Продукти за 3 порции
400 г телешка кайма
1 малка глава кромид лук
1 яйце
2 - 3 с.л. галета
1 ч.л. сух босилек
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
Плънка
6 листчета сурово пушена шунка
100 г кашкавал
Панировка
1 яйце
брашно
галета
1 с.л. олио или зехтин
Приготвяне
* Омесете добре каймата с босилека, ситно нарязаните лук и чесън, галетата, яйцето, сол и пипер.
* Нарежете кашкавала на 6 парчета с големина колкото половин пръст и завийте всяко в лист пушена сурова шунка. Това ще даде леко опушен вкус на ястието и ще предотврати евентуално изтичане на кашкавала по време на готвенето.
* С мокри ръце разделете каймата на 6 части. Оформете продълговати кюфтета като във всяко сложите по едно парче от завития в шунка кашкавал.
* Панирайте кюфтетата първо в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета.
* Поставете кюфтетата в кошничката на Airfryer, и леко ги намаслете с олио. Изпечете в Airfryer за 15 минути на 180* като преди това не забравяте предварително да подгреете уреда за 3 минути.
* Сервирайте ястието топло с гарнитура по избор. Аз избрах солена подлютена тиква с майорана. Използвах разделителя на уреда и изпекох всичко заедно колкото за една порция.
* Тиквата стана златиста, сочна и много ароматна. Каймата вътре съща остана сочна, а панировката с приятен загар и хрупкавост. Всички излишни мазнини по време на готвенето се отделят в контейнера, който е под кошничката. Убедих се, че уредът приготвя много успешно и смляно месо. Ако все пак не разполагате с този фритюрник може да направите ястието на фурна. Приготвянето на кюфтетата е абсолютно същото. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Задължително предварително загрейте фурната на 200* и след това ги сложете да се пекат. Така няма да станат сухи. Гответе за 10 - 15 минути до златисто. Да ви е сладко!
.
Хубави кюфтенца!
ОтговорИзтриванеБодвам си едно и ти оставям тиквата :))
Йоли, много вкусно изглежда тази порциийка! Изключително съблазняващо ястие. Усмихната вечер и хубаво утре! :))
ОтговорИзтриванеЗа мен и малко тиква, моля;)
ОтговорИзтриванеХаресаха ми!
Поредното вкусно предложение с този уред Йоли!
ОтговорИзтриванеКюфтенцата изглеждат много апетитно:)
Любопитна съм да видя как приготвя и месце това чудо*
Поздрави и успешен ден!
Страхотни кюфтета, приготвени и поднесени по различен начин. Благодаря, че сподели рецептата!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!
Йоли, отново прекрасни нови рецепти -
ОтговорИзтриваненежни композиции от много цвят, свежи аромати и гарантиран вкус! Адмирации!
Благодаря за удоволствието,
сърдечни поздрави и хубави есенни дни, Диана
Не бях виждала този уред! Звучи обещаващо! Да пържиш без олио - прекрасно! Ще потърся да видя къде се продава! Поздрави! Вили
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко на всички.Благодаря ви.
ОтговорИзтриванеУникални - много вкусни, цветни и ароматни! :)
ОтговорИзтриванеПерфектна порция,Йоли!И така съблазнително снимана!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеЕви, Роси, благодаря мили дами!
ОтговорИзтриванеМила Йоли, дали тези прелестни кюфтенца могат да се приготвят във фурна примерно тъй като нямам Airfryer, или би било по-добре да се изпържат (но пък пърженото е тежко)? Благодаря предварително.
ОтговорИзтриванеРазбира се,Гале.Приготвяш ги по абсолютно същия начин,но ги слагаш в тавичка,покрита с хартия за печене.Задължително първо загрей фурната на 200* и тогава ги сложи да се пекат за 10-15 минути до златисто.Няма да пържиш нищо,те са си печени.Благодаря ти и да ви е сладко.
ОтговорИзтриване