сряда, 7 ноември 2012 г.

Пиле по гръцки




Продукти за 4 порции

800 г пилешко филе
сол и черен пипер на вкус
брашно за паниране
2 с.л. масло
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сух тарос ( естрагон )
4 скилидки накълцан чесън
сок от 1 - 2  лимона
20 зелени маслини без костилки






Приготвяне

* Нарежете месото на шницели и го овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте парчетата в брашно.

* Загрейте двата вида мазнина и добавете чесъна и тароса. Запържете до розово пилешкото месо, добавете лимоновия сок и гответе под капак 3 - 4 минути. Накрая сипете маслините и разбъркайте внимателно. Опитайте, и ако е нужно добавете още малко сол. Количеството на лимоновия сок преценете сами според вкуса си.

* Сервирайте ястието топло със студено бяло вино. Да ви е сладко!






* Един вкусен аламинут, който зная от моята приятелка Ева. Правя го често с малки изменения от нейната рецепта. Еви, благодаря ти и от името на читателите си!








..

19 коментара:

  1. Йоли, и на мен ми допадна това гръцко пилешко.Но само със студено бяло вино...
    Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина по гръцки - на фона на клонки от зелени маслини!Много ми хареса и рецептата и снимките!

    ОтговорИзтриване
  3. Jako mi se sviđa recept piletine sa zelenim maslinama,odličan je!

    ОтговорИзтриване
  4. Това е една от любимите ми рецепти за пилешки аламинут. Особено ми допада презентацията в саханчето, което предполагам е добре калайдисано за употреба, както и фона, напомнящ за Гърция.

    ОтговорИзтриване
  5. Бързо ,лесно и вкусно пилешко!
    Много ми хареса рецептата и представянето!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Oле Йоли.....страхотно е!Фотосите са разбиващи!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудничко!Бързо,лесно и много вкусно,в добавка и прекрасно поднесено и презентирано,типично в стил "Йоли"!Съвсем скоро ще го опитаме,благодаря ти!Прегръдка и хубав,слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Много, много мерси на всички. Опитайте го, наистина е много лесно и вкусно. Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  9. Изглежда умопомрачително вкусно, Йоли, и съм сигурна, че е така! Двете с Ева сте невероятни кулинарки, искрено ви се възхищавам и ви благодаря за всяка една рецепта, която споделяте!
    Поздрави и пожелания за успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  10. И пиленце, и маслинки! Ах, божествено! Още довечера ще опитам рецептата и ще разказвам! Чудесна си, Йоли, продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване
  11. Oh these are brilliant

    and delicious and I think

    the other half should be sent to me :)

    you can also pass to my blog :)

    oh yesss !! I love the quality of your pictures !

    good night :) kisses from Belguim..

    ОтговорИзтриване
  12. I love Belgium, Belgian beer and Belgian chocolate!Тhank you and your sweet.

    ОтговорИзтриване
  13. Неочаквах да е толкова вкусно и същевременно толкова лесно! :)

    ОтговорИзтриване
  14. Мерси Марианка.Радвам се,че ти хареса.Наистина е лесно,бързо и вкусно.Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  15. Много апетитно и изглежда страхотно!:)

    ОтговорИзтриване
  16. Кокона,то си е направо чудно.Лесно и бързо.Пробвай го,знам,че ще го одобриш като вкус.Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  17. Йоли, това е една от многото твои рецепти, които станаха любими вкъщи, но все пак, освен виното, с каква гарнитура или салата би предложила да се поднесе, въпреки, че е достатъчно вкусно и само по себе си!? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Диляна. Благодаря ти сърдечно за хубавите думи! Радвам се, че харесвате тази гозба. Според мен най-добре би вървяло едно нежно пюре от картофи и целина. И даже и малко кисела ябълка бих сложила вътре. Това е едно от любимите ми пюрета, опитай някой път. Заедно сварявам няколко картофа, резен глава целина и една кисела почистена ябълка. Понякога замествам целината с пащърнак. Като омекнат добре всички зеленчуци ги смачквам на пюре с масло. Разреждам само с бульона от варенето, никакво мляко или сметана. Ще се радвам, ако ти хареса.

      Изтриване