четвъртък, 14 юни 2012 г.

Хрус - хрус ...





Всъщност рецепта няма ... само една приятна идея .







* Нужни са ви кори за баница, стопено масло и леко задушени гъби с пресни подправки и малко зехтин. Може да ползвате мащерка, риган, магданоз, копър, чесън  и всичко, което обичате.
* Намажете една кора за баница с малко масло и я прегънете на две. Отново намажете и сгънете кората на няколко пъти така, че да получите многопластова дълга лента. След това срежете получената лента в средата за да получите две по-къси. Подредете ги в  тава, покрита с  хартия за печене. Гарнирайте с  гъбите и запечете до златисто в  загрята на 180* фурна за няколко минути. Да ви е сладко!
 






* И един вариант с лук, нарязан  на полумесеци и маринован в малко зехтин, сол и подправки. Резенче домат  и това е.






.

19 коментара:

  1. Прекрасни хрупки,Йоли!Особено сега по това мачово време:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Уникално!Гледах снощи същата в сладък вариант!Ще я пробвам непременно!

    ОтговорИзтриване
  3. Оооооооо, нееее.... Хуквам за кори за баница! Йоли, мила, съсипваш ни! Но сме благодарни, че те има! Прегръдки и тръгвам , че ще затворят магазина.

    ОтговорИзтриване
  4. Мммммм ... изглеждат страхотно! Чудесна идея както винаги, Йоли!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Йолинка,тъкмо за мачовете сега-тази идея идва навраме.Бира и хрупанки....много приятно...
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотно изглежда и ще е много вкусно!
    Ще се пробва!

    Поздрави,
    Марина
    Готвенето като страст и въображение...
    http://magecreations.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  7. Много хрупкави! Точно с гъби не, но смятай, че с нещо ддруго ще ги направя още тези дни!

    ОтговорИзтриване
  8. Повече от прекрасно предложение,Йоли!Що ми се струва обаче,че и маааалко кашкавалец съзирам или греша?
    Много колоритни снимки,страхотна си както винаги!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Много ми допада тази идея за хрупкавите корички, Йоли! Слънчев уикенд! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ви милички. Давайте, че мача почна. Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  11. Йоли, невероятно предложение ,хрупкаво и апетитно ,пък и бързо.
    С една биричка ще ми дойде добре:)))
    Хубава вечер и прекрасна неделя!

    ОтговорИзтриване
  12. Че как без биричка.Наздраве мила и благодаря!

    ОтговорИзтриване
  13. Отново изумителна рецепта :-) Йоли, аз досега не съм коментирала, но ще използвам възможността да ти благодаря за чудесните рецепти, защото често пъти надзъртам тук, когато се чудя какво да направя. Любими са ми кашкавалките! :-) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря Дилянка!Много си ми мила.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен3 юли 2012 г., 22:37

    Страхотни са! Вече два пъти ги правя - с доматки, пресен босилек и кашкавал.
    Благодаря за страхотната рецепта! :)
    Татяна

    ОтговорИзтриване
  16. Много се радвам,Татяна.И аз доста често ги правя теци хруски.С каквото има в хладилника.Благодаря ти от сърце.

    ОтговорИзтриване