понеделник, 16 юни 2014 г.

Лавандулови бисквити




Продукти за около 35 - 40 бисквити

125 г меко масло
80 г пудра захар
щипка сол
ванилия
1 - 2 с.л. нарязана мента
1 - 2 с.л. цветове лавандула
80 г пшеничено нишесте
100 г брашно
1/4 ч.л. бакпулвер




Приготвяне

* Сложете в купа маслото, захарта, солта, ванилията, ментата и лавандулата.




* Разбъркайте на крем. Смесете брашното, нишестето и бакпулвера. Добавете ги към маслото и бързо омесете тесто. Разделете го на две части, завийте в найлоново фолио и оформете стегнати рулца. Оставете ги в хладилника да стегнат за няколко часа или във фризер за един час.




* Развийте рулцата и с остър нож нарежете бисквити. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Оставете достатъчно разстояние между тях, тъй като при печенето леко се разливат. Изпечете ги в загрята на 180* фурна за около 12 - 15 минути.

* Оставете ги да изстинат в тавата и чак след това ги сложете в чиния. Ако желаете намажете ръбовете им с белтък  и ги оваляйте в цветна захар. Да ви е сладко!





Идея 

.

20 коментара:

  1. Прекрасни лавандулови колелца! Пак ме омая, Йоли! Аз пък от миналата година се каня да направя лавандулов сладолед... да видим дали ще му дойде ред най-сетне :)

    ОтговорИзтриване
  2. Както винаги страхотна идея, поздравления! Аз от много време искам да си набера лавандула ама от къде? :) Приятен ден Йоли!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни! Усещам чудния аромат на лавандула!
    Хубав ден, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  4. Добро утро Йоли! Чудесно предложение към зеленият ми чай. Имам и малко лавандулов мед от Балкана. Ще се получи чудна комбинация. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Ароматни и много симпатични вкусотийки! Ех, да имах сега няколко с кафето, ммм :)
    Поздрави, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  6. Ох, Йоли, както винаги предлагаш чудеса:))) Сега съм на вълна вкусни книги и се размечтах за една книга, чието действие се развива на фона на твоите рецепти:)))

    ОтговорИзтриване
  7. Сякаш им долавям аромата,Йоли,страхотни бисквитки и този захарен ореол ги прави много нежни,сякаш заскрежени!

    ОтговорИзтриване
  8. Много ви благодаря.Наистина са чудни бисквитите,ще се радвам да ги опитате.

    Лично аз пообрах лавандулата от саксията на балкона.Иначе съм виждала бабите по пазара да продават букетчета.Хубаво става и със сушени цветове.И те са много ароматни.В билковите аптеки ги има със сигурност.

    ОтговорИзтриване
  9. Тук, пътьом за нашия язовир има огромни полета с лавандула :) и рози. И розоварна, точно под язовира, където извличат маслото.
    Ще се почерпя с бисквитка :) изглеждам много примамливи :)

    ОтговорИзтриване
  10. Йоли, много хубави бисквити. С дъх на свежест и лято. Откъде намери лавандула? Суха или свежа беше...

    ОтговорИзтриване
  11. Дани,обрах саксияна на балкона.И със суха съм ги правила,те принципно с такава лавандула се правят.Така че,каквото имаш.Ще се радвам да опиташ,благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  12. Your cookies look delicious! Thank you for the link back to my blog :)
    Kindly, Lorraine

    ОтговорИзтриване
  13. The pleasure was all mine, Lorraine! Thank you for the great recipe!

    ОтговорИзтриване
  14. ''Gone in 60 seconds'' им викаме тука вече:д Мерси , Йоли!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен4 юли 2014 г., 4:58

    Здравей Йоли. Страхотни изглеждат лавандулчетата. Надявам се вкусни - както винаги щом идеята идва от теб.Би ли отговорила, дали може пшениченото нишесте да се замени с царевично, тъй като в момента имам такова налично. Благодаря. С поздрави Тони.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Тони. Ще се радвам да пробваш бисквитките. Няма абсолютно никакво значение дали нишестено е пшеничено или царевично. Давай с каквото имаш, и двете са много фини.

      Изтриване
  16. Анонимен6 юли 2014 г., 22:53

    Привет отново Йоли. Не се стърпях и за да не се различавам от оригинала, си набавих пшенично нишесте. Получиха се супер. Много ефектни и вкусни! Благодаря за всички вкуснотийки, които предлагаш. Тези дни е ред на вишневият сладкиш:-) Тони

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, Тони. Благодаря ти, че опита бисквитите. А още повече се радвам, че са ви харесали. Да си знаеш по принцип, няма значение какво нишесте ще ползваш. И пшениченото, и царевичното са достатъчно фини. Поне за повечето сладкиши и гозби е без значение. Благодаря ти отново.

      Изтриване
  17. Your cookies are so pretty! Thank you for the link back to my blog! So nice stopping by to visit with you.

    Kindly, Lorraine @http://www.gratefulprayerthankfulheart.com/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз благодаря от сърце за хубите бисквити. Чудесен сайт имаш, с удоволствие черпя идеи от него.

      Заповядай и в моя сайт yoli.bg.

      Изтриване