събота, 5 май 2012 г.
Салата с маринована сьомга и хрупкави яйчица
Продукти за 4 салати
600 г зелена салата по избор
1 връзка репички
12 пъдпъдъчи яйчица
1 разбито яйце за паниране
2 с.л. брашно
2 филийки пресен бял хляб
1 ч.л. листенца мащерка - прясна или суха
За маринованата сьомга
250 г филе от сьомга без кожа
50 г едра морска сол
30 г кафява захар
копър
черен пипер
Дресинг
сок и настъргана кора от 1 лимон
8 с.л. зехтин
8 с.л. вода
1 непълна с.л. мед
1 скилидка пресован чесън
сол на вкус
Приготвяне на маринованата риба
* За да мариновате рибата смесете в купичка солта със захарта и разбъркайте. Ако солта е на много едри кристали предварително леко я натрошете на по-дребни парченца.
* Върху парче найлоново фолио поръсете половината от солта и захарта. Сложете рибата и отново поръсете със сол и захар. Подправете с черен пипер и ситно нарязан копър.
* Завийте рибата на стегнат пакет и я оставете да се маринова в хладилника за 48 часа.
* Отвийте рибата и добре я изплакнете със студена вода за да отстраните всички остатъци от сол. Подсушете я с кухненска салфетка и я съхранявайте в хладилник. Ако желаете може отново да я поръсите със свеж копър.
* Само искам да добавя, че когато солта е много суха лекичко я напръсквам с вода за да се овлажни. Иначе няма да се поеме добре от рибата.
Благодаря на Надето за рецептата. Ще ви кажа, че тя за по-добър цвят натрива филето с парче червено цвекло. Това е по ваш избор.
След като имате маринована сьомга вече може да пристъпите към самата салата.
Приготвяне на салатата
* Сварете яйчицата в кипяща вода за 3 минути, охладете ги под студена течаща вода и ги обелете.
* Натрошете хляба на фини трохи и го овкусете с мащерка. Панирайте яйчицата първо в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета. Оставете ги на дъска за 5 минути за да изпръхне влагата от трохите. Изпържете ги в загрято олио до зачервяване и ги отцедете върху кухненска салфетка.
* Сложете всички съставки за дресинга в бурканче, затворете го и разклатете добре докато всичко се смеси.
* Разпределете салатата в чинии, гарнирайте с репички, тънки резени сьомга и хрупкави яйчица. Залейте с дресинга и поднесете веднага. Наздраве и да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Уникална си!
ОтговорИзтриванеЕй такава салата мога да ям три пъти на ден. Поне!
ОтговорИзтриванеЧудна е, Вкусно!
Чудесно предложение! Салатката е толкова цветна и свежа! Благодаря!
ОтговорИзтриванеНе знам кое повече ме блазни-рецептата или снимките,защото и двете са фантастични!
ОтговорИзтриванеС пожелание за много хубав празник,мила!
Изглежда превъзходно!
ОтговорИзтриванеИстинска феерия от цветове и вкусове! :)
ОтговорИзтриванеЕдна салата от слънчеви зайчета!
ОтговорИзтриванеЦялата пролет си събрала в нея!
Заради снимките забравих май да прочета и рецептата.
Не ги виждам за пръв път, но зная, че няма да е и за последно. :)
Благодаря ти вкусно другарче!
Ми да,приятели.Рибата си е риба!Велико нещо е морето.Благодаря ви много.
ОтговорИзтриванеГоляма красота!!!!
ОтговорИзтриванеМного цвят, точно като навън;)- пролет е!
И с тази салата ще се подготвя за морето;)
Хубава вечер!
Aми, какво да кажа Йоли - нямам думи! То това, дето си го снимала ми стига.
ОтговорИзтриванеНе мога да отлепя очи от снимките. Прекрасно както винаги! Толкова слънце и колорит на едно място...
И аз като Драго се сетих накрая да чета рецептата.
Аплодисменти! :)
Благодаря ви мили мои.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеНаправо си я взимам цялата само за мен :)) Виждам, че си на вълна сьомга :)
ОтговорИзтриванеmagnífica receta !!
ОтговорИзтриванеАни,Марги,благодаря ви от сърце!
ОтговорИзтриване