сряда, 24 октомври 2012 г.

Пълнени панирани кюфтета




Продукти за 3 порции

400 г телешка кайма
1 малка глава кромид лук
1 яйце
2 - 3 с.л. галета
1 ч.л. сух босилек
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

Плънка

6 листчета сурово пушена шунка
100 г кашкавал

Панировка

1 яйце
брашно
галета
1 с.л. олио или зехтин






Приготвяне

* Омесете добре каймата с босилека, ситно нарязаните лук и чесън, галетата, яйцето, сол и пипер.

* Нарежете кашкавала на 6 парчета с големина колкото половин пръст и завийте всяко в лист пушена сурова шунка. Това ще даде леко опушен вкус на ястието и ще предотврати евентуално изтичане на кашкавала по време на готвенето.

* С мокри ръце разделете каймата на 6 части. Оформете продълговати кюфтета като във всяко сложите по едно парче от завития в шунка кашкавал.

* Панирайте кюфтетата първо в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета.

* Поставете кюфтетата в кошничката на  Airfryer, и леко ги намаслете с олио. Изпечете в Airfryer за 15 минути на 180* като преди това не забравяте предварително да подгреете уреда за 3 минути.

* Сервирайте ястието топло с гарнитура по избор. Аз избрах солена подлютена тиква с майорана. Използвах разделителя на уреда и изпекох всичко заедно колкото за една порция.






* Тиквата стана златиста, сочна и много ароматна. Каймата вътре съща остана сочна, а панировката с приятен загар и хрупкавост. Всички излишни мазнини по време на готвенето се отделят в контейнера, който е под кошничката. Убедих се, че уредът приготвя много успешно и смляно месо. Ако все пак не разполагате с този фритюрник може да направите ястието на фурна. Приготвянето на кюфтетата е абсолютно същото. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Задължително предварително загрейте фурната на 200* и след това ги сложете да се пекат. Така няма да станат сухи. Гответе за 10 - 15 минути до златисто. Да ви е сладко!






.

13 коментара:

  1. Хубави кюфтенца!
    Бодвам си едно и ти оставям тиквата :))

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли, много вкусно изглежда тази порциийка! Изключително съблазняващо ястие. Усмихната вечер и хубаво утре! :))

    ОтговорИзтриване
  3. За мен и малко тиква, моля;)
    Харесаха ми!

    ОтговорИзтриване
  4. Поредното вкусно предложение с този уред Йоли!
    Кюфтенцата изглеждат много апетитно:)
    Любопитна съм да видя как приготвя и месце това чудо*
    Поздрави и успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотни кюфтета, приготвени и поднесени по различен начин. Благодаря, че сподели рецептата!
    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Йоли, отново прекрасни нови рецепти -
    нежни композиции от много цвят, свежи аромати и гарантиран вкус! Адмирации!
    Благодаря за удоволствието,
    сърдечни поздрави и хубави есенни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  7. Не бях виждала този уред! Звучи обещаващо! Да пържиш без олио - прекрасно! Ще потърся да видя къде се продава! Поздрави! Вили

    ОтговорИзтриване
  8. Уникални - много вкусни, цветни и ароматни! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Перфектна порция,Йоли!И така съблазнително снимана!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  10. Мила Йоли, дали тези прелестни кюфтенца могат да се приготвят във фурна примерно тъй като нямам Airfryer, или би било по-добре да се изпържат (но пък пърженото е тежко)? Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
  11. Разбира се,Гале.Приготвяш ги по абсолютно същия начин,но ги слагаш в тавичка,покрита с хартия за печене.Задължително първо загрей фурната на 200* и тогава ги сложи да се пекат за 10-15 минути до златисто.Няма да пържиш нищо,те са си печени.Благодаря ти и да ви е сладко.

    ОтговорИзтриване