неделя, 13 януари 2013 г.

Пълнени круши с шоколад





Продукти за 4 порции

4 средни круши
4 с.л. натрошен натурален шоколад
4 с.л. натрошен бял шоколад
60 г бадемов марципан
бутер тесто
разбито яйце за намазване

Продукти за соса

100 мл течна подсладена сметана
80 г натурален шоколад
1 с.л. бренди

пудра захар за поръсване
филирани бадеми за поръсване




Приготвяне

* Обелете крушите като им оставите дръжките. Издълбайте ги с малка лъжичка.

* Смесете двата вида шоколад  и напълнете с тях крушите. Затворете отворите им с парче бадемов марципан за да не изтече шоколада по време на печене.

* От тестото отрежете ленти и ги увийте спираловидно по крушите. Закрепете добре краищата им за да не се развиват докато се пекат. Намажете спиралите с яйце.

* Подредете крушите изправени в тавичка, покрита с хартия за печене. Изпечете ги за около 15 минути в предварително загрята на 200* фурна.

* За соса смесете шоколада, сметаната и брендито. Леко ги загрейте на котлон или в MW фурна. Разбъркайте докато получите гладък сос.

* Сервирайте крушите върху шоколадовия сос леко топли, поръсени с пудра захар и гарнирани с бадеми. Да ви е сладко!

* Ако нямате бадемов марципан затворете отворите на крушите с тесто, но с марципан става много по-вкусно, особено като се запече леко. Може за обогатите пълнежа с ядки и сушени плодове.









.

17 коментара:

  1. Фантастични са, Йоли!
    Усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Йолинка, пак си сътворила една приказка. Невероятни са тези крушуши! Прегръщам те силно миличка :* Успешен ден от мен! пеполина

    ОтговорИзтриване
  3. С колко малко продукти, а какъв изискан и стилен десерт пак ни представяш Йоли:)
    И както обичам крушиииии……кой знае на кой празник ще грейнат на трапезата ми:)))*

    ОтговорИзтриване
  4. Как да изпуснеш тази фанатазия от вкусовее :) Страхотно е Йоли.

    Успешна и усмихната седмица!!!

    ОтговорИзтриване
  5. ще пипна захарна болест при теб.....
    Другия път може ли пълнени със сирене?

    ОтговорИзтриване
  6. иха, Йоли, страхотно изгледат крушите. Тъкмо имам малко на балкона

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви много. Радвам се, че ви допаднаха крушите .

    Пеп, позна! Съвсем са готови за публикуване и крушите със сирене, но не ми остана време да го направя. Следобед - обещавам.

    ОтговорИзтриване
  8. И тази рецепта е прекрасна, както и всичките останали. А откъде купувате бадемовия марципан?

    ОтговорИзтриване
  9. Фантастична идея, а и изпълнението е прекрасно !

    ОтговорИзтриване
  10. Уникална вкусотия!И толкова шеметно красиви снимки отново,Йоли!Превъзходни круши!

    ОтговорИзтриване
  11. Впечатляващо е, Йоли -
    несравнимо красиво и изкушаващо!
    Сърдечни поздрави и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  12. Лесно и вкусно е,особено като няма време да се прави по-сложен десерт.Благодаря ви.

    Бадемов марципан вече има на много места.В Метро има,аз скоро от Икеа купих,в Хит също има.Може би и в другите по-големи хранителни вериги.

    ОтговорИзтриване
  13. Бих нарекла този десерт шоколадово-крушова фантазия!Много красиво!

    ОтговорИзтриване
  14. Искам да опитам, сигурна съм, че са божествени! :)

    ОтговорИзтриване
  15. Танче,Еви,благодаря ви момичета.Хубав е десерта като бърз вариант.А пълнежа е въпрос изцяло на въображението ви.

    ОтговорИзтриване
  16. Страхотна рецепта! Станаха много красиви и вкусни! Съчетанието между шоколад и круша е прекрасно, а соса е ч,десно допълнение.Лесно изпълним и красив десерт!
    Галина

    ОтговорИзтриване
  17. Много се радвам,Гале.Благодаря ти от сърце!

    ОтговорИзтриване