Продукти за 4 порции
4 средни круши
4 с.л. натрошен натурален шоколад
4 с.л. натрошен бял шоколад
60 г бадемов марципан
бутер тесто
разбито яйце за намазване
Продукти за соса
100 мл течна подсладена сметана
80 г натурален шоколад
1 с.л. бренди
пудра захар за поръсване
филирани бадеми за поръсване
Приготвяне
* Обелете крушите като им оставите дръжките. Издълбайте ги с малка лъжичка.
* Смесете двата вида шоколад и напълнете с тях крушите. Затворете отворите им с парче бадемов марципан за да не изтече шоколада по време на печене.
* От тестото отрежете ленти и ги увийте спираловидно по крушите. Закрепете добре краищата им за да не се развиват докато се пекат. Намажете спиралите с яйце.
* Подредете крушите изправени в тавичка, покрита с хартия за печене. Изпечете ги за около 15 минути в предварително загрята на 200* фурна.
* За соса смесете шоколада, сметаната и брендито. Леко ги загрейте на котлон или в MW фурна. Разбъркайте докато получите гладък сос.
* Сервирайте крушите върху шоколадовия сос леко топли, поръсени с пудра захар и гарнирани с бадеми. Да ви е сладко!
* Ако нямате бадемов марципан затворете отворите на крушите с тесто, но с марципан става много по-вкусно, особено като се запече леко. Може за обогатите пълнежа с ядки и сушени плодове.
.
Фантастични са, Йоли!
ОтговорИзтриванеУсмихната седмица!
Йолинка, пак си сътворила една приказка. Невероятни са тези крушуши! Прегръщам те силно миличка :* Успешен ден от мен! пеполина
ОтговорИзтриванеС колко малко продукти, а какъв изискан и стилен десерт пак ни представяш Йоли:)
ОтговорИзтриванеИ както обичам крушиииии……кой знае на кой празник ще грейнат на трапезата ми:)))*
Как да изпуснеш тази фанатазия от вкусовее :) Страхотно е Йоли.
ОтговорИзтриванеУспешна и усмихната седмица!!!
ще пипна захарна болест при теб.....
ОтговорИзтриванеДругия път може ли пълнени със сирене?
иха, Йоли, страхотно изгледат крушите. Тъкмо имам малко на балкона
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви много. Радвам се, че ви допаднаха крушите .
ОтговорИзтриванеПеп, позна! Съвсем са готови за публикуване и крушите със сирене, но не ми остана време да го направя. Следобед - обещавам.
И тази рецепта е прекрасна, както и всичките останали. А откъде купувате бадемовия марципан?
ОтговорИзтриванеФантастична идея, а и изпълнението е прекрасно !
ОтговорИзтриванеУникална вкусотия!И толкова шеметно красиви снимки отново,Йоли!Превъзходни круши!
ОтговорИзтриванеВпечатляващо е, Йоли -
ОтговорИзтриваненесравнимо красиво и изкушаващо!
Сърдечни поздрави и хубава нова седмица, Диана
Лесно и вкусно е,особено като няма време да се прави по-сложен десерт.Благодаря ви.
ОтговорИзтриванеБадемов марципан вече има на много места.В Метро има,аз скоро от Икеа купих,в Хит също има.Може би и в другите по-големи хранителни вериги.
Бих нарекла този десерт шоколадово-крушова фантазия!Много красиво!
ОтговорИзтриванеИскам да опитам, сигурна съм, че са божествени! :)
ОтговорИзтриванеТанче,Еви,благодаря ви момичета.Хубав е десерта като бърз вариант.А пълнежа е въпрос изцяло на въображението ви.
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта! Станаха много красиви и вкусни! Съчетанието между шоколад и круша е прекрасно, а соса е ч,десно допълнение.Лесно изпълним и красив десерт!
ОтговорИзтриванеГалина
Много се радвам,Гале.Благодаря ти от сърце!
ОтговорИзтриване