Любимата класика "Домат със сирене" в нов прочит. Лесно и вкусно лятно ястие. Опитайте!
Продукти
3 домата
200 г сирене
босилек
3 - 4 филии бял хляб
40 г кашкавал
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
пресни подправки по избор
2 с.л. брашно
1 разбито яйце
Приготвяне
* Нарежете хляба на кубчета и заедно с кашкавала, зехтина, чесъна и подправките го сложете в блендер. Смелете всичко на трохи.
* Нарежете доматите на кръгчета. Върху всяко сложете парче сирене и няколко листа босилек.
* Оваляйте "сандвичите" първо в брашно, след това в яйцето и накрая в хлебните трохи.
* Поставете панираните купчинки в тава, покрита с хартия за печене. Запечете ястието в загрята на 200* фурна за около 20 - 25 минути или докато трохите станат златисти и хрупкави. Сервирайте със свежа салата. Да ви е сладко!
.
Супер е! С Любимата ми провансалска коричка. Довечера това ще хапваме :)
ОтговорИзтриванеЙоли, по същата технология правя пилешки крилца и стават фантастични, за това ще опитам и с доматки и сиренце :). Прекрасно изглежда чинийката и ако не знаеш какво е никога няма да се сетиш, че е домат :)!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята!!
Поздрави и прекрасен ден!!
Много често се чудя, откъде ти идват такива хрумки :-) Страхотно е - толкова простичко, а така интересно и вкусно!
ОтговорИзтриванеЩе опитам непременно!
Летни поздрави, Йоли!
Чудничко изглеждат, пък и с домашно сирене ще бъдат разкошни :)
ОтговорИзтриванеНовия прочит е вълшебен, Йоли!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта, много ми хареса!
Поздрави с пожелание за хубава вечер!
Благодаря ви сърдечно. Пеп,категорично си права!Моето си беше именно домашно козе.Като имам възможност понякога да си набавя домашно сирене, направо света изравям.
ОтговорИзтриванеЛети,нищо не ми е хрумнало.Това си е готвено и готвено по света.Дали ще панираш така патладжан,домат или крилца,както прави Руми ... или пък ще изполдваш любимата на Ани провансалска коричка,все е добре.Варианти много,не съм го измислила аз.Просто съм съчетала някои неща,това е.
Благодаря ви още веднъж!
Йоли, прекрасно предложение! Тъкмо коремът ми напомня,че още не съм закусил и твоята снимка пред очите ми. Насочвам се към хладилника и печката. :)
ОтговорИзтриванеХубав ден!
az o6te ne sum probvala no izglejda apetitno
ОтговорИзтриванеЙоли, не успявам да следя всички предложения, но зная, че при теб винаги има нещо страхотно...
ОтговорИзтриванеИ лавандуловите бисквитки, и тази панирана вкусотия са много ефектни, апетитни и неустоими изкушаващи.
Много ми харесват, поздрави за теб и хубаво лято!
Супер е! Добре ни дойде да лека вечеря :) Благодаря ти мое вдъхновение :)
ОтговорИзтриванеМила Йоли, видях рецептата и познай...веднага я приготвих. Както винаги вкъщи ужасно се хареса, както всяка твоя рецепта. Призовавам всички да я пробват, аз лично от тук насетне ще правя панировките само с тези хлебни трохи и то във фурната. Страхотна идея, благодаря ти.
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря Дани.Радвам се,че ти е харесала идеята.Да ви е сладко на всички!
ОтговорИзтриванеДнес ги направих и се получиха толкова вкусни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви, Йоли за прекрасната рецепта и въобще за чудесния кулинарен блог!
Ех, това момиче! Страхотна си ми ти! Аз ти благодаря, много ме радваш!
Изтриванеtrqbva li da se namaje s maznina hartiqta
ОтговорИзтриванеdomatite stanaha strahotni no otdolu malko ne stanaha hrupkavi i zalepnaha trqbva li da se slaga maznina na hartiqta
ОтговорИзтриванеЗдравей. Радвам се, че опита рецептата. Явно доматите са били по-водни или може би е от фурната. За да хванат коричка май е трябвало да се изпекат на по-долно ниво на фурната. Аз не мажа хартията, може би трябва, незнам. Ти си я намажи, ако решиш да ги направиш пак за да нямаш ядове. Благодаря ти отново.
Изтриване