Продукти за 12-14 хлебчета
500 г брашно
20 г прясна мая
300 мл хладка вода
2 с.л. зехтин, ½ ч.л. сол, 1 ч.л. захар
брашно за доизмесване
100 г течно масло
1 с.л. нарязани пресни билки по избор – див лук, розмарин, салвия, мащерка, риган.
Приготвяне
* Разбъркайте брашното със солта и захарта. Разтворете маята във водата и заедно със зехтина я сипете в брашното. Омесете меко и еластично тесто. Ако е нужно прибавете още малко брашно. Сложете тестото в купа, покрийте я с полиетиленово фолио и го оставете да втаса докато удвои обема си.
* Смесете маслото с билките. Нарежете с ножица тестото на малки хапки. Всяка топнете или намажете в малко от масло. В леглата на формичка за печене на мъфини сложете по няколко хапчици тесто, докато ги напълните до горе.
* Оставете хлебчетата отново да втасат. Изпечете ги в загрята на 180* фурна за около 20 – 25 минути. Да ви е сладко!
.
Ех, че весели и ароматни хлебчета:)
ОтговорИзтриванеМного вкусни и ароматни хлебчета.Тъкмо се чудих,какво соленко да приготвя.Благодаря,Йоли за чудесното предложение.Със една доматка и сиренце....:) :) :)Какво му трябва повече на човек.
ОтговорИзтриванеЧудесно изглеждат........чак им усещам аромата!Поздравления,Йоли!
ОтговорИзтриванеАко харесвате ръчно изработени бижута, моля заповядайте! http://thejewelryland.blogspot.it/
ОтговорИзтриванеuna idea genial !! me ha gustado mucho su manera de colocar los pedacitos de masa. fantátco
ОтговорИзтриванеsaludos
It looks delicious! I'm taking the recipe with me to make it for my family :) Thanks for sharing it with us :)
ОтговорИзтриванеПрекрасно изглеждат! И много ефектни! Браво!
ОтговорИзтриванеМного хубава идея, Йоли! Скоро си мислех за подобни хлебчета, предложението ти идва навреме. Прекрасен ден! :)
ОтговорИзтриванеСкъпа Йоли, искам отново да те поздравя за страхотната рецепта, която току що направих. Не можете да си представите колко ароматни са тези хлебчета (при положение че сложих само розмарин и див лук). Всеки, който изпробва тази рецепта ще остане възхитен от ефектният резултат. Още веднъж бих искала да обърна внимание на това, че всички твои рецепти които съм пробвала до момента са много сполучливи и точни. Досега не ми се е случвало нещо от твоите кулинарни вълшебства да не ми се получи затова и с ентусиазъм правя нещата ти всеки път. Браво!!!Продължавай все така!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви на всички!Много сте мили!
ОтговорИзтриванеМария,кога успя?Така ме радваш винаги!Благодаря ти мила за хубавите думи и да ви е сладко!
Изглеждат много веселяшки, а на всичкото отгоре са и толкова ароматни!
ОтговорИзтриванеИ тази формичка я имам, така че какво може да ме спре?
Благодаря, Йоли и хубава седмица!
Прекрасни хлебчета!
ОтговорИзтриванеПрелестни снимки, прелестна рецепта! Всичко, което приготвящ е толкова вдъхновяващо, Йоли!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви миличка!
ОтговорИзтриванеСупер са-и ароматни,и вкусни,и закачливи!
ОтговорИзтриванеНапомниха ми хлебчето на балончета на Танита,но в мини вариант,страхотно,браво!
С пожелание за много уютен уикенд!
за трети път се опитвам да оставя коментар...дъщеря ми ги прави вече 2 пъти стават страхотни!Благодаря!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Кали.Благодаря и на дъщеря ти.Много се радвам,че сте харесали хлебчетата.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванездравейте :)искам да попитам могат ли да се направят с исушени билки,защото къде ли не обиколих и пресни не мога да намеря?
ОтговорИзтриванеЗдравей и ти.Много се радвам,че си решила да направиш хлебчетата,много са приятни наистина.Разбира се,че можеш да заменииш пресните билки със сухи.Просто когато ги правих беше подходящ сезон,сега наистина трудно се намират.Не само,че е чудесно със сушени подправки,ами хлебчетата търпят и най-различни вкусове.Изобщо не е задължително да ползваш точно нещата,които аз съм посочила.Сложи това,което обичате най-много.Да ви е сладко и благодаря.
ОтговорИзтриванеSugarFree
ОтговорИзтриванеЛелеее направих снощи тези ароматни хлебчета, но нямах форми за мъфини и ги нарязах с ножицата в една тефлонова тавичка. Станаха уникални, а домашните ги омахаха за нула време.
Поздрави от Бургас, Йоли!
Тази вечер тестото ми втасва и ще правя усуканица с лук :)
Комплименти, Йоли!
Няма нещо, с което да съм се захванала по Вашите рецепти и всички се получават и както се казва сайта "вкусно". До сега изпробвах само сладки, защото си мислех, че месенето на тесто е за професионалисти, но след като се образовах в YouTube мисля, че не се справям никак зле :)
Ехааааа,много ми е драго!Драго ми е да чуя това,а съм направо щастлива,че поздравите идват от моя мил и любим град!Благодаря ти от сърце.Усмихна ме!Да ви е сладко на всички и поздрави на Бургас.Успех с усуканицата.Ще чакам отзиви после.
ОтговорИзтриванеЙоли, под див лук разбираш левурда ли?
ОтговорИзтриванеО,не.На левурдата и казват Мечи лук. А дивият лук и онова с тъничките зеленички стебълца,което се вижда отзад на първата снимка.Това е и познатият Сибирски лук, и така можеш да го срещнеш като име.
ОтговорИзтриванеЙоли здравей,
ОтговорИзтриванеОт доста време насам се съветвам с твоите рецепти.
Прекрасни са! Досега май нямам неуспешен опит! Много добре е описано всичко! Благодаря! Днес приготвих билковите хлебчета и песто от маслини и моркови. ЖЕСТОКИ СА! Предната седмица беше дип от слънчогледови семки и класическа орехова торта. Ммм, мм, ммммм!! Само че нямах достатъчно слънчоглед и добавих тиквени семки, всичко останало спазих. Беше много вкусно! Надявам се не ми се сърдиш? Още веднъж благодаря Йоли!
И таз добра.Как така ще се сърдя?Че нали непрестанно само за едно апелирам?Да се екпрериментира непрестанно,да се променя всичко според личния вкус и въображение.Напровив,много ме радваш,благодаря ти от сърце!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Йоли за чудесната рецепта.Уникални са тези билкови хлебчета.Много бързо им видяхме сметката.Отново ти благодаря за чудесната рецепта!Страхотен блог.Възхищавам се на такива хора като теб!
ОтговорИзтриванеАз ти благодаря, че ги опита. Благодаря ти и за доверието, и за милите думи. Радвам се, че ви харесаха хлебчетата. Да са ви сладки!
ИзтриванеНай- вкусните хлебчета, които съм хапвала. Стават толкова бързо, и толкова лесно!
ОтговорИзтриванеСъжалявам само за едно, че толкова време съм чакала да ги приготвя.
Прекрасни са за закуска, за вечеря- по всяко време.
Смених водата с прясно мляко и добавих печени мариновани домати, отново по твоя рецепта, скъпа Йоли!
Сърдечни поздрави с пожелания за един непрестанно усмихнат ден!
Нали ти казах вече, че си прекрасна? Пак ще ти го кажа - вълшебно момиче си ми ти! Благодаря ти, Габи. Много ме зарадва, миличка.
ИзтриванеПривет Йоли. От скоро следя твоя блог и съм изненадана ( от себе си и от резултата)-та то не било толкова сложно. Достатъчно е да имаш една добре описана рецепта и желание. Искренно ти благодаря за прекрасните идеи и семплия начин на инструкциите. Много е ценно.
ОтговорИзтриванеЕ, честито-още един верен фен. И то заслужено :)
P.S. фантастични хлебчета (моето мнение, на всички в къщи и на един куп приятелки)
Ех, че хубаво ! Ех, че ме зарадва! Много, много ти благодаря за доверието и милите думи. Да ви е сладко на всички у дома.
ИзтриванеЩе се радвам, ако
посещаваш и пишеш в сайта ми yoli.bg, тъй като тук повече няма да публикувам нови рецепти. Благодаря за разбирането.
Здравей, Йоли! Аз отдавна чета и "попивам" аромати от нещата, които правиш. Снощи ми дойде муза по късни доби, буквално около полунощ, и направих билковите хлебчета. Станаха уникални, пухкави, въздушни и много се харесаха от мъжа ми! Хем използвах хлебопекарна, защото с месенето съм доста зле.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за прекрасните рецепти! :)
Даниела
Ех, Дани! Как ме зарадва! Много, много ти благодаря за доверието и топлите думи. Щастлива съм, че са ти харесали хлебчетата. Трябва да ти кажа, че и аз си меся в хлебопекарната доста често. Много добре става, направо супер. Така че, давай в нея и няма да сбъркаш! Да ви е сладко на всички!
Изтриване