събота, 14 септември 2013 г.

Кремки






Продукти за 8 кремки

2 яйца
40 г захар
ванилия
1/4 ч.л. сол
320 г брашно + брашно за доизмесване
15 г суха мая
150 г студено масло

Крем

1/2 пакетче ванилов пудинг без варене 






Приготвяне

* Разбийте яйцата със захарта, ванилията и солта. Прибавете 2/3 от брашното, примесено с маята. Разбъркайте лепкаво тесто.

* Започнете да прибавяте студеното масло, нарязано на кубчета като стривате с пръсти. Прибавяйте и по малко от останалото брашно. След като цялото масло се усвои от тестото, омесете на гладка топка и оставете да втаса. Ако тестото е много лепкаво му прибавете още малко брашно и доизмесете.

* Разбъркайте крема според описанието на опаковката.Лично аз слагам по-малко мляко от описаното, тъй като искам крема да е по-гъст и да не се разлее при печене.

* Разделете тестото на 8 части. Всяка разтеглете на кръг като изтъните максимално средата, а края оставите по-дебел. Непременно трябва да оформите борд, който да служи за ограничител на крема и да не му разреши да изтече по време на печене.

* Подредете кръговете в тава, покрита с хартия за печене. В средата сипете крем и изпечете сладкишите в предварително загрята на 180* фурна за около 15 - 20 минути. Сервирайте кремките леко топли. Да ви е сладко!





.

21 коментара:

  1. Заглавието ми навя спомени за кремките от моето детство и инстиктивно ме засипаха спомени ..как в голямото междучасие се блъскаме на опашка пред лавката,а там...банички,кифли с мармалад,кремки...Прекрасно:))!Та,много се относех..Йоли,благодаря за малко по различната,но чудесна рецепта,която в скоро време ще пробвам и дано ми се получат толкова хубави.
    Прекрасен ден ти желая:)!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, как апетитно се стича това кремче, Йоли... Чудни кремки, изглеждат просто адски вкусно!
    Сърдечни поздрави! А аз ще си открадна едничка... ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Сън няма да ме хване от тези кремки, Йоли :) страхотни!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, как обичам кремести десерти.
    Чудесни са, Йоли :)

    ОтговорИзтриване
  5. Несъмнено ... адски вкусно ще да е :)
    Обичам такива кремести десерти Йоли :)

    ОтговорИзтриване
  6. Неустоимо вкусно, красиво и апетитно, Йоли! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Еее, ама ти като направиш нещо такова, ми разстройваш съня;)
    Страхотна си, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ви момичета,радвам се,че ви хареса тази закуска.Пробвайте ги и кажете как са и на вкус, не само на вид.

    ОтговорИзтриване
  9. Харесах и свежото ти предложение за салата, Йоли,
    но тези кремки са неустоимо изкушаващи.
    Чудесна идея за съчетание на крем и тесто - изглаждат фини и апетитни, а на снимките стоят много красиво.
    Поздрави, хубави и усмихнати есенни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  10. Моите кремки са с пудинг карамел, защото нямах ванилов, а нямах и търпение да ги направя за моите хора в къщи :)) Чудесни, чудесни, както винаги!!! Какво вкусно тесто става, и без крем може да се яде направо :) Както всеки път ще кажа - Йоли, благодаря за рецептите, за снимките и най-вече за вдъхновението! :)

    ОтговорИзтриване
  11. О,Юле,страшно се радвам,че ги опита.Да ви е сладко и много,много ти благодаря!

    ОтговорИзтриване
  12. Както винаги красноречиви кадри на нещо уникално вкусно!Йоли,превъзходни кремки и снимки,мила!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  13. Здравей, Йоли
    Кремките ми станаха меко казано отвратителни. Нещо сигурно аз сбърках, или не разбрах от рецептата. Тестото беше меко и лепкаво, напълних ги с много крем /без да знам, че той ще се "раздуе" и се разпльока. Изглеждат ужасно в тавата, като една пихтиеста маса, не приличаща на нищо. Моля те, дай съвет, къде съм сбъркала? :-(((

    ОтговорИзтриване
  14. Просто още се смея на коментара ти.Ама така сладко си го написала,искрено ме развесели,честно.Извинявай,не се смея на това,че не са станали кречките,а на сладкото описание на случилото се.Голяма си капия.сега да видим какво се е случило ...

    тестото ти е добре да е мекичко,то е като козуначено и кроасаново,нещо по средата на двете.Явно е бухнало,трябвало е борда да е по-голям за да служи като ограничител на крема.А и крема е дошъл в повече.Ако пък е било наистина много лепкаво тестото е трябвало още малко брашно да сложиш и доизмесиш.Честно казано аз само веднъж съм ги правила,тези,които виждаш.Хич и не помня много добре, но ще взема пак да ги направя.Да не би пък нещо аз да съм огелпила по рецептата ... като нищо.Благодаря ти,че ги опита и благодаря и за сладурския коментар.Лягам си с усмивка от теб,независимо от неволите ти.

    ОтговорИзтриване
  15. Йоли, а колко масло слагаш? Защото горе не е посочено или аз пак недовиждам, благодаря и извинявай :)

    ОтговорИзтриване
  16. Как Миленче, пише 150г студено масло. Горе при продуктите. Да не би да не излиза при теб?

    ОтговорИзтриване
  17. Павлина Брандиска17 юни 2016 г. в 20:11

    Страхотни кремки! Хич не ме бива в десертите с маслото и за пръв път правих подобно маслено тесто, но се получи супер. Май ще стане една от често правените рецепти вкъщи :) Освен всичко друго са и много бързи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аааааа, Павлинче, мислех, че никой никога няма да ги направи тези кремки. Ама така ме зарадва! Наистина! Много, много ти благодаря за коментара. Радвам се, че са се получили добре и са ви харесали.

      Изтриване
  18. Мажат ли се с яйце преди печене?
    Виждам че вашите са мазани.
    А не е споменато в рецептата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е по желание, не е задължително, тъй като има крем, който се разлива и придава хубав вид на сладиша. Кой както реши, наистина е въпрос на избор.

      Изтриване