Продукти за около 35 - 40 бисквити
125 г меко масло
80 г пудра захар
щипка сол
ванилия
1 - 2 с.л. нарязана мента
1 - 2 с.л. цветове лавандула
80 г пшеничено нишесте
100 г брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
Приготвяне
* Сложете в купа маслото, захарта, солта, ванилията, ментата и лавандулата.
* Разбъркайте на крем. Смесете брашното, нишестето и бакпулвера. Добавете ги към маслото и бързо омесете тесто. Разделете го на две части, завийте в найлоново фолио и оформете стегнати рулца. Оставете ги в хладилника да стегнат за няколко часа или във фризер за един час.
* Развийте рулцата и с остър нож нарежете бисквити. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Оставете достатъчно разстояние между тях, тъй като при печенето леко се разливат. Изпечете ги в загрята на 180* фурна за около 12 - 15 минути.
* Оставете ги да изстинат в тавата и чак след това ги сложете в чиния. Ако желаете намажете ръбовете им с белтък и ги оваляйте в цветна захар. Да ви е сладко!
Идея
.
Прекрасни лавандулови колелца! Пак ме омая, Йоли! Аз пък от миналата година се каня да направя лавандулов сладолед... да видим дали ще му дойде ред най-сетне :)
ОтговорИзтриванеКакто винаги страхотна идея, поздравления! Аз от много време искам да си набера лавандула ама от къде? :) Приятен ден Йоли!
ОтговорИзтриванеПрекрасни! Усещам чудния аромат на лавандула!
ОтговорИзтриванеХубав ден, Йоли!
Добро утро Йоли! Чудесно предложение към зеленият ми чай. Имам и малко лавандулов мед от Балкана. Ще се получи чудна комбинация. Хубав ден!
ОтговорИзтриванеАроматни и много симпатични вкусотийки! Ех, да имах сега няколко с кафето, ммм :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Йоли!
Ох, Йоли, както винаги предлагаш чудеса:))) Сега съм на вълна вкусни книги и се размечтах за една книга, чието действие се развива на фона на твоите рецепти:)))
ОтговорИзтриванеСякаш им долавям аромата,Йоли,страхотни бисквитки и този захарен ореол ги прави много нежни,сякаш заскрежени!
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря.Наистина са чудни бисквитите,ще се радвам да ги опитате.
ОтговорИзтриванеЛично аз пообрах лавандулата от саксията на балкона.Иначе съм виждала бабите по пазара да продават букетчета.Хубаво става и със сушени цветове.И те са много ароматни.В билковите аптеки ги има със сигурност.
Тук, пътьом за нашия язовир има огромни полета с лавандула :) и рози. И розоварна, точно под язовира, където извличат маслото.
ОтговорИзтриванеЩе се почерпя с бисквитка :) изглеждам много примамливи :)
Йоли, много хубави бисквити. С дъх на свежест и лято. Откъде намери лавандула? Суха или свежа беше...
ОтговорИзтриванеДани,обрах саксияна на балкона.И със суха съм ги правила,те принципно с такава лавандула се правят.Така че,каквото имаш.Ще се радвам да опиташ,благодаря ти.
ОтговорИзтриванеYour cookies look delicious! Thank you for the link back to my blog :)
ОтговорИзтриванеKindly, Lorraine
The pleasure was all mine, Lorraine! Thank you for the great recipe!
ОтговорИзтриване''Gone in 60 seconds'' им викаме тука вече:д Мерси , Йоли!!
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли. Страхотни изглеждат лавандулчетата. Надявам се вкусни - както винаги щом идеята идва от теб.Би ли отговорила, дали може пшениченото нишесте да се замени с царевично, тъй като в момента имам такова налично. Благодаря. С поздрави Тони.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Тони. Ще се радвам да пробваш бисквитките. Няма абсолютно никакво значение дали нишестено е пшеничено или царевично. Давай с каквото имаш, и двете са много фини.
ИзтриванеПривет отново Йоли. Не се стърпях и за да не се различавам от оригинала, си набавих пшенично нишесте. Получиха се супер. Много ефектни и вкусни! Благодаря за всички вкуснотийки, които предлагаш. Тези дни е ред на вишневият сладкиш:-) Тони
ОтговорИзтриванеМного се радвам, Тони. Благодаря ти, че опита бисквитите. А още повече се радвам, че са ви харесали. Да си знаеш по принцип, няма значение какво нишесте ще ползваш. И пшениченото, и царевичното са достатъчно фини. Поне за повечето сладкиши и гозби е без значение. Благодаря ти отново.
ИзтриванеYour cookies are so pretty! Thank you for the link back to my blog! So nice stopping by to visit with you.
ОтговорИзтриванеKindly, Lorraine @http://www.gratefulprayerthankfulheart.com/
Аз благодаря от сърце за хубите бисквити. Чудесен сайт имаш, с удоволствие черпя идеи от него.
ИзтриванеЗаповядай и в моя сайт yoli.bg.
Здравей Йоли,с какво мога да заменя нишестето?Да се увеличи количеството на брашното става ли?Предварително благодаря.
ОтговорИзтриванеОх,привет отново Йоли,преди малко питах за нишестето,но забравих да попитам как направя захарта,с която са оваляни бисквитите,лилава?Мерси.
ОтговорИзтриванеЗдравей и от мен. Да, може да увеличиш брашното съвсем спокойно. Същото количество като нишестето. А лавандуловата захар може да видиш в сайта ми. Ето тук. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ бисквитите.
Изтриванеhttp://yoli.bg/entry/kak-da-si-napravim-tzvetna-lavandulova-zahar
Здравей Йоли,ето че най-накрая направих бисквитките,за които питах дали мога да заменя нишестето с брашно.Станаха много вкусни.Направо се топят в устата.А как само ухае докато се пекат,аууу страхотен аромат!Благодаря ви за рецептата.Искам да ви попитам нещо-понеже сложих сушена лавандула,дали преди да се добави би било добре да се намокри с малко прясно мляко.Защото сухите цветчета малко ги усещах не много приятно в устата си.Предварително ви благодаря.Сърдечни поздрави.
ОтговорИзтриванеМного се радвам да чуя, че бисквитите са ти харесали! Благодаря ти от сърце за доверието и коментара!
ИзтриванеЗа лавандулата: не можеш да избегнеш този проблем с мляко. Няма да омекнат изобшо. Единствено можеш да ги стриеш на прах с хаванче или да смелиш с кафемелачка. Така ще дадат аромат и няма да се усещат. Благодаря ти отново!