Продукти
за 4 порции
600 г бяло пилешко месо
400
г рикота
2 стръка
пресен лук
1/2 връзка магданоз
1
яйце
сол и черен пипер на вкус
2
с.л. зехтин, 1 с.л. масло
За трохите
2
филии бял хляб, 1 с.л. зехтин, 5-6 листа левурда /мечи лук /
Приготвяне
* Нарежете
левурдата, пресния лук и
магданоза на ситно. Разбъркайте ги с
яйцето и рикотата. Посолете на вкус.
* Нарежете
месото на шницели и го изтънете с домакинско чукче.
* Намажете
тавичка с маслото. В средата на всяко парче месо сложете 2-3 с.л. от пълнежа и завийте на руло. Подредете рулата в
тавичката едно до друго и полейте със зехтина.
* Сложете
хляба, мечия лук и зехтина в блендер и смелете на трохи. Посипете ги върху
месото.
* Изпечете
ястието в предварително загрята на 200* фурна за 20 мин. Сервирайте със свежа салата. Може да смените левурдата със спанак, лапад, лобода и други подходящи зелени продукти. Да ви е сладко!
.
Може да сменим, ама няма да е така ароматно, както с мечия лук.
ОтговорИзтриванеКъде намери по това време левурда?
Искрено ти завиждам, ако е прясна, да знаеш! Много апетитно и непременно ще го направя, само да се сдобия с безценната трева!
Това е страхотно!
ОтговорИзтриванеБлагтодаря момичета. Пеп, продава се навсякъде тук, но предполагам, че е внос от някъде. Ели даже видяла и китка левурда с цветни пъпки по стеблата.Явно е от по-топло място.Но ви давам идеята, а като си поникне и нашенската ... юруш по гората и после на печката.
ОтговорИзтриванеЙоли ,прекрасно предложение!
ОтговорИзтриванеЕдно въпросче:мога лида заменя рикотата с крема сирене ?
Хайде,отпочна се пролетната фиеста с мечия лук,и то само как-страхотно вкусно пилешко ни предлагаш,Йоли!
ОтговорИзтриванеМного сочно е станало и със сигурност ароматно!
Сърдечни поздрави и хубав петък!
Роси,прегръдка за теб.
ОтговорИзтриванеДа, разбира се,че може и с крема.Сложи повечко тогава - 250 г.За да може това, което изтече в тавичката да се превърне в едно вълшебно сосче.
Страхотна си,Йоли,както винаги,много благодаря за рецептата !
ОтговорИзтриванеchissà che delizia! complimenti, sei molto brava! baci :)
ОтговорИзтриванеV Sofiq otkyde q kupuvash, Ioli? :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглежда :) Пролетно и свежо :)
ОтговорИзтриванеЕ, как няма да ни е вкусно с тези хубави продукти!
ОтговорИзтриванеИ с чудесната хрупкава коричка!
Прегръдки, миличка и хубав петък!
Благодаря отново. Левурдата я купих от близкия зеленчуков магазин в Редута.Има я на Ситняково, а щом онзи ден си говорехме с Ели,че я е виждала и тя,значи я има и в други магазини.Но много скоро и бабите ще почнат да я продават на пазарите.
ОтговорИзтриванеМного свежо предложение за една пилешка пържола ,само че аз тази тревичка няма как да я намеря и може би ще я заменя със спанак или acelgas.
ОтговорИзтриванеМисля че ще се намери резервен вариант.
А това на снимката е излязло много сочно и с тази хрупкава коричка...прекрасно,сигурно и много вкусно!
Поздравления!
buenisima propuesta para hacer este fin de semana
ОтговорИзтриванеsaludos desde españa
Фантастично - цветно, вкусно и много ароматно! :)
ОтговорИзтриванеМного вкусно и красиво ястие, Йоли! Комплименти! Йоли, преди няколко дни по Юлисима направи едно руло с череши, но тъй като не хванах началото, ме интересува има ли рецептата някъде, с тези черешки, които се отпечатват на хартията? Благодаря предварително! Приятни почивни дни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви отново и отново.Наистина е доста вкусничко и леко това пиленце.
ОтговорИзтриванеМила,рулцето,за кето говориш можеш да намериш в каталота Сладкиши. При Рулата е и се казва "Желирано руло".Тук е с нарисувани гроздове,че го правих преди години за Трифон Зарезан.
Ммм.. две порциии за мен Йоли!
ОтговорИзтриванеЕдната да си я хапна, а другата през това време само да и се радвам. :)
Обичам го това топличко в тебе!
Благодаря ти отново мое вкусно другарче!
А за лаврудата вземете, че се позасрамете! При мен е вече поне 10 см висока, а вие като южна страна да сте така изостанали.
Моята плантация в гората е вече съвсем позеленяла. Срещу едно ровещо пиле заменям цяла една бала. Само пратете поръчката и веднага ще извадя косата.
Не става!Не си даваме пилетата!И ние си имаме левурда, ей сега ще поникне.Дай друга оферта!Лично аз мога да уредя някое пиленце срещу завидно количество кварк, сметана и нуга.Става ли?Със сигурност и Пепи ще се включи в инициативата.
ОтговорИзтриванеДа не свършиха вече?!
ОтговорИзтриванеС Пеп4о вече почти сме се споразумели, а на теб май цял магазин ще ти трябва, но няма проблеми. Поне се надявам. :)
Йоли,много вкусно и ароматно-усещам го....
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ти Живе.Наистина се получи добре.Да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеМила Йоли това е едно от най-вкусните неща ,които съм яла,убийствена комбинация от вкусове.И макар че го правих със свинско бон филе си облизахме пръстите.Ще се радвам ако имаш и споделиш и други рецепти с левруда,на която станах голям фен.Направих си песто и масло-е няма толкова апетитно нещо.Благодарности още веднъж за невероятната и изпитана рецепта,Поздрави!
ОтговорИзтриванеАма наистиа ли ти хареса?О,миличка,така ме зарадва пак!Прегръщам те много и да ви е сладко!Ще помисля и за нещо друго с левурда,непременно!
ОтговорИзтриване