месо сложете 2-3 с.л. от  пълнежа и завийте на руло. Подредете рулата в тавичката едно до друго и полейте със зехтина. 






* Сложете хляба, мечия лук и зехтина в блендер и смелете на трохи. Посипете ги върху месото.

* Изпечете ястието в предварително загрята на 200* фурна за 20 мин.  Сервирайте със свежа салата. Може да смените левурдата със спанак, лапад, лобода и други подходящи зелени продукти. Да ви е сладко!








.

24 коментара:

  1. Може да сменим, ама няма да е така ароматно, както с мечия лук.
    Къде намери по това време левурда?
    Искрено ти завиждам, ако е прясна, да знаеш! Много апетитно и непременно ще го направя, само да се сдобия с безценната трева!

    ОтговорИзтриване
  2. Благтодаря момичета. Пеп, продава се навсякъде тук, но предполагам, че е внос от някъде. Ели даже видяла и китка левурда с цветни пъпки по стеблата.Явно е от по-топло място.Но ви давам идеята, а като си поникне и нашенската ... юруш по гората и после на печката.

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли ,прекрасно предложение!
    Едно въпросче:мога лида заменя рикотата с крема сирене ?

    ОтговорИзтриване
  4. Хайде,отпочна се пролетната фиеста с мечия лук,и то само как-страхотно вкусно пилешко ни предлагаш,Йоли!
    Много сочно е станало и със сигурност ароматно!
    Сърдечни поздрави и хубав петък!

    ОтговорИзтриване
  5. Роси,прегръдка за теб.

    Да, разбира се,че може и с крема.Сложи повечко тогава - 250 г.За да може това, което изтече в тавичката да се превърне в едно вълшебно сосче.

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна си,Йоли,както винаги,много благодаря за рецептата !

    ОтговорИзтриване
  7. V Sofiq otkyde q kupuvash, Ioli? :)

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотно изглежда :) Пролетно и свежо :)

    ОтговорИзтриване
  9. Е, как няма да ни е вкусно с тези хубави продукти!
    И с чудесната хрупкава коричка!
    Прегръдки, миличка и хубав петък!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря отново. Левурдата я купих от близкия зеленчуков магазин в Редута.Има я на Ситняково, а щом онзи ден си говорехме с Ели,че я е виждала и тя,значи я има и в други магазини.Но много скоро и бабите ще почнат да я продават на пазарите.

    ОтговорИзтриване
  11. Много свежо предложение за една пилешка пържола ,само че аз тази тревичка няма как да я намеря и може би ще я заменя със спанак или acelgas.
    Мисля че ще се намери резервен вариант.
    А това на снимката е излязло много сочно и с тази хрупкава коричка...прекрасно,сигурно и много вкусно!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  12. buenisima propuesta para hacer este fin de semana
    saludos desde españa

    ОтговорИзтриване
  13. Фантастично - цветно, вкусно и много ароматно! :)

    ОтговорИзтриване
  14. Много вкусно и красиво ястие, Йоли! Комплименти! Йоли, преди няколко дни по Юлисима направи едно руло с череши, но тъй като не хванах началото, ме интересува има ли рецептата някъде, с тези черешки, които се отпечатват на хартията? Благодаря предварително! Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря ви отново и отново.Наистина е доста вкусничко и леко това пиленце.

    Мила,рулцето,за кето говориш можеш да намериш в каталота Сладкиши. При Рулата е и се казва "Желирано руло".Тук е с нарисувани гроздове,че го правих преди години за Трифон Зарезан.

    ОтговорИзтриване
  16. Ммм.. две порциии за мен Йоли!
    Едната да си я хапна, а другата през това време само да и се радвам. :)
    Обичам го това топличко в тебе!
    Благодаря ти отново мое вкусно другарче!

    А за лаврудата вземете, че се позасрамете! При мен е вече поне 10 см висока, а вие като южна страна да сте така изостанали.

    Моята плантация в гората е вече съвсем позеленяла. Срещу едно ровещо пиле заменям цяла една бала. Само пратете поръчката и веднага ще извадя косата.

    ОтговорИзтриване
  17. Не става!Не си даваме пилетата!И ние си имаме левурда, ей сега ще поникне.Дай друга оферта!Лично аз мога да уредя някое пиленце срещу завидно количество кварк, сметана и нуга.Става ли?Със сигурност и Пепи ще се включи в инициативата.

    ОтговорИзтриване
  18. Да не свършиха вече?!
    С Пеп4о вече почти сме се споразумели, а на теб май цял магазин ще ти трябва, но няма проблеми. Поне се надявам. :)

    ОтговорИзтриване
  19. Йоли,много вкусно и ароматно-усещам го....
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  20. Благодаря ти Живе.Наистина се получи добре.Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  21. Мила Йоли това е едно от най-вкусните неща ,които съм яла,убийствена комбинация от вкусове.И макар че го правих със свинско бон филе си облизахме пръстите.Ще се радвам ако имаш и споделиш и други рецепти с левруда,на която станах голям фен.Направих си песто и масло-е няма толкова апетитно нещо.Благодарности още веднъж за невероятната и изпитана рецепта,Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  22. Ама наистиа ли ти хареса?О,миличка,така ме зарадва пак!Прегръщам те много и да ви е сладко!Ще помисля и за нещо друго с левурда,непременно!

    ОтговорИзтриване