Продукти за тестото
120 г меко масло
1 яйце
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. суха мащерка
250 г брашно
Пълнеж
2 яйца
200 г рикота
200 г заквасена сметана
сол на вкус
2 с.л. ситно нарязан див лук
10 зелени аспержи
100 г меко козе сирене
Приготвяне
* Разбъркайте маслото заедно със солта и яйцето. Прибавете брашното, мащерката и бързо омесете тесто. Завийте го в найлоново фолио и го оставете в хладилника за 30 минути.
* За плънката разбъркайте яйцата, сиренето и сметаната. Овкусете със солта и лука.
* С белачка за зеленчуци обелете тънко долната третина на аспержите. Нарежете сиренето.
* Постелете дъното на форма за киш с хартия за печене. Разточете тестото на кора с дебелина около 3 - 4 мм и покрийте с нея дъното и стените на формата. Надупчете с вилица. Ако нямате правоъгълна форма може да ползвате кръгла, тавичка или друга.
* Изсипете крема върху тестото, а отгоре подредете аспержите и сиренето.
* Изпечете киша в предварително загрята на 180* фурна за около 30 - 35 минути. Сервирайте ястието леко топло. Да ви е сладко!
.
Разкошен киш! Толкова си падам по всичко с аспержи, а и сега им е точно сезона! Страхотно е!
ОтговорИзтриванеЕто това ще е фантазия за небцето, много деликатно съчетание, Йоли! :)
ОтговорИзтриванеВкусна и спокойна вечер! :)
Облизвам се като коте в момента! Много красив киш! А няма ли и гъбета отгоре? Очите ми сякаш сканират пресни манатарки...
ОтговорИзтриванеПрегръдка :)
beautiful!
ОтговорИзтриванеЙоли, толкова да обичам киш и цялата комбинация от продукти, които си използвала! Искам да си грабна едно парченце от монитора!
ОтговорИзтриванеИ тази формичка!....Моята още пътува...:)
Слънчев поздрав!
Йоли,разкошен киш-красив,сочен и несъмнено с удивителен аромат!Много ми харесва формичката ти,супер удобна за порциониране!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеРазкошен както на вид, така и на вкус най-вероятно!? Но съм сигурна, че докато не опитам, мога само да преглъщам представяйки си вкусният, хрупкав и ароматен бисквитен блат в комбинация с нежната текстура на пълнежа и страхотният вкус на аспержите, мммм :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви,лично аз много обичам аспержи,макар и рядко да ги хапвам.Скъпички са у нас за съжаление.
ОтговорИзтриванеТики,това е приятно стопено и препеченко козе сиренце.От онова,любимото ми,мекичкото.
Йоли ,може ли да бъде приготвен с друга плънка примерно спанак и сирена
ОтговорИзтриванеРазбира се, Цвети. Всичко може! И всичко е само и единствено въпрос на вкус. Не го забравя никога и импровизирай смело. Благодаря ти.
Изтриване