петък, 16 май 2014 г.

Цигара бюрек със сьомга





Продукти 

200 г филе норвежка сьомга
4 с.л. течна сметана или крем фреш
1 малка глава лук
сол и черен пипер на вкус
стрък пресен розмарин
400 г кори за баница
1 разбито яйце
олио за пържене






Приготвяне

* Нарежете рибата на кубчета и заедно с лука, сметаната, солта и пипера я смелете фино в блендер. Нарежете на ситно розмарина и подправете сместа.

* Нарежете корите на големи триъгълници или купете триъгълни кори за цигара бюрек. Може да ги намерите в турските магазини. Намажете краищата на корите с разбито яйце.

* Сипете рибената смес в пош и шприцовайте от крема в широката част на кората. Завийте на рулце.

* Сгорещете олиото и изпържете пуричките до зачервяване. Сервирайте топли. Да ви е сладко!




.

11 коментара:

  1. Толкова идеално завити пурички,идва ми да ги заръбам и да не спирам,страхотни са,Йоли!Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Yoli, I love this Idea....I have some smoked salmon in the fridge and I will try this appetizer. Thank you for this great idea. Regards:))

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна рецепта, Йоли! Правя подобни на грил-тигана и са мнооого вкусни.

    Приятен уикенд и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Е, така вече бих понесла мисълта за цигари. ;) Йоли, много вкусни бюречета, ама как хубаво си ги завъртяла само! :)
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Йоли, чудесно предложение отново! Хрупкаво отвън и меко и ароматно отвътре! А снимките са толкова изкушаааанащи!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте, Йоли! Както винаги - изумително красиво и предполагам много вкусно! Може ли да ми кажете къде в София има турски магазин- за корите?

    ОтговорИзтриване
  7. Много се радвам,че ви допадна рецептата.

    Такива кори обикновено намирам около Женския пазар в арабските магазини.Не винаги ги има за съжаление, затова написах,че и с нашите кори става супер.Просто не са на триъгълници.

    Благодаря на всички,радвам се,че ви хареса рецептата.

    ОтговорИзтриване
  8. Много много симпатични гризалки!!! И толкова оригинален пълнеж! :) Ще ги опитам и аз... с някое друго похлупено ухо ;)
    Усмивка от мен!

    ОтговорИзтриване
  9. Много са апетитни, Йоли! Най-хубавото е, че вътре неочаквано се крие вкусна сьомга, а не сирене, както обикновено! Хруп!

    ОтговорИзтриване
  10. Йолинка, харесах си идеята за оформянето на баничките като пури, и направих едни среднощни, с милион адаптации, заради налични и предпочитани в случая продукти. Потвърждавам, че с правоъгълни кори се получава достатъчно удобно - аз в началото рязах на триъгълници, но после просто прегъвах една цяла на две, и така навивах. Ъгълчетата се разминават малко, но няма никакъв проблем с това.
    Благодаря ти за идеята, харесва ми в поднасянето на храната да има закачка. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря Рали,много се радвам,че опита баничките.Наистина вариантите са безброй.Що се отнася до корите,няма никакво значение какви са.На кой както му е удобно.Важното е плънката да остане заключена вътре и да не изтича.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване