Продукти за 4 порции
500 г свинско контра филе
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. брашно
20 г масло
1 с.л. олио
За хрупкавата коричка
2 филии бял хляб
80 г суров шам фъстък
4 - 5 стръка магданоз
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
Приготвяне
* Нарежете месото на четири парчета и овкусете със сол и пипер. Поръсете ги с брашното.
* Загрейте маслото и олиото и изпържете месото за около една минута от всяка страна. Прехвърлете го в тавичка и полейте с мазнината от пърженето.
* В блендер смелете на трохи хляба, шам фъстъка и магданоза. Подправете със сол и пипер и разбъркайте трохите с яйцето и зехтина. Разпределете сместа върху парчетата месо.
* Загрейте фурната на 200* и изпечете ястието за около 15 минути или докато коричката се втвърди, стане хрупкава и придобие апетитен загар. Сервирайте топло с прясна салата. Може да замените шам фъстъка с други ядки, но аз исках да заложа на свежия зелен цвят и финия му вкус. Да ви е сладко!
.
Ето това е прекрасно основно ястие! Йоли, тооолкова вкусно готвиш, моят човек все иска да ти го казвам и аз го правя с най-голямо удоволствие! :)
ОтговорИзтриванеДа видим кога и аз ще започна да приготвям подобни засищащи нещица. :)
Прегръдки, Йолинце, и усмихнат ден ти желая!
Йоли, изглежда невероятно вкусно! Прегръдки и слънчев ден ти желая!
ОтговорИзтриванеМаги
Ох, толкова е апетитна тази коричка!
ОтговорИзтриванеЙоли, изглежда много вкусно, а тази коричка е невероятно цветна и пролетна! С пожелания за хубава седмица!
ОтговорИзтриванеАх, че апетитно! Хрупка, хрупка;)
ОтговорИзтриванеПрелест си сътворила, Йоли! Прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви. Ха наздраве!
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение, Йоли,
ОтговорИзтриванекрасиво, колоритно и с тази апетитна коричка - страхотна си!
Благодаря, поздрави и усмихнат ден!
Хайде на вкусотиите....
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
мммм,съвсем ми застърга тумбака,Йоли,ах,че вкусноооо!С Йоли винаги е вкусно!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеТолкова достъпно, бързо и невероятно вкусно! Йоли, благодаря за предложението - в комбинация с торта Дулсе де лече за десерт направих фурор с вечерята по повод рождения ден на съпруга ми. Моля само за уточнение - количеството шам фъстък с или без черупките е и мариноваш ли предварително месото (ако да каква марината препоръчваш)? Нямах много време за подготовка, но си позволих да го мариновам за час-два в червено вино, мед и балсамов оцет.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Нат.Много ме зарадва!С нищо не съм мариновала месото,но винаги е по-вкусно,ако се понакисне първо в нещо вкусно.Много хубаво си направила!А шам фъстъка е чист,само ядките.Благодаря ти отново.
ОтговорИзтриванеЙоли,много хубави ми се получиха,само не намерих суров шам фъстък,но пак е вкусно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Зина. Много се радвам, че опита това ястие. И аз го правя понякога в други ядки, рядко имам шам фъстък. Скъпичък продукт е и все гледам да го скътам ей така, само за украса на някой сладкиш. Да ви е сладко и пак благодаря!
ОтговорИзтриванеИмах пред вид,че използвах печен шам фъстък вместо суров,както е по рецепта,а винаги се старая да ги изпълнявам максимално точно.Благодаря ти за чудесните идеи.
ИзтриванеМоже ли вместо шам фъстък да сложа кашу или фъстъци?
ОтговорИзтриванеРазбира се, че може! Всичко може, кулинарията винаги е само и единствено въпрос на вкус. Сложи такива ядки, които на теб ти харесват. Орехи, бадеми, кашу ... както прецениш. Ще се радвам, ако ти хареса. Благодаря ти.
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеРеших да изпробвам тази рецепта. Интересува ме каква е дебелината на нарязаното филе.
Благодаря и Весела Коледа!
Здравейте и от мен. Ще се радвам, ако Ви хареса! Благодаря! Филето е около 3 см. Дори 4 см е за предпочитане.
ИзтриванеБлагодаря и още един път весели празници!
Изтриване