Продукти за 4 порции
4 котлета сьомга
4 с.л. квасена сметана
1 кг пресен спанак
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1/4 ч.л. настъргано индийско орехче
50 г масло
сол и черен пипер на вкус
4 листа бутер тесто
Приготвяне
* Нарежете зеленчуците и ги задушете за кратко в маслото. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Не слагайте никаква течност, плънката трябва да е суха.
* Нарежете тестото на такива правоъгълници, че да са достатъчно големи да загърнат добре парчетата риба. Разточете го с точилка за да не се разлисти много при печенето.
* Върху всяко парче тесто сложете по един котлет сьомга. Овкусете рибата със сол и пипер и намажете със сметаната. Върху нея разпределете пласт спанак, висок колкото самата риба.
* Изпечете ястиео в загрята на 200* фурна за 20 минути.
* Сервирайте ястието топло. Ако е останала част от плънката я сервирайте като гарнитура.
Да ви е сладко!
. .
Йоли, пак си приготвила прелестно ястие! Голяма красота и съм сигурна, че е адски вкусно!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеискам да попитам, достатъчни ли са 20 минути, за да се изпече добре суровата сьомга? Благодаря.
Вълшебнице!!!!!
ОтговорИзтриванеСтрахотна е!
Прегръдки!
Йоли, за тази сьомга няма да чакам втора покана- изглежда фантастично!
ОтговорИзтриванеИ има пролет в нея;)
Отново креативно предложение,Йоли!И пак багри в изобилие!Нестихващ извор на идеи си ти!
ОтговорИзтриванеХубаво утре!
Чудна е тази сьомга. И толкова красива.
ОтговорИзтриванеАко може, една порция, моля.
Поздравления за рецептата.
Благодаря и да ви е сладко на всички!
ОтговорИзтриванеЙоли ршбата изпича ли се добре в тестото
ОтговорИзтриванеО, да, разбира се. Повече от перфектно се изпича. Даже има опасност да се преизсуши, което специално са сьомгата никак не е добре. Тя трябва да остане мека и розова отвътре. Ако месото побелее става сухо и трошливо. Ще се радвам, ако опиташ. Благодаря ти.
Изтриване