петък, 22 ноември 2013 г.

Пикантно пиле за 20 минути






Продукти за 2 порции

гърдите от едно пиле
сол на вкус

1 с.л. настърган джинджифил
1 скилидка накълцан на ситно чесън
настъргана кора от 1/2 лимон
1/2 ситно нарязана люта чушка
2 с.л. конфитюр от кайсии
2 с.л. балсамов оцет
2 с.л. зехтин
сол на вкус

Приготвяне

* Загрейте фурната на 220*.

* Разделете месото на две порции и го посолете. Поставете го в тавичка, покрита с хартия за печене.

* Всички останали продукти смесете в купичка и разбъркайте.

* С 2/3 от сместа намажете от всички страни двете парчета месо.

* Изпечете за 15 минути. Извадете пилешкото от фурната, намажете още веднъж с осталата част от пикантната смес  и доизпечете за още 5 минути. Това е, да ви е сладко!

* Преди да намажете месото опитайте на вкус маринатата и я балансирайте според вашия вкус. Ако не обичате люто пропуснете чушката. Не препичайте месото, 20 минути са напълно достатъчни когато фурната е силна и предварително загрята. Пилето трябва да остане меко и сочно.







.

24 коментара:

  1. Това била значи вълшебната комбинация от съставки!!! Лютата чушка ме изненада, въобще не я усетих! Може би съм се закалила след изядения корен джинджифил (ей така, суров) в пристъп на грипавост :) С уникална префасонираност на това пиле ме нагости, Йоли! Благодаря ти!!! Прегръдка и усмивка от мен :)

    ОтговорИзтриване
  2. Абе,чушките ми бяха като трева,нищо люто нямаше в тях.Добре,че върху баничките,които опита бях поръсила малко от твоя пипер.Много си му върви лютичко на това пиле.Благодаря ти мила.

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно пилешко, точно по мой вкус глазирано.
    Забождам си парченце :)

    ОтговорИзтриване
  4. Отново страхотна рецепта! Ще бъде включена в менюто ни :) Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно! Рецептата ми допада, защото е бързичка и честно казано досега все съм слагала мед, с конфитюр си струва да се опита :)) Представям си аромата! Благодаря, Йоли за споделянето!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесно пиле!
    Глазирано и по мой вкус!
    Прегръдка,Йоли :)

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви.Ако обичате комбинацията солено-кисело-сладко,непременно опитайте пилето.Много бързо става,особено като трябва да тичаш за работа и нямаш много време.А ако имате време може да го мариновате дори от предния ден.Да се овкуси добре,предполагам,че ще е още по-вкусно.

    ОтговорИзтриване
  8. Йоли, пак радваш с практични рецепти! Страхотна идея!

    ОтговорИзтриване
  9. Уникално изглежда, не се съмнявам,че е и много вкусно!Ще го опитам в най-скоро време!

    ОтговорИзтриване
  10. Йоли, чудесно е! И какво повече да иска човек, щом е вкусно и бързо? Аз не искам друго. :)
    Сърдечни поздрави, мила Йолинце! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Щом е бързо и щом е пикантно, несъмнено е моето пиле;)
    Хубава събота, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  12. Изглежда божествено, вкусно, а става и много бързо - всичко говори за рецепта, която май ще ми стане любима! :-)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  13. Изглежда разкошно - сочно и много апетитно! Много обичам такива сладко ,кисели, че и лютички рецепти:)!
    Хубава и вкусна неделя, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  14. Отново чудесна рецепта! Благодаря ти! Съчетание от любимите ми храни - няма как да не е страхотно! Желая ти здраве и вдъхновение! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. awesome looking chicken.. I do my frozen breast in the oven at a high heat too as an easy meal.. I only add seasoning and onions along with some water in a covered pan. Thank for the specific timing for the thawed chicken breast! it is about 40 minutes for frozen chicken breasts!

    ОтговорИзтриване
  16. Както винаги бързо, лесно и много вкусно, Йоли! :)

    ОтговорИзтриване
  17. Едно, две, три, вечеря имаш ти!
    Бързо, лесно и много вкусно. Скоро ще го предложа на много гладните у на с. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  18. Чудесна идея, Йоли,
    с бързина, вкус и аромат ме провокира да я приготвя на домашните -
    те ще ти благодарят със сигурност!
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  19. Благодаря ви,ще се радвам да опитате,е,който не пости в момента.Ако не,по-късно.

    ОтговорИзтриване
  20. Ти съмняваш ли се, че ще го опитаме. Няма да пропуснем да му се насладим, особено щом е поднесено от теб и то сладко-солено на вкус :) Целувам те

    ОтговорИзтриване
  21. А,Ани,в теб изобщо не се съмнявам.Маймуна такава!

    ОтговорИзтриване
  22. Здравей! Рецептите ти са страхотни и винаги успявам да изненадам гостите ми с тях! Като новак в кухнята, въпросът ми може да ти се стори глупав, но ако реша да приготвя крилца, мога да приложа същата рецепта, нали? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Рали. Много се радвам, че ти харесват рецептите ми. Изобщо не е глупав въпроса ти. Разбира се, че можеш да направиш по този начин и крилца. Единствено трябва да увеличиш времето на готвене. Крилцата изискват по-дълго време за печене. Ти сама ще видиш, след 30-35 минути ще видиш дали се отделя месото от кокалчетата. Ако е нужно, добавяй още течност по време на печенето за да не изгарят. Това е. Благодаря ти още веднъж!

      Изтриване