Продукти за 4 порции
500 - 600 г свинско контра филе
4 - 5 с.л. микс сушени плодове
1 с.л. суров шам фъстък
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. люта горчица
2 с.л. зехтин
сусам за овалване
Приготвяне
* Накиснете плодовете във вода за 30 минути, отцедете ги и ги нарежете на парченца. Смесете ги с шам фъстъка.
* Осолете добре месото и го поръсете с черен пипер. С остър нож с тънко острие прободете месото в средата и разширете отвора със завъртане на ножа. Напълнете полученият отвор със сушените плодове. Старайте се да ги натъпчете максимално плътно за да получите красива шарка при разрез.
* Намажете месото с малко зехтин и го запържете добре от всички страни в тиган или тенджера с незалепващо покритие.
* Смесете горчицата с останалия зехтин и намажете запърженото месо от всички страни. Оваляйте в сусам.
* Поставете месото в кошничката на Airfryer. Загрейте уреда на 180* за 3 минути. Сложете кошничката в контейнера и нагласете таймера за 20 минути. След 15 минути проверете готовността на месото като го прободете с шишче или остър нож. Ако пуска бистър сос месото е готово, ако е мътен и още бледо розов оставете месото да се сготви още няколко минути. Сами преценете спрямо вкуса си колко изпечено да бъде месото. Контра филето е постно месо и става сухо, ако се препече.
* Сервирайте месото топло с лека гарнитура. Аз го сервирах с джинджифилови моркови, леко сготвени за 5 минути в Airfryer и поръсени с черен сусам.
* Ако желаете ястието да стане по-сочно, пригответе допълнително сос, който обичате
.
* Ето още една рецепта в Airfryer. Бързо изпече крехкото свинско, като запази сочността и целостта му. Сусамът стана с приятен загар, ароматен от горчицата и много хрупкав. Да ви е сладко!
.
Beautifull!
ОтговорИзтриванеТова свинско каре изглежда неустоимо! Обядвах само преди 20 мин. и като го гледам озверявам! Браво, страхотна рецепта!
ОтговорИзтриванеЙоли, ястието ти изглежда много изкушаващо, цветно и празнично. Въпреки, че току що обядвах започвам да преглъщам с представата за вкуса му. Благодаря за рецептата и идеята! Поздрави и хубава, вкусна неделя! :)
ОтговорИзтриванеЙоли, станало е вълшебно!
ОтговорИзтриванеТози уред започва да ми харесва!
И джинджифиловите моркови са прекрасни!
Прегръдки, мила!
Абе най- добрата! И като изпълнение и като вкусови съчетания, винаги си перфектна!
ОтговорИзтриванеЙоли,сътворила си една малка фантазия-поздравления!
ОтговорИзтриванеХубава неделна вечер!
Откъде мога да закупя този уред и горе-долу колко струва
ОтговорИзтриванеМного сте мили.Аз в общи линии нищо особено не съм правила. Нещата,които тествам с този уред са все лесни и бързи.Той е точно за това,да се върнеш от работа и набързо да преготвиш нещо вкусно.Това е фритюрник от доста ново поколение,доколкото знам е около 360 - 370 лв.Скъпо е,но наистина е хубава машинка.Всъщност,изобщо не съм сигурна.Такава цена видях някъде из нета докато се ровех за информация насам натам...
ОтговорИзтриванеОх, каква вкусотия пак ни показваш Йоли:)
ОтговорИзтриванеВълшебство!
Наистина ми беше любопитно да разбера как се приготвя и месо в този фритюрник и като гледам резултата направо съм възхитена!
Това ти предложение е достойно и за пранична трапеза и за неочаквани гости!
Какви снимки?Какви цветове!Златни ти ръце!
Прегръщам те!
Йоли,разкошно блюдо отново си представила!Тази машинка явно наистина има широк спектър на бързоготвене :) .
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Много красиво ястие, Йоли! Не че съм очаквала нещо друго, но всеки пък успяваш да изненадаш приятно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЙоли, привет!
ОтговорИзтриванеПоредната вкусна и красива идея! Браво! Утре пораствам с една година и съм решила да го спретна това ролце:) Само ще те помоля да ми кажеш ако може, какъв е соса, с който е поднесено рулото на една от снимките. Искам такъв сос, изчистен :) Благодаря ти предварително!
А ако не можеш да ми отговориш навреме, не се притеснявай, ще импровизирам:)
Поздрави,
Ема
Еми, дано не съм закъсняла с отговора.След като запечаташ месото в тигана от него се отделят сокове, които леко загарят.Точно това им е най-хубавото.Разреди ги с малко бяло вино или вода, сложи 1/2 бультче по избор и масло.Поръси малко брашно или нишесте и разбъркай.После добави гореща вода и разреди до желана от теб гъстота.Това е доста изчистен сос,можеш да сложиш и някакви подправки по твой вкус.Да си жива и здрава и весел прзник.Наздраве!
ОтговорИзтриванеЙоли, не закъсня! Благодаря ти много,
ОтговорИзтриванемила! Благодаря и за пожеланията! Прегръщам те!
Изглежда невероятно!Искам да го пробвам,но нямам Airfryer...Йоли,дали ще стане добре на фурна след запечатването?:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Кали!Ке се радвам да опиташ. Един мой приятел в Бургас го направи вчера и ми прати снимка във ФС. Ако можеш да я отвориш, виж как е.Според мен е много по-хубаво от моето месо,страхотно се е справил!Ще стане във фурна,разбира се.Това месо се прави именно във фурна,просто аз исках да го пробвам в уреда.Само си я загрей предварително за да не се изсушава месото,а горещата фурна веднага да го грабне.И наистина проверявай с шишче какъв сок изтича от него.Не го препичай,това е много фино месо и ще стане сухо.Успех и ти благодаря отново.Ето,ако можеш да отвориш линка,виж снимката на Петьо Тихолов.
ОтговорИзтриванеhttp://www.facebook.com/ajax/messaging/attachment.php?attach_id=646b94d22abcaf4592a33186e55e217d&mid=id.426897137358970&hash=AQC8fPm5fzRuT2h4
Кали,всъщност ти пуснах адреса на снимката.Просто си я изтегли.Петьо го е готвил във фурна.
ОтговорИзтриванеЙоли,стана много вкусно!!!Снимката не се отварая,но няма значение.Приготвих го за рождения ден на дъщеря ми и дори консервативните ми роднини си облизаха пръстите:)Много ти благодаря за хубавите идеи,които споделяш с нас:)
ОтговорИзтриванеКали, много се радвам!Не всеки харесва това сухо месо, и ако се препече става наистина неприянто.Затова много се радвам,че ви е харесало.Благодаря ти от сърце.
ОтговорИзтриванеЙоли, смятам да пробвам тази рецепта, но би ли ми казала как се правят тези джинджифилови моркови! Хиляди благодарности от сърце! Мая
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли! Възможно ли е плънката от сушени плодове да се замени с нещо друго? Не съм убедене как ще се възприеме ог гостите ми и да ми предложиш някаква гарнитура към това месо освен моркови. Сърдечни благодарности1 Кати
ОтговорИзтриванеЗдравей Майче.Рецептата за морковите ще намериш в каталога със салатите.Там има 2 салати с моркови,едната е с джинджифил и чесън.Опитай я,много е хубава.Да ти е сладко.
ОтговорИзтриванеКати,можеш да сложиш абсолютно всичко,което обичате ... гъби,броколи,спанак,зеленчуци,шунка,кашкавал...какво ли не.Само гледай да избереш нещо контрастно като цветове за да стои добре.Не подценявай обаче джинджифиловите моркови, много са хубаови.Ако искаш ги погледни при салатите.Иначе можеж да сервираш гъби,броколите също са добре,пюре от кореноплодни или картофи.Да ви е сладко и благодаря за вниманието.
ОтговорИзтриванеЙоли, здравей. Знаеш, утре ще посрещаме Новата година, и си мислех да сготвим твоето свинско каре. Ясно ми е, че фурната трябва да е предварително загрята, но на колко? 180 градуса? И ориентировъчно колко време ще му трябва - 30 мин? Просто не ми се иска непрекъснато да го пробождам, да не вземе да му изтече сока :D И още един въпрос - можеш ли да ми предложиш идея как да направя соса с балсамов оцет? Благодаря ти предварително :) И весело посрещане на Новата година! Твоите рецепри определено са най-добрите. Ивето :)
ОтговорИзтриванеИве, на 200 да е фурната. Запечатай си го първо добре в тигана, после 20 мин. му стигат, но го бодни да видиш тогава как е. Не го преизсушавай, че и без това самото месо е сухо. В соса от пърженето сложи малко масло, поръси с нишесте и разреди и бульон. Сложи малко мед, сол и балсамико. Като подправка върви канела и звезден анасон, но малко , непременно опитай на вкус . Весел купон мила!
ОтговорИзтриванеЙоли, как ги сътворяваш тези ястия!!!Ти ме очарова, а аз очаровах мъжа си тази вечер с тези карета.Получиха се точно като на снимките и въобще ако се спазват точно рецептите ти всичко е ОК.Какви сушени плодове използваш?Моите бяха портокалови кори,стафиди и сухо френско грозде.А соса просто е задалжителен!
ОтговорИзтриване