събота, 30 юни 2012 г.

Хрупкаво пиле в оризон





 Една хрупкава идея за студена биричка .... 



Продукти за 4 порции

12 пилешки бутчета - долната част
1 с.л. микс от подправки по избор - сухи или пресни
сол и черен  пипер  на вкус

1 яйце
1 ч.ч. бира
брашно за гъсто палачинково тесто
1/2 ч.л. сол

2 ч.ч. натурален оризон или 1 пакет  натурални оризови бисквити







Приготвяне

* Смесете подправките със солта и пипера и ги втрийте добре в  месото. Може да направите това няколко часа предварително, ако искате да се овкуси по-добре месото. Ползвайте подправките, които най-много харесвате.

* В купа разбъркайте яйцето с бирата. Добавете на части толкова брашно, колкото да получите гъсто палачинково тесто. Посолете. Ако не ви стигне сместа за всички бутчета направете още малко. Не са нужни точни пропорции.

* Натрошете половината от оризона на дребни парченца, а останалия оставете цял. Ако ползвате оризови бисквити, както направих аз, просто ги разтрошете с пръсти. Натурални оризови бисквити може да намерите в супермаркетите с щандове за диетични храни.

* Потопете бутчетата в бирената каша, а след  това оваляйте в оризона като притиснете добре с ръце за да полепне равномерно навсякъде.

* Фритирайте бутчетата в загрято олио. Тук е необходимо дълбоко пържене. Бъдете внимателни със загряването на мазнината. Ако е твърде силна в началото ще препържи бързо оризона, а месото вътре ще остане сурово. Пържете 5 - 7 минути и отцедете върху кухненска хартия. Сервирайте бутчетата топли със свежа салата и студена бира. Наздраве!








.

7 коментара:

  1. SUPER OLMUŞ,AMA STUDENATA BİRA OŞTE V HLADİLNİKA Lİ E ?

    ОтговорИзтриване
  2. Много впечатляващо!А пастата от яйце ,брашно и бира се наричаше"пат а фри"!

    ОтговорИзтриване
  3. Хм,май моят хладилник просто никога не остава без бира. Особено пък сега в жегите.

    Танче,може и така да се каже. Ще срещнеш хиляди варианти на Pate a frire. Аз затова избягвам да наричам тази панировка така.Знам ли кой точно е оригинала?А и изобщо не е важно.Крайният резултат е този, който ни донася удоволствие.

    Благодаря ви момичета.

    ОтговорИзтриване
  4. Ах,че са тумбести и рошавки,особено това първото :)) .
    Много вкусно е при теб,Йоли,както винаги де!
    И снимките крещят от багри!Хубава градинка от сакъзчета в заден план виждам!
    Прегръдки и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. А,Роси,балкончето ми е гордостта.И все се дупя сред цветята да снимам.Ми като няма къде другаде ...

    ОтговорИзтриване
  6. Много са примамващи, Йоли :) Вчера в офиса се подмятаха едни оризови бисквити и взех, че ги изхвърлих.. Много ме е яд :( Ясно е, пак ще се купуват :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Зори, да ти кажа честно, и аз бих ги хвърлила.Ужасни са и са кошмарни за ядене ... е,поне за мен.Но пък за панировка са повече от идеални.Аз ги купих определено с тази цел,иначе даже не ги и поглеждам.Благодаря ти мила.

    ОтговорИзтриване