вторник, 8 януари 2013 г.

Песто от маслини и моркови





Продукти

2 леко сварени моркова
100 г черни маслини без костилки
1 скилидка чесън
20 г пармезан или друго твърдо ароматно сирене
3 - 4 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
люта чушка по желание




Приготвяне 

* Няма много за обясняване. Просто сложете всички съставки в блендер и накълцайте на ситно. Сервирайте пестото със сирене, студено месо, към салати, паста или черен хляб. Да ви е сладко!








.

10 коментара:

  1. Йоли, обичам песто от всичко от което може да се направи!
    Това страшно ми хареса!
    Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Много харесвам песто, и това отива в списака ми с поредния си номер :)
    А снимките ти са просто вълшебни Йоли!

    ОтговорИзтриване
  3. "Звучи" фантастично, а щом е приготвено от теб, задължително ще е много вкусно! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Поредната страхотна идея! Благодаря, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  5. О, щом има маслини и пармезан, какво друго му трябва на човек.....

    ОтговорИзтриване
  6. Ах, аз маслини не ям, ама след тези снимки и описаното, току виж променя отношението си;)

    ОтговорИзтриване
  7. За много години, Йоли! Ох, трябва да сътвориш ресторант, от който да ни снабдяваш /в офисите!/ за обяд с твоите фантазии. Разкошно песто! Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ви мили приятели.След празниците реших да направя нещо съвсем елементарно,лесно,вкусно и безмесно.Ха ... аз без месо?Май няма такъв вариант,но пестото си го бива.Ако обичате маслинки непременно го опитайте.Става за 2 минути.Да ви е сладко.

    ОтговорИзтриване