Продукти за 4 порции
4 големи зрели смокини
40 г меко масло
1 яйце
1 ч.л. нишесте
50 г смлени орехи или бадеми
20 г настърган пармезан или друго твърдо ароматно сирене
сол на вкус
4 ч.л. течен мед
допълнително мед за сервиране
Приготвяне
* Няма много за обяснение. Лесно и бързо. В купичка разбъркайте маслото с яйцето. Добавете нишестето и сиренето, а накрая и орехите. Посолете на вкус и разбъркайте всичко добре.
* Разпределете сместа в четири малки и плоски форми.
* Цепнете смокините на кръст без да ги прерязвате напълно и поставете по един плод във всяка форма. В отвора сипете по 1 ч.л. мед.
* Загрейте фурната на 180* и изпечете предястието за около 10 - 12 минути или до зачервяване на ореховия крем.
* Сервирайте смокините леко топли и допълнително поляти с малко мед. Да ви е сладко!
.
Много апетитно и.....отново прекрасни снимки Йоли!
ОтговорИзтриванеИскам да попитам не е ли много малко грамажа на продуктите за 4 порции?
Наистина лесно и бързо, но и много оригинално и вкусно!
ОтговорИзтриванеИ чудесно изглеждат от прекрасните снимки!
Благодаря ви много.Радвам се,че ви хареса този вариант със смокини.
ОтговорИзтриванеНе Гоголинка,не е малко количеството.Пада се по 1-2 с.л. от ореховата смес на човек.Формите,в които съм го направила са малки,колкото наистина за предястие,а не да се наядем с него.Виж спрямо смокинята колко е останалото количество и ще се убедиш, че наистина е малко.Всъщност,това е въпрос на лична преценка.Винаги можеш да увеличиш количествата,ако ти се стори малко.Моите формички са за тарталети,наистина са малки,нищо,че са елипсовидни.
Много оригинално предложение,Йоли!
ОтговорИзтриванехаресва ми съчетанието с пармезан. Мн интересна комбинация. Трябва да се пробва
ОтговорИзтриванеМного, много вкусно и красиво, Йоли!
ОтговорИзтриванеНевероятно е!!!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер
Благодаря ви много. Това плод, който чудесно се съчетава и с ядки и с различни видове сирене.Така че,вориантите наистина са безкрайни.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЛеле каква вкусотия :)Снимките са страхотни.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Ееее,ама защо чак сега,Йоли?!Вече ги няма любимите смокини и трябва да отложа чак за следващата есен!Разкош от снимките,през рецептата до последната трохичка!
ОтговорИзтриванеИ понеже крушите също импонират на сирената и орехите гледай ти какво ще им се случи,хехе!
Прегръдки от мен!
Марианка, мерси мила.
ОтговорИзтриванеРоска,абдолютно си права.Знаеш ли откога съм ги направила?И все не мога да намеря време да ги пусна.Но ти давай с круша,скъпа,идеята ти е повече от великолепна!!! Благодаря ти.
ОтговорИзтриванеThanks for a delicious
looking recipe!Your blog
is so yummy.
kiss from belguim
bisous bisous
www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com
Йоли, това е великолепно предложение,
ОтговорИзтриванеестествено ми харесват и пилето по гръцки, и баничките с тиква, и калмарите, и ... всичко:)
Очарова ме всеки път обаче цветната изразителност, поднасяне и представяне - сякаш са пред мен в пълния си блясък.Уникални!
Сърдечни поздрави и комплименти, Диана
çok nefis tarifleriniz var blog süper
ОтговорИзтриванеseviler
Много се радвам,че харесахте това предястие.Благодаря ви и да ви е сладко.
ОтговорИзтриванеОлееее, каква вкусотия, си приготвила, Йоли! Чудно предложение, съвсем по моя вкус! А колко е красиво..... Страхотни порцийки!
ОтговорИзтриване