сряда, 31 октомври 2012 г.

Пълнени калмари с яйца




Продукти за 4 порции

4 калмара

1 глава лук
1 морков
4 скилидки чесън
4 домата
1 зелена люта чушка
пресен босилек и магданоз на вкус
1 ч.л. настъргана лимонова кора
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
1 каф.ч. бяло вино
1 с.л. галета
2 твърдо сварени яйца






Приготвяне

* Нарежете  на ситно лука, моркова, доматите чушката и  чесъна. Посолете и подправете с черен пипер. Сложете ги в малка тавичка, която да може да влезе в контейнера на Airfryer. Сипете зехтина и виното, добавете лимоновата кора и сгответе зеленчуците за 10 минути в уреда, предварително загрят на 180*.

* Извадете сготвените зеленцучи, объркайте ги с босилек  и магданоз и отделете половината от тях. Смесете ги с галетата и яйцата, нарязани на кубчета.

* Напълнете калмарите с яйчената смес, забодете отворите с клечка за зъби и ги надупчете на няколко места. Посолете леко.

* Поставете калмарите в тавичката при останалите зеленчуци и сгответе за 10 минути в Airfryer. Сервирайте калмарите топли със студено бяло вино. Да ви е сладко!






* Пробвах Airfryer как приготвя едновременно сготвена и морска храна. Нужно е само да имате малка на размер тавичка, която да поставите в контейнера на мястото на кошничката за пържене. Бързо и лесно, калмарите станаха крехки и сочни, а соса свеж, с вкус на пресни зеленчуци, а не на задушени. Като основа ползвах рецептата на Габи за Пълнени калмари, която измених по свой вкус.


.

6 коментара:

  1. Hayırlı günler, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  2. И това ли можел този уред?Браво!
    Изглежда сташно вкусно и много красиво Йоли!
    Ама защо ли се чудя :) ?

    ОтговорИзтриване
  3. Еха, супер са Йоли тези калмарчета, ще ги спретна още през уикенда!
    Поздрави
    Мария

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесни калмарчета, Йоли!
    Страхотни сладурчета!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Отново впечатляващо изкушение. Интересен ми е морския привкус и непременно ще го опитам скоро. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Да,хубавки са калмарчетата.Ама то има ли лоша морска храна?Основата на рецептата е на приятелката ми Габи,която живее в Испания и за щастие има на разположение страхотни пресни морски продукти.Освен това е фантастична кулинарка и всички рецепти,които знам от нея са великолепни.Благодаря ви и от нейно име,че харесахте калмарите.

    ОтговорИзтриване