сряда, 9 май 2012 г.

Сьомга със спанак





Продукти за 4 порции

4 котлета сьомга
4 с.л. квасена сметана
1 кг пресен спанак
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1/4 ч.л. настъргано индийско орехче
50 г масло
сол и черен пипер на вкус
4 листа бутер тесто



 


Приготвяне

*  Нарежете зеленчуците и ги задушете за кратко в маслото. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Не слагайте никаква течност, плънката трябва да е суха.

*  Нарежете тестото на такива правоъгълници, че да са достатъчно големи да загърнат добре парчетата риба. Разточете го с  точилка за да не се разлисти много при печенето.

*  Върху всяко  парче тесто сложете по един котлет сьомга. Овкусете рибата със сол и пипер и намажете със сметаната. Върху нея разпределете пласт спанак, висок колкото самата риба.






* Намажете краищата на тестото с разбито яйце и го загърнете като ги прищипете добре. Оформете стегнати пакети. Отново намажете тестото с разбито яйце от горната страна за да има хубав цвят след като се изпече. Ако желаете може да направите решетка от тестото, която да залепите върху намазаната повърхност на тестото за още по-добър вид.







*  Изпечете ястиео в загрята на 200* фурна за 20 минути.

*  Сервирайте ястието топло. Ако е останала част от плънката я сервирайте като гарнитура.

Да ви е сладко!







. .

9 коментара:

  1. Йоли, пак си приготвила прелестно ястие! Голяма красота и съм сигурна, че е адски вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,
    искам да попитам, достатъчни ли са 20 минути, за да се изпече добре суровата сьомга? Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  3. Вълшебнице!!!!!
    Страхотна е!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Йоли, за тази сьомга няма да чакам втора покана- изглежда фантастично!
    И има пролет в нея;)

    ОтговорИзтриване
  5. Отново креативно предложение,Йоли!И пак багри в изобилие!Нестихващ извор на идеи си ти!
    Хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудна е тази сьомга. И толкова красива.
    Ако може, една порция, моля.
    Поздравления за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря и да ви е сладко на всички!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19 юли 2016 г., 1:08

    Йоли ршбата изпича ли се добре в тестото

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, да, разбира се. Повече от перфектно се изпича. Даже има опасност да се преизсуши, което специално са сьомгата никак не е добре. Тя трябва да остане мека и розова отвътре. Ако месото побелее става сухо и трошливо. Ще се радвам, ако опиташ. Благодаря ти.

      Изтриване