вторник, 20 ноември 2012 г.

Шоколадови бисквити с тиквен крем





Продукти за тестото за около 32 двойни бисквити

120 г меко масло
150 г пудра захар
ванилия
щипка сол
1 яйце
40 мл течна сметана
100 г разтопен черен шоколад
200 г брашно или малко повече
40 г какао
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. бакпулвер







Продукти за пълнежа

250 г натурално крема сирене
100 г захар или на вкус
1 ч.ч. пюре от печена или варена тиква
1 равна ч.л. микс подправки за меденки ( канела, кардамон, индийско орехче, сух джинджифил, звезден анасон, карамфил, ванилия )







Приготвяне

 * За да направите тестото първо разбийте на крем маслото със захарта, солта и ванилията. Прибавете яйцето, сметаната  и стопения шоколад. Разбъркайте.

* В купа пресейте заедно брашното, какаото и двата вида набухвател.Смесете сухите и течните съставки и разбъркайте на тесто.  В тава, покрита с хартия за печене с чаена лъжичка направете малки купчинки. Може да оформите топчета от тестото и с мокри ръце, а може да сложите тестото в пош с широк отвор и да шприцовате бисквитите с него.








* Изпечете сладките в предварително загрята фурна на 170* за около 10 - 12 минути. Бих ви посъветвала след като изпечете първата тава със сладки да прецените сами дали ви харесват като форма и големина. Ако ви се сторят много плоски и разляти прибавете към останалото тесто малко брашно, и обратно, може да го разредите с прясно мляко, ако искате по-тънички бисквитки. Аз правя тестото "на око" и затова го обяснявам по този начин. Преценете сами как ви харесва най-много.







*  За да направите пълнежа разбийте добре крема сиренето със захарта и подправките. Добавете тиквеното пюре и разбъркайте на крем.

* Слепете бисквитите две по две като по средата намажете малко от тиквения крем. В началото бисквитите са хрупкави, но след ден се овлажняват от крема и стават меки и въздушни. И в двата варианта са много  вкусни.

* Бих препоръчала и още нещо. Ако не разполагате с готова смес аромати за меденки си ги направете сами. В хаванче счукайте фино по 1 -2 с.л. от всяка подправка, смесете ги и ги приберете в бурканче. Така ще имате за дълго време готова ароматна смес за меденки, тиква, ябълки, круши и други десерти. Да ви е сладко!








.

19 коментара:

  1. woauuuu,,,,superb!!!!delicios!!!!
    o zi frumoasa!!

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли, пракрасни са

    бисквитите...красиви малки сладкишчета. Изглежда освен кулинарен талант имаш и фотографски такъв. Снимките са Ти уникални и ми идва да си взема от екрана една от тези красиви и апетитни бисквитки с пълнеж :-)

    Поздрави за приятен следобед :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни сладки! Много обичам тиква и всичко направено с нея и определено ще ги пробвам.
    Йоли благодаря за прекрасното предложение!:)

    ОтговорИзтриване
  4. Много красиви и апетитни!Поѕдрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Йоли,предизвикваш ме с тези бисквитки и ще си ги направя.Изглеждат доста вкусни..
    Хубава вечер и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Йоли, толкова са ароматни тези сладурчета!
    Сърдечни поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  7. прекрасна и вкусна идея, както и за подправката. Запазвам си я за бъдещо ползване.

    ОтговорИзтриване
  8. Това е:) бързо, лесно, красиво и със сигурност много вкусно!А снимките -направо залепнах за екрана:)
    Йоли, прекрасен пост!!!
    Поздрави и слънчеви есенни дни!

    ОтговорИзтриване
  9. Йоли,много свежи сладки!Ще се възползвам от рецептата в подготовката за коледната трапеза:)!

    ОтговорИзтриване
  10. Йоли, чудесни са! Като малки тиквички;))))

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ви приятелчета мили.Радвам се,че ви харесаха бисквитките.Надявам се,че ще ме извините за неточните мерки на брашното ... отново.Така и не се научих да тегля продуктите.Надявам се още, че няма да ме вините толкова.Ще опитате,нали?Благодаря ви отново.

    ОтговорИзтриване
  12. Йоли,днес направихме сладките с моята малка дъщеря. Комбинацията от вкусове е чудесна, а и не отнемат много време. Довечера ще изненадаме кака, като се върне от училище :)
    Поздрави! Валентина

    ОтговорИзтриване
  13. Много се радвам,Вале.Целуни дъщеря си и и благодари от мое име.А на каката да и е сладко,както и на всички вас.

    ОтговорИзтриване
  14. Много вкусни бисквитки! При мен се получи шоколадово тесто, което разточих лесно и декорирахме с големият ми син на герои от Колите :) Само крема нещо не ми допадна , но предполагам ,че е от сиренето - не беше безсолно ... Е ,омекнаха за няколко часа и без крема :)

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря,че опита Лили.Давай с друг крем по ваш вкус.Наистина не всеки обича тиква с крема сирене.... ха-ха.Ама що за крем наистина е това?Да ме пита човек какви са тия групости.... !

    ОтговорИзтриване
  16. Ех,че сладки жабчета с червени очички!А кремчето супер много ми допада,обожавам тиква и мога да я хапвам смесена със всичко!Чудесна идея,скъпа!

    ОтговорИзтриване
  17. Мерси Роска.Радвам се,че ти харесаха.Ама май наистина на жабки приличат.Къде пък им ги закичих и аз тези топчета ...

    ОтговорИзтриване
  18. Чудесни са! Токова изкушаващи и апетитни :).
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  19. Благодаря Диди,много са хубави наистина.Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване