вторник, 13 ноември 2012 г.

Смокини в орехов крем




Продукти за 4 порции

4 големи зрели смокини
40 г меко масло
1 яйце
1 ч.л. нишесте
50 г смлени орехи или бадеми
20 г настърган пармезан или друго твърдо ароматно сирене
сол на вкус
4 ч.л. течен мед
допълнително мед за сервиране







Приготвяне

* Няма много за обяснение. Лесно и бързо. В купичка разбъркайте маслото с яйцето. Добавете нишестето и сиренето, а накрая и орехите. Посолете на вкус и разбъркайте всичко добре.

* Разпределете сместа в четири малки и плоски форми.

* Цепнете смокините на кръст без да ги прерязвате напълно и поставете по един плод във всяка форма. В отвора сипете по 1 ч.л. мед.






*  Загрейте фурната на 180* и изпечете предястието за около 10 - 12 минути или до зачервяване на ореховия крем.

* Сервирайте смокините леко топли и допълнително поляти с малко мед. Да ви е сладко!








.

16 коментара:

  1. Много апетитно и.....отново прекрасни снимки Йоли!
    Искам да попитам не е ли много малко грамажа на продуктите за 4 порции?

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина лесно и бързо, но и много оригинално и вкусно!
    И чудесно изглеждат от прекрасните снимки!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви много.Радвам се,че ви хареса този вариант със смокини.

    Не Гоголинка,не е малко количеството.Пада се по 1-2 с.л. от ореховата смес на човек.Формите,в които съм го направила са малки,колкото наистина за предястие,а не да се наядем с него.Виж спрямо смокинята колко е останалото количество и ще се убедиш, че наистина е малко.Всъщност,това е въпрос на лична преценка.Винаги можеш да увеличиш количествата,ако ти се стори малко.Моите формички са за тарталети,наистина са малки,нищо,че са елипсовидни.

    ОтговорИзтриване
  4. Много оригинално предложение,Йоли!

    ОтговорИзтриване
  5. харесва ми съчетанието с пармезан. Мн интересна комбинация. Трябва да се пробва

    ОтговорИзтриване
  6. Много, много вкусно и красиво, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви много. Това плод, който чудесно се съчетава и с ядки и с различни видове сирене.Така че,вориантите наистина са безкрайни.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  8. Леле каква вкусотия :)Снимките са страхотни.

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Ееее,ама защо чак сега,Йоли?!Вече ги няма любимите смокини и трябва да отложа чак за следващата есен!Разкош от снимките,през рецептата до последната трохичка!
    И понеже крушите също импонират на сирената и орехите гледай ти какво ще им се случи,хехе!
    Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  10. Марианка, мерси мила.

    Роска,абдолютно си права.Знаеш ли откога съм ги направила?И все не мога да намеря време да ги пусна.Но ти давай с круша,скъпа,идеята ти е повече от великолепна!!! Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване

  11. Thanks for a delicious


    looking recipe!Your blog

    is so yummy.

    kiss from belguim

    bisous bisous


    www.fraise-framboise.blogspot.com
    www.fraise-framboise.blogspot.com
    www.fraise-framboise.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  12. Йоли, това е великолепно предложение,
    естествено ми харесват и пилето по гръцки, и баничките с тиква, и калмарите, и ... всичко:)
    Очарова ме всеки път обаче цветната изразителност, поднасяне и представяне - сякаш са пред мен в пълния си блясък.Уникални!
    Сърдечни поздрави и комплименти, Диана

    ОтговорИзтриване
  13. Много се радвам,че харесахте това предястие.Благодаря ви и да ви е сладко.

    ОтговорИзтриване
  14. Олееее, каква вкусотия, си приготвила, Йоли! Чудно предложение, съвсем по моя вкус! А колко е красиво..... Страхотни порцийки!

    ОтговорИзтриване